|
Lupp
Primogen Posty: 392 Restinpeace |
2009-07-30 08:37:05 The Dead Weather
Właśnie dostałem ich startową płytę"Horehound". Dawno nie słyszałem tak solidnego, rockowego łojenia. Grają z wielką energią, na żywo(naprawdę potrafią, co można sprawdzić na Youtube), a i w studio też nagrywają na tzw. setkę. W Stanach jest duże poruszenie - wygląda,że pojawił się pierwszy od dłuższego czasu band, który tak elektryzuje ludzi. A co wy na to? Do not quote - think for yourself |
||
|
Harlequin
Redaktor Posty: 5795 Poznań |
2009-07-30 09:25:54
Jak dla mnie za dużo w tym White Stripes, a ich nigdy nie lubiłem. Słycać, ze ta sama osoba gra w obydwu zespołach. Cycki, Flaki i Szatan !!! |
||
|
fx
Primogen Posty: 45 Poznań |
2009-09-19 12:59:28
Słuchałam tej płyty i bardzo mi się podobała. A The White Sripes nigdy zbytnio mi nie pasowali, the Raconteurs i The Kills znam zaledwie z paru kawałków, ktorych tytułów nawet nie pamiętam. |
||
|
Vaalpuri
Anciliae Posty: 16 Bydgoszcz |
2010-03-31 12:13:32
Ich płytę wygrałam jakiś czas temu, bodajże w konkursie na wp. Przesłuchałam ją i w pewnym sensie 'poszła' w zapomnienie. Nie powiem, że zespół jest zły, ale nie zaciekawił mnie na tyle, bym bardziej przyjrzała się ich twórczości. |
||
|
Lupp
2010-03-31 15:10:10 Nie jest zły...
Ostatnio obejrzałem DVD Clan of Xymox - widać na nim, że w tym bandzie nikt nawet nie wysila się, żeby chociaż pozorować granie na żywo. Panienki klepią łapami po klawiaturach, jak praczki po płótnie, na koncertach idzie 100% playback, włącznie z wokalem( np. koncert na Mera Luna 2006, na którym zresztą byłem). COX w ten sposób stał się współczesnym odpowiednikiem katarynki :) The DW to przeciwny biegun - oni grają realnie i to jedna z głównych zalet tej muzy. Reszta to kwestia gustu. Do not quote - think for yourself |
||
|
Harlequin
Redaktor Posty: 5795 Poznań |
2010-03-31 15:17:14
słuchajac płyty studyjnej nie mozesz powiedziec, że to z playbacku :) ja do DW w ogole nie wracam - jakoś ta estetyka rocka alternatywnego zawsze działała na mnie nieodpowiednio i wywoływała negatywne emocje :/ swoja drogą - moim zdaniem za malo na "Horehound" odkrywczych dźwięków, które wyróżniałyby ich od White Stripes Cycki, Flaki i Szatan !!! |
||
|
Lupp
2010-03-31 19:25:43 Live or dead
Mówię o DVD z filmami z koncertów i clipami. Każdy koncert COX na tej płycie potwierdza to, com napisał. Do not quote - think for yourself |
||