|
Summoned
Bicz Posty: 306 Poznań |
2009-06-29 11:51:32
wlasnie dlatego trzeba zachowac troche trzezwego myslenia:D troche rozsadku czlowieku, smierc jacksona to tez spisek NWO?:D nie szukaj wszedzie spisku bo zwariujesz, zawsze znajdzie sie jakis argument na poparcie tezy. a teorie spiskowe trafiaja do ludzi jak ja pierdole;] Pytanie: "czy wierzysz, że prawda istnieje?", stanowi skrót czegoś w rodzaju: "czy uważasz, że jest jakiś naturalny kres badania, sposób, w jaki rzeczy rzeczywiście istnieją, i że zrozumienie, czym jest ten sposób, powie nam, co zrobić ze sobą?" |
|
DarkTom82
Anciliae Posty: 95 Gliwice |
2009-06-29 21:50:08
Większość teorii spiskowych to zwykły szum informacyjny.(mogą być wyjątki)..tak samo jak wiele informacji z mainstreemowych mediów. Trzeba naprawdę ostrożnie podchodzić i do tego typu teorii jak i również do mediów głównego nurtu. Wiem ze nic nie wiem...szukam...tylko. ot co... "Wyrażać siebie i tylko siebie, własną unikalność, nie być baranem w stadzie szarości i schematów.." |
|
Dryp
Primogen Posty: 71 Krakow |
2009-06-30 12:37:24
Na przykładzie niektórych osób widać jak sprawnie działa dezinformacja. Wystarczy wykreować jakiś pogląd śmieszny i mało prawdopodobny, zachaczający w dużym stopniu o konkretne rzeczy żeby ośmieszyć całą pierwotną koncepcję. Szukanie, ciekawość i zainteresowanie to wyznaczniki tego czy poznamy prawdę czy nie. Ale niektórzy usłyszawszy jakieś niedorzeczności zaczynają ironizować z całości tematu. I oto właśnie chodzi agentom dezinformacji. I love not man the less, but nature more http://dryp.digart.pl/ |
|
Summoned
Bicz Posty: 306 Poznań |
2009-06-30 12:47:26
bo ja jestem tajnym agentem żydowskiej dezinformacji! ale cicho. ciekawosc to jedno, brak logicznego myslenia to drugie Pytanie: "czy wierzysz, że prawda istnieje?", stanowi skrót czegoś w rodzaju: "czy uważasz, że jest jakiś naturalny kres badania, sposób, w jaki rzeczy rzeczywiście istnieją, i że zrozumienie, czym jest ten sposób, powie nam, co zrobić ze sobą?" |
|
th
Anciliae Posty: 879 Poznań |
2009-07-01 07:25:22
Jeśli ktokolwiek chciałby nas monitorować to taki czip jest zbędny i alarmujący. Otaczamy się wokół elekroniką, która sprawia, że przestajemy być anonimowi. Przeszkadzałby Wam czip w dłoni a każdy ma przy sobie komórkę. Wszelkie czipy to nie s=f ale jak dla mnie realia. Już kilka lat temu został przedstawiony pomysł Bezprzewodowej Sieci Czujników. Czujników tak małych jak szerokość linii papilarnych. Wykorzystywane są przez wojsko, kiedyś wykorzystano ich do kontroli wałów przeciwpowodziowych po prostu rozsypując z helikoptera miliony takich czujników by wybiórczo wysyłały informacje o wilgotności wałów. Cena jednego czujnika jest bardzo mała a niektóre nawet nie potrzebują zasilania czerpiąc energię z np. drgań podłoża gdy obok przejeżdża czołg wysyłając wszelkie dane pomocne w zidentyfikowaniu modelu czołgu. To było wiadomo już kilka lat temu. Jakie technologie teraz mogą być dostępne do monitoringu nikt nie wie. Możliwe, że w każdej elektronice wokół Nas są wbudowane mikro-czipy, które w razie potrzeby mogą dostarczać informacji o nas samych. Podsumowując są lepsze środki monitorowania człowieka nie powiadamiając go o tym niż czipy wczepione pod skórę więc wątpię by ktoś chciał takie coś wprowadzić tylko po to by kogoś obserwować.
A pożytki płynące z takiego czipa to chociażby sytuacja gdy masz jakiś wypadek w domu - zawał lub atak jakiejś choroby i taki czip monitorujący Twój stan zdrowia wysyła sygnał do najbliższego pogotowia, by wysłało pomoc. Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D |
|
FreddyKruger
Primogen Posty: 235 Poznań |
2009-07-01 07:57:07
Żeby chip mógł monitorować stan zdrowia musiałbyś jeszcze dać się cały okablować jak świeżo postawiony budynek. Co nas nie zabije, to nas sponiewiera. |
|
Facet
Bicz Posty: 105 |
2009-07-01 23:24:02
Jak już te czipy wejdą, to niech przynajmniej gotówka zostanie. To taki piękny środek płatniczy... |