|
Alpha-Sco
Matuzalem Posty: 1864 Małe Prywatne... |
2009-05-05 13:24:41 Pozytywna pedofilia powraca
Raz kiedyś, dawno temu czytałam artykuł o tzw. lolifanach, ale muszę sobie odświeżyć wiadomości. Chętnie bym posłuchała argumentów "za", czyli tych dotyczących pozytywnych stron pedofilii. Legalne współżycie z dziećmi nie jest, zdaje się, czymś nowym w sensie historycznym, czy nigdzie w historii nie było sytuacji, gdzie np. współżycie uczeń-mistrz było normą? Nie wiem, czy nie było czegoś takiego np. w starożytnym Rzymie. Moje informacje na ten temat są jednak nader skąpe, może Wy coś wiecie? ONE LIFE. LIVE IT. |
||
|
Gog666
Anciliae Posty: 69 Warszawa |
2009-05-05 14:06:36 trochę historii
Nie starozytny Rzym, a starozytna Grecja. Wg filozofii greckiej seks miedzy mężczyzna a kobietą słuzył wyłacznie prokreacji natomiast "prawdziwa miłosc" mogła istnieć tylko pomiedzy starszym męzczyzna a niedojrzałym młodzieńcem (stąd termin "miłosc grecka" - cokolwiek by on dzisiaj nie oznaczał). A skoro jesteśmy przy temacie "pozytywnej pedofilii" proponuję rozważenie nastepujących "pozytywnych pojęc". "Pozytywne publiczne kastrowanie pedofilów", pozytywne łamanie kołem tychże", "pozytywne szarpanie rozpalonymi szczypcami za kontakty z dziećmi" itp... I close my eyes, only for the moment and the moment is gone. |
||
|
Gaia
Bicz Posty: 288 |
2009-05-05 14:36:56 Re: Pozytywna pedofilia powraca
Było, było. I do dziś jest praktykowane w niektórych kulturach (Polinezja?... nie pamiętam), gdzie mali chłopcy są inicjowani seksualnie przez mężczyzn. Jak widać więc, "krzywda dziecka" zależy od norm kulturowych. Nie jest obiektywna a wynika z narzuconych form. |
||
|
Alpha-Sco
Matuzalem Posty: 1864 Małe Prywatne... |
2009-05-05 15:11:41 Re: Pozytywna pedofilia powraca
Jestem przekonana, że tak. Po prostu słyszy się tylko o tych drugich. ONE LIFE. LIVE IT. |
||
|
jedrus696
Bicz Posty: 6 Gdańsk |
2009-05-09 04:23:01 Re: trochę historii
wiadomo ze w historii mamy wiele przykładów na związki które dziś są karane z punktu widzenia prawa. np 40 król z 12 letnia księżniczka. wspomniani wcześniej chłopcy w Grecji. i parę jeszcze przykładów można znaleźć. co może dać wrażenie że to było zjawisko powszechne. otóż nie! zjawisko to pojawiało się w warstwach najbogatszych ludzi znudzonych którzy poszukiwali wrażeń bądź tak jak ten król dla posiadania potomków... i co najważniejsze osoby te nie były tylko partnerami seksualnymi... a do tego nie były do tego zmuszane(przynajmniej do współżycia seksualnego, bo nie wiem czy ta 12 latak byla zadowolona z króla )
na koniec powiem ze sam mogę przeprowadzać te łamanie kołem. dlaczego? ponieważ kilka set lat temu świadomość na temat związków, seksu i w ogóle życia była zdobywana dużo wcześniej dziś taka 12 latka nie ma o tym żadnego pojęcia!!! a moim zdaniem trzeba dzieci chronić bo są właśnie nieświadome. może i o niektórych fizycznych aspektach tego maja pojecie ale o psychicznych nie maja pojęcia dorośli a co dopiero dzieci zdrowy rozsadek jest trochę ja jeti, ktoś go podobno kiedyś widział |
||
|
Gog666
Anciliae Posty: 69 Warszawa |
2009-05-14 12:35:16 Pozytywna pedofilia...
Pan, myslę, że uogólniasz wrzucając do jednego worka ludzi, którzy lubią przebywać i bawić się z dziećmi ( niektórzy robią to z rzeczywistego powołania), oraz ludzi ktorzy w dziecku widzą przedmiot seksualnego spełnienia szukając usprawiedliwienia dla tego stanu rzeczy nazywając go później "pozytywną pedofilią". Tych pierwszych krzywdzisz tym uogólnieniem. Tak samo kontakty Lewisa Carolla z dziewczynkami nie naruszyły granicy "tabu" - ponoć. Trudno by je więc podciagnąc pod "pedofilię" która jest "pedofilią" niezależnie od przymiotnika jaki sie jej w myśl politycznej poprawnosci doda. Jędruś696 - z tym łamaniem kołem nie bądź taki prędki zostaw miejsce dla innych. Ale w razie co, bedziesz mógł użyć rozpalonych szczypiec albo "hiszpańskiego bucika". I myślę, że będziesz przeprowadzał to z rozwagą, abym miał później kogo owym kolem połamać. Bardzo "pozytywnie". I close my eyes, only for the moment and the moment is gone. |
||
|
Sleeping_Giant
Bicz Posty: 449 Mazowsze |
2009-05-14 13:49:44
Legalizacja pedofilii będzie naturalnym etapem zachodniej Rewolucji i Postępu, jak tylko dorosną dzieci obecnych działaczy gejowskich i zauważą, że to jest jedyna mniejszość seksualna, która pozostała niewyemancypowana. A ci którzy będą sie sprzeciwiać zasłużą na tytuły pedofobów. Forever Begins. |
||