|
Ceiphied
Anciliae Posty: 1146 Nowa Sól |
2010-10-01 13:41:24
Dokładnie, dlatego trzeba wiedzieć dobrze co się wypowiada / pisze do bliskiej osoby. Aby być pewnym, należy do tego dojrzeć, nie rzucać słów tylko po to aby drugiej osobie było ciepło i miło. Takie postępowanie sprawia że nie mówimy często tego co czujemy, tylko wyznajemy to co dana osoba chce , pragnie , marzy usłyszeć ! ''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander |
||||||
|
KostucH
Moderator Posty: 6522 Wrocław... |
2010-10-06 12:24:19
Po dwóch latach kompletnej obojętności może nastąpić katastrofa ekologiczna jak po eksplozji super-wulkanu albo skończy się na groźnym kopceniu z krateru i obejdzie się bez ofiar. "God makes me a cannibal to fix problems like you." |
||||||
|
Vika
Anciliae Posty: 1643 Ostrów Wielkop... |
2010-10-06 19:09:30
hmmm to jak - 2 lata jestes singlem czy też tkwisz 2 lata w związku z "niemiłosnych" powodów? Marine corps want indestructable men - men without fear!!! |
||||||
|
Vika
2010-10-06 19:09:49
hmmm to jak - 2 lata jestes singlem czy też tkwisz 2 lata w związku z "niemiłosnych" powodów? Marine corps want indestructable men - men without fear!!! |
||||||
|
corpsex
Anciliae Posty: 137 Słubice |
2010-10-06 20:26:32
Dobry seks=udany zwiazek a milosc przemija, pierwsze zauroczenia sa piekne fakt :P Niepuszczone baki cofaja sie do mozgu i stad sie biora posrane pomysly... :P |
||||||
|
Vika
2010-10-06 20:34:44
Sex jest świetną rzeczą, ale to nie wszystko. Teraz jestem w związku, w którym mam świetny sex, ale także partner jest moim przyjacielem i powiernikiem, uwielbiam spędzać z nim czas i nie przeszkadza mi w ogóle także dość spora różnica wieku między nami. Marine corps want indestructable men - men without fear!!! |
||||||
|
GraveTone
Primogen Posty: 81 Poznań |
2010-10-07 02:00:08
Może to trochę zbyt ideologiczne, ale wierzę i uważam, że na pytanie "Czym jest miłość/Jak zdefiniujesz miłość" najlepszą odpowiedzią jest "Nie wiem". Przez wszystkie lata naszego istnienia miłość jest rzeczą, której nie potrafimy opisać, ponieważ nie ma tak pięknych słów w słowniku jakiegokolwiek języka, ale jednak miłość każdy z nas potrafi ją czuć. Tak więc, jeżeli ja nie umiem opisać swoich uczuć i tracę kompletnie zdolność opisania tego co czuję to wtedy znaczy, że jestem w kobiecie zakochany. "Okaż szacunek innym by i oni okazywali Tobie szacunek." |
||||||
|
Vika
2010-10-08 19:03:24
Jesteś pewien, że każdy jest w stanie ją czuć? A co np. z brutalnymi socjopatami? Oni niby też? Natomiast zgodzę się, iż trudno zdefiniować miłość - jak każde pojęcie abstrakcyjne zresztą. Marine corps want indestructable men - men without fear!!! |
||||||
|
GraveTone
2010-10-08 21:59:51
Nie wiem, nie uważam siebie za brutalnego socjopatę, a mogę mówić tylko za siebie. Nie wiem co się dzieje w umyśle takiego człowieka, czy jakiegokolwiek psychopaty, lub człowieka tak słabego, że jest zniewolony przez gniew. Ale chciałbym odpowiedzieć, że "nie, oni nie czują". Ale to tylko chęć by móc tak odpowiedzieć i jednocześnie ukazać moje pragnienie zniszczenia ludzi, którzy grożą innym i narażają ich na ból i śmierć, ale wtedy boję się, że wtedy odpowiedziałbym jak brutalny socjopata... A Ty, Vika? Zadałaś mi pytanie, teraz ja zadam Ci to samo pytanie. Czy Ty sądzisz, że brutalni socjopaci itp. są w stanie czuć miłość? "Okaż szacunek innym by i oni okazywali Tobie szacunek." |
||||||
|
Wampgirl
Bicz Posty: 2020 Kraina Dreszczo... |
2010-10-08 23:42:36
Personalnie powstrzymam się od próby definiowania miłości, gdyż byłoby to tylko puste sofizmaty. Miłość kojarzy mi się z czymś, co Grzegorz Ciechowski w utworze "Nie pytaj o Polskę" nazwał "zasypianiem i budzeniem się w niej" (choć użył tego sformułowania w zupełnie innym znaczeniu). W tym sensie rozumiem to jako tkwienie, zakorzenienie się w drugiej osobie, bycie częścią niej. "I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi Ostatnio zmieniany: 2010-10-09 00:39:24 |
||||||
|
Vika
2010-10-09 13:38:53
Tak, i miłość też dla mnie jest również silnym przywiązaniem. @GraveTone: Uważam, że tacy nie odczuwają miłości, co najwyżej pożądanie, obsesję, chęć kontroli itp. Tak uważam, bo byłam już kiedyś w związku z taką osobą. Marine corps want indestructable men - men without fear!!! |
||||||
|
GraveTone
2010-10-09 16:34:17
Przykro mi. Ale przynajmniej uwolniłaś się od tego drania i już Cię nie skrzywdzi. "Okaż szacunek innym by i oni okazywali Tobie szacunek." |
||||||
|
Vika
2010-10-09 16:38:54
Tak, uwolniłam 4 lata temu ponad i nie pozwoliłam wrócić, nie chciałam żadnego kontaktu, bo mnie to wszystko wykończyło. Teraz na szczęście jestem w szczęśliwym związku i oby już tak zostało. Marine corps want indestructable men - men without fear!!! |
||||||
|
GraveTone
2010-10-09 16:46:08
To dobre wieści. Na pewno tak zostanie, póki Ty i ten z kim jesteś obecnie będziecie o to walczyć:). Po tym wydarzeniu musisz posiadać teraz bardzo silną osobowość, godne podziwu. "Okaż szacunek innym by i oni okazywali Tobie szacunek." |
||||||