Profanacja zwłok w centrum handlowym w Warszawie? - strona 105

Help
Forum : Filozofia, Światopogląd, Kultura
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 Następna
Vika
Anciliae
Vika
Ostrów Wielkop...

2009-03-09 18:56:19
...nic dodać, nic ująć...
Marine corps want indestructable men - men without fear!!!

frija
Bicz
frija
WarSaw

2009-03-31 13:36:01
mi osobiście nie przeszkadza w tym nic, nawet powiem, że wystawa wcale nie jest jakoś szokująca - a na pewno ciekawsza dla wszelkich medyków, biologów itp.
ciała dawane są za zgodą, więc co to kogoś interesuje - a patrząc na to, że większośc to podobno Azjaci no to europejska wiara chrześcijańska ma się tu nijak do ich poglądów.
...I forgot to remember to forget... /johnny cash

TatumiMorgan
Anciliae
TatumiMorgan
Zielona Wyspa

2009-03-31 14:27:17
Tytuł tej dyskusji wogóle sugeruje na jakąś conajmniej masakrę z udziałem świeżych zwłok i bezczeszczenia ich przez czonkow sekty jakiejś xD a tu chodzi tylko o wystawę??
Poszłabym na nią bo to jest niezmiernie interesujące, jak wyglądamy w środku. Książka tego nie odda, film tego nie odda, nawet te figury nie do końca oddają to jak wyglądamy w środku za życia, ale na pewno są najbliżej prawdy.
Nie każdy ma możliwość wstąpienia do prosektorium O.o

Choć centrum handlowe to nie jest najlepsze miejsce na taką ekspozycję ;/ nie każdy musi wiedzieć że coś takiego będzie a niekoniecznie może mieć chęć na oglądanie, choć to już kwestia organizacji przestrzennej...mimo wszystko. Pomysł fajny, miejsce - nie za bardzo.
"psy patrzą na nas z szacunkiem, koty z pogardą, a świnie jak na równych sobie"

TatumiMorgan
Anciliae
TatumiMorgan
Zielona Wyspa

2009-03-31 14:29:31 Re: Profanacja zwłok w centrum handlowym w Warszawie?
amorphous Napisał:
Ludzkie zwłoki, wypreparowane narządy i zarodki będzie można od soboty obejrzeć w jednym z centrów handlowych Warszawie. Według autora wystawy - jest to element edukacji. Zdania tego nie podzielają jednak specjaliści od ludzkich ciał, lekarze i wykładowcy medycyny.

A swoją drogą...czemu Ci wszyscy specjaliści są anty? Czyżby wystawa nie była zgodna z prawdą fizjologiczną?
"psy patrzą na nas z szacunkiem, koty z pogardą, a świnie jak na równych sobie"

Loraldil
Anciliae
Loraldil
Białystok

2009-03-31 18:47:04
chętnie bym się na tą wystawę wybrała, z ciekawości ludzkiego (czyli mojego również) ciała, nie wiem, jak bym zareagowała, ale wrażenie napewno byłoby ogromne...
ale do rzeczy
idąc na tą wystawę, wiem, czego się spodziewać, to mój własny wybór, moje ciężko zarobione pieniądze wydane na ten a nie inny cel...
nie wiem, czy pamiętacie/widzieliście osobiście "wystawy", które były pokazwywane w każdym większym mieście - chodzi o zdjęcia z dokonanych aborcji - to jest szok i wynaturzenie - człowiek idąc chodnikiem, nie spodziewa się ujżeć takich zdjęć... nikt nie ostrzegał, chodnikiem chodzi mnóstwo osób, również dzieci... czy kotś wystawiający w centrum miasta makabryczne zdjęcia pomyślał, jaki efekt to przyniosło?
dla tych, co nie wiedzą o co mi chodzi - chodzi o możliwość wyboru - wystawa razi czyjeś uczucia (religijne, estetyczne, etyczne itd, itp) nie musi na nią iść, zdjęcia w centrum miasta były widoczne dla każdego, o każdej porze przez klika dni....

pozdrawiam
"Kocham ziemię , po której ON stąpa, powietrze nad jego głową; wszystko, czego dotknie jego ręka, każde jego słowo, każde spojrzenie, każdy postępek i Jego całego bez zastrzeżeń" http://listonic.pl/joannaachaja/choinka

Alpha-Sco
Matuzalem
Alpha-Sco
Małe Prywatne...

2009-03-31 19:48:03
Zgadzam się z przedmówczynią: tu jest kwestia możliwości wyboru. To tak jak z "obrazą uczuć religijnych" na koncertach Behemoth - gdzie podniosły się głosy, że przecież nikt nikomu nie kazał oglądać. To samo jest tutaj.
ONE LIFE. LIVE IT.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 Następna
Forum : Filozofia, Światopogląd, Kultura