|
lunatikka
Anciliae Posty: 31 Kożuchów |
2009-02-06 09:57:39 A czemu nie Czechy?
Karczma Detenice. Wspaniałe miejsce, gdzie leży słoma na klepisku, jedzenie to tylko takie zgrillowane nad ogniskiem, własnej roboty chleb, własne piwo... Nie ma sztućców :) rączki myje się w podanej osobno misie z wodą. No a do tego występy kuglarzy, panie tańczą taniec brzucha, inkwizycja piętnuje wiedźmy. I wcale nie jest to tak daleko, bo w okolicach Żacholeckiego Lasu i słynnego rumcajsowego miasta Jiczina. Polecam. Ja tak uwielbiam to miejsce, że miniumum raz do roku organizujemy sobie ze znajomymi wypad. Tylko warto wcześniej zarezerwować miejsce. link: http://www.krcmadetenice.cz/index.php LunaMarket.pl |
|
CrommCruaich
Matuzalem Posty: 1867 Wrocław |
2009-02-06 10:14:08
Ciekawe miejsce :) A jakie jeszcze atrakcje można znaleźć w okolicy? Fakt, że jestem paranoikiem, nie oznacza jeszcze, że cały świat nie sprzymierzył się przeciwko mnie. link |
|
Paskievicz
Anciliae Posty: 3332 Aureus Mons |
2009-02-06 11:07:46
zajebiste na zjazd brudasów :lol: Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec. |
|
soundcliniqum
Bicz Posty: 247 |
2009-02-06 13:44:59
to ja wole sobie jakis reakment XV w. uskutecznic zamiast tego :wink: |
|
CrommCruaich
Matuzalem Posty: 1867 Wrocław |
2009-02-06 14:37:08
Marudzicie :) Po prostu coś innego. Jak będę w okolicy to zerknę z ciekawości. Dlatego też byłem ciekaw innych okolicznych atrakcji, bo sama karczma to za mało żeby tam tyłek ruszać :) Fakt, że jestem paranoikiem, nie oznacza jeszcze, że cały świat nie sprzymierzył się przeciwko mnie. link |
|
mara
Anciliae Posty: 511 Kotlina Kłodzka... |
2009-02-06 16:59:19
Ano ciekawe miejsce, chętnie bym je odwiedziła i popiła w swojskim towarzystwie, i oderwała się na chwilę od sterylnych gburów :P Nie ma to jak macanko na sianku :lol: http://www.minibrowary.pl/node/937 Czaszeczki są wyczesane 8) "Nagość, phoszę państwa, jest demagogiczna, jest wphost socjalistyczna, bo i cóż by było, gdyby gmin odkhył, że nasza dupa taka sama?!" |
|
MisterOzz
Anciliae Posty: 237 Wadowice |
2009-02-06 17:47:16
i alkohol bardzo tani! :D :D :D "Śmiejecie się ze mnie że jestem inny, Ja śmieję się z was bo jesteście tacy sami" J."HIV" Davis |
|
lunatikka
Anciliae Posty: 31 Kożuchów |
2009-02-08 18:19:16
Obok karczmy stoi zamek z pięknie zachowanymi wnętrzami, jest co zwiedzać i wcale nie szkodzi, że przewodnik mówi po czesku :) W pobliżu Detenic można zobaczyć Jicin, malutkie miasteczko, ale śliczne - obowiązkowo domek Rumcajsa, wieża i ryneczek. No i w ogóle okolice są piękne, bo to tzw. czeski raj, czyli sporo zamków oraz zejść do skalnych miast. Karczma detenicka to nie miejsce dla elegancików :) nie dosyć, że jesz paluchami z drewnianego talerza, chodzisz po słomie, w wc jest kamienne korytko zamiast zlewu, kufle piwa roznoszą wiejskie dziewki, to w ostatniej sali jest coś a'la kaplica czaszek i wisielec. Ważna sprawa to to, że w weekendy wieczorami jest przewidziany program i trzeba zapłacić wejściówkę, ok. 13zł, ale warto, bo jest tego trochę - taniec brzucha, fakirzy, inkwizycja, kaci, taniec ogni, pojedynki... A piwko... świeżutkie z browaru obok :) LunaMarket.pl |
|
the_hanged_man
Anciliae Posty: 11 Poznań |
2010-01-31 13:43:18
A w samej Pradze ktoś zna jakąś knajpkę dla brudasów? |
|
Ceiphied
Anciliae Posty: 1146 Nowa Sól |
2010-07-01 00:35:39
Beer pub - Hells Bells ;-] i jeszcze jest taki... totalna melina..''Vagon'' praktycznie nie da się tego znaleźć jak nie znasz Pragi. ''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander Ostatnio zmieniany: 2010-07-01 00:43:04 |