|
Allanon23
Primogen Posty: 2354 Zabrze |
2009-02-02 11:31:58 Sąd Ostateczny: Styczeń 2009
Kapitalny pomysł felietonu tej postaci :] Uwielbiam czytać recenzje nie tylko polecające do odsłuchu, ale także je omijające, a jeszcze jak dodamy do tego ostry, sarkastyczny i szyderczy język..., a tu tego jest, że ohohoho ;] Podejrzewam, że jak recenzenci dolecą do kwietnia, to już Sądu Ostatecznego nie będzie, a apokalipsa totalna
Nice, a ja ino muszę drapnąć płytę miesiąca :] <zarzuca tobołek> Na razie . Zielona najlepsza. |
||||||||
|
CrommCruaich
Matuzalem Posty: 1867 Wrocław |
2009-02-02 11:40:50
Świetny pomysł z tym comiesięcznym przeglądem. Nareszcie wszystko w jednym miejscu, zwięźle i konkretnie. Fakt, że jestem paranoikiem, nie oznacza jeszcze, że cały świat nie sprzymierzył się przeciwko mnie. link |
||||||||
|
Paskievicz
Anciliae Posty: 3332 Aureus Mons |
2009-02-02 12:16:58
jestem na TAK :D :D :D Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec. |
||||||||
|
Harlequin
Redaktor Posty: 5795 Poznań |
2009-02-02 12:26:32
Za miesiąc przy zakładaniu forum do artykułu zrobimy jeszcze ankietę, żeby forumowicze mogli oddać swój typ :) teraz troche uciekło, ale mam nadzieje że pomysł nie zdechnie pod płotem :) Cycki, Flaki i Szatan !!! |
||||||||
|
mefir
Redaktor Posty: 175 Poznań |
2009-02-02 12:51:57
pomysł ciekawy, hmm sam pan Buk --- Kreatora wyniósł na 8 8) ave - cycki, pieniądz, szatan nie miewam dobrych nastrojów ! |
||||||||
|
Horsea
Primogen Posty: 486 Kościan/Poznań |
2009-02-02 13:39:25
Niezły patent :lol: Tylko, żeby mi te recenzje tendencyjne były! 8) :twisted: Chcę wojny na opinie! Krwi i potu! :twisted: :twisted: :twisted: Młodzieży! Czymże Wam dane jest ciąć się w tych jakże nieszczęsnych czasach? O żyletki ciężko, dziadkowa brzytwa zardzewiała, a jednorazówką nie dość głęboko! Jeśli jednak Wam się uda (może widelcem?) to pamiętajcie: wzdłuż żył, a nie w poprzek! Wzdłuż! |
||||||||
|
Harlequin
Redaktor Posty: 5795 Poznań |
2009-02-02 13:45:24
Bęą kurwesko subiektywne :twisted: a że mój gust jest wypaczony :D :wink: :lol: :twisted: :evil: Cycki, Flaki i Szatan !!! |
||||||||
|
Kirie
Anciliae Posty: 510 |
2009-02-02 18:04:23
Pomysł absolutnie genialny 8) Mniam mniam... :twisted: Co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Zbliżam się ku nieśmiertelności. |
||||||||
|
Poltergeist
Anciliae Posty: 189 Aggressive Techn... |
2009-02-03 09:46:20
No ja tez sie zgadzam z tym ze pomysl jest interesujacy i godny uwagi ale nie do konca sie ze wszystkim zgadzam nie wiem co w ogole w dziale electro robi najnowsza kompletnie beznadziejna i malo udana pozycja Apoptygmy-Rocket Science???? Ktora kompletnie nie mam nic wspolnego z electro no i ta wysoka nota calkowicie malo trafna a na dodatek to chyba najgorsza premiera stycznia!! Duzo slabszy jest tez nowy album Punto Omega i naprawde nie ma czym sie zachwycac! Opinie na temat Combichrist i Alien Wampires niestety przemilcze a poki co w lutym czekaja nas jeszcze o wiele bardziej gorace premiery :wink: :wink: :wink: Motto jest dla Decybeli........... |
||||||||
|
Void
Redaktor Posty: 106 Radom, Warszaw... |
2009-02-03 12:24:07
Skoro sam nie domyśliłeś się czemu służy ten dział to cię doinformuję - przesłaniem działu jest recenzowanie płyt z mojego (i pozostałej dwójki) punktu widzenia. Jeśli ktokolwiek ma inne zdanie na temat jakiegoś albumu po prostu ma prawo je wyrazić. Uwzględniam wszelkie za i przeciw, oczywiście jeśli są one sensownie uzasadnione i nie są jedynie przejawem "oponenctwa" użytkownika.
Zdążyłam się przyzwyczaić...
Trzymajcie mnie, jeśli podsumowanie stycznia dysponuje (na razie) dwoma działami - METAL i ELECTRO to chyba bliżej Apoptygmie Berzerk do tego drugiego. W podsumowaniach bierzemy pod uwagę także wcześniejsze dokonania grupy a te bez wątpienia wskazują na to, że prędzej AB do electro niż metalu. Nie będę specjalnie dla ciebie robiła jednego działu bo nie potrafisz doszukać się (chociażby w podkładach) w "Black vs. White" czy "Shadow" elektronicznych elementów. Verdammt wyraziła swoje (!) zdanie na temat tej płyty, Ty zawsze możesz swoje ale niech ma to ręce i nogi. Czekam cierpliwie na Twoje recenzje.
Cieszę się. Ile ludzi, tyle gustów i opinii. Ja mam swoją opinię, Ty masz swoją. Nie mój problem, że siedzisz zamknięty w szufladzie z napisem "harsh electro" nie dostrzegając, że gatunek ma swoje lepsze i gorsze momenty i ostatnio całkowicie zatrzymał się w rozwoju. Nie będę z racji twojej sympatii do tego gatunku opisywała płyt słabych jako genialne bo tobie się tak podoba i masz inne zdanie. Zawsze możesz je wyrazić w swoim podsumowaniu :wink: Pozdrawiam Nothing is perfect so perfect is nothing |
||||||||
|
Ketzer
Anciliae Posty: 136 Pabianice |
2009-02-03 12:45:46 :)
Świat nie widział (chyba) recenzji nie zawierającej w sobie nuty subiektywizmu, co z resztą bardzo cieszy bo przynajmniej wiadomo że płytę oceniał człowiek a nie jakaś schematycznie myśląca maszyna. Co dla jednych jest dobre dla innych może być kiepskie, banalne tragiczne i na odwrót. Zastanawia mnie tylko bezsensowny atak Poltergeista, który podważając argumenty "Chytrusa" i "Ducha Śniętego" nie stosuje obiektywnych kontrargumentów (nic dziwnego takich przecież by nie znalazł) a w zamian za to wylewa swe uproszczone do krótkiego "najgorsza premiera stycznia" tudzież "opinię na temat Combichrista i Alien Vampiries niestety przemilczę". Innymi słowy gasisz subiektywne opinie innych własnym subiektywizmem, a kto dał Ci do tego prawo. Jeśli jednak już sobie je przywłaszczyłeś to gorąco zachęcamy do poparcia swych jakże ciekawych wniosków sensownymi,lub (w przypadku gdyby to było za dużo) jakimikolwiek argumentami. "NIE ma ludzi złych, są tylko tacy którzy źle postrzegają dobro" |
||||||||
|
Poltergeist
Anciliae Posty: 189 Aggressive Techn... |
2009-02-03 13:08:51
Co do tej szufladki z napisem harsh electro to jestes w calkowitym bledzie slucham naprawde mnostwo roznych innych klimatow ostatnio np. Coil czy Kiew caly czas sie muzycznie rozwijam!!!! No i co z tego ze Harsh-Electro zatrzymalo sie w rozwoju??? A czy Future-Synth-Pop nie stoi czasem w miejscu tak przez ciebie wielbiony ??? Co nowego wprowadzil wyprzedany singiel Frozen Plasma -Tanz die Revolution??? Nic absolutnie Nic! A wracajac do Apoptygmy to w ogole nie powinno byc jej w zestawieniu dla fanow electro sa juz skonczeni i podpisali na siebie wyrok tym albumem tez pozdrawiam :wink: :wink: Motto jest dla Decybeli........... |
||||||||
|
Void
Redaktor Posty: 106 Radom, Warszaw... |
2009-02-03 13:19:53
Naprawdę? Ojej. Powiedz mi, co mnie obchodzi czego teraz słuchasz i czy się muzycznie rozwijasz czy nie? Rozmowa nie jest o Tobie a o "subiektywnym podejściu do recenzji".
No dla mnie nic :lol:
A kto powiedział ci, że ja przepadam za Frozen Plasma? Pudło.
Dla fanów electro - powiedział Poltergeist. Mów za siebie. Ty to jeszcze długo nie "wszyscy". Powtarzam to autorzy felietonu decydują jakie płyty ukażą się w podsumowaniu. Chcesz artykułu według swoich zasad - napisz go sam. Koniec offtopu. Nothing is perfect so perfect is nothing |
||||||||
|
Allanon23
Primogen Posty: 2354 Zabrze |
2009-02-03 13:25:31
Mów za siebie kolego. Z muzyką Apoptygmy chętnie będę dalej się raczył, kolejnymi ich płytami, nieważne czy nagrają słaby album, czy lepszy. Bo uważam, że prezentują bardzo ciekawą muzykę..., i nie uważam, że nową płytą podpisali na siebie wyrok. Czasami po prostu powstają słabe płyty..., aby móc żyć na głodzie czekając na nowe wydawnictwo :P To normalne... Zielona najlepsza. |
||||||||
|
Ketzer
Anciliae Posty: 136 Pabianice |
2009-02-03 13:46:09 :)
Drogi Poltergeiście (mam nadzieję że nie przekręciłem) z tego co wiem felieton "Sąd Ostateczny"nie jest przeznaczony TYLKO dla fanów electro ale również dla innych osób, m.in. takich jak ja, raczkujących w tym stylu :). Jak pewnie dobrze Ci wiadomo (albo i nie) mało wśród recenzji na DP artykułów o płytach stricte electro, dlatego ta forma podsumowania pozwala wgłębić się w ten temat szerzej i za to "Śniętej Trójcy" jestem wdzięczny. Poza tym jak świetnie zauważono płytka bardziej kupi serca młodych odbiorców elektroniki, zaś Ci bardziej wprawieni - tu poprę się cytatem - "mogą po odsłuchu płyty nie szukać na pilocie guzika, który powtórnie uruchomi ryk kosmicznych", nie rozumiem więc o co ten spór. Po za tym. Ogromnie się cieszymy że podzieliłeś się swymi nowymi odkryciami, może przybliżysz nam ich treść i poziom na łamach swego debiutanckiego artykułu. Zapewniany wielokrotnie o Twojej wiedzy i wyczuciu napewno z czystym sercem będę mógł postawić Ci najwyższą ocenę. :). "NIE ma ludzi złych, są tylko tacy którzy źle postrzegają dobro" |
||||||||