Księżyc

Help
Forum : Encyklopedia
Poprzednia Następna
Dyskusja na temat artykułu: Księżyc
LadyWitch
Primogen
LadyWitch
katowice/rybnik

2009-01-18 19:05:46 Księżyc
bardzo interesujące zjawisko na polskiej scenie... poznałam ich muzykę w dość ciekawych okolicznościach - pewien teatr tańca wykorzystał ich muzykę w jednym ze swych spektakli. z miejsca zakochałam się w kawałkach 'zakopana', 'wiatrowa' i 'kołysanka'.
jedno jest pewne - obok ich muzyki nie da się przejść obojętnie, jednych oczarowuje od pierwszego usłyszenia, innych odrzuca, wprawia w niesmak i irytację.
life * is a state * of mind

Meth
Bicz
Meth
Warszawa

2009-01-19 12:04:07
Bardzo nastrojowe kawałki "Księżyca" nadają się na podkłady do filmu, teatru - więc nic dziwnego,że teatr tańca sięgnął po te dźwięki. Fajnie odpręża.
Czasami jednak główny wokal jest zagłuszany przez "tło poboczne". Mam tylko 6 kawałków, nie wiem czy jest ich więcej. Jedak faworyzuję strasznie " Historyjkę ". Tak po prostu. Minimalizm instrumentalny tworzy często piękne dzieła.

CrommCruaich
Matuzalem
CrommCruaich
Wrocław

2009-01-19 12:09:58
A gdzie można zdobyć ich kawałki? Chętnie bym posłuchał :)
Fakt, że jestem paranoikiem, nie oznacza jeszcze, że cały świat nie sprzymierzył się przeciwko mnie. link

Gocha
Primogen
Gocha
Poznań

2009-01-19 14:59:10
Ja spotkałam się z Księżycem jakoś miesiąc temu przeglądając lastfm znajomej, potem zrobiłam nalocik na jej komputer i takim sposobem mam 3 ich płyty ^^ bo niestety nigdzie indziej nie mogłam znaleźć jak właśnie na jej dorobku

A, że są gusta i guściki to by się zauroczyć samemu trzeba posłuchać
If only I knew what I know today... I would hold you in my arms, I would take away the pain...

LadyWitch
Primogen
LadyWitch
katowice/rybnik

2009-01-19 15:13:22
Meth Napisał:
Mam tylko 6 kawałków, nie wiem czy jest ich więcej.

'nów' (1993) [4 utwory]
'księżyc' (1996) [14 utworów]
'kwadra' (1999) [15 utworów]

http://www.last.fm/music/Ksi%C4%99%C5%BCyc/+shoutbox - w komentarzach są dwa linki do miejsc, skąd można księżycowe dokonania ściągnąć.
life * is a state * of mind

CrommCruaich
Matuzalem
CrommCruaich
Wrocław

2009-01-19 15:39:36
Dzięki :) Wasza dyskusja zainteresowała mnie ich twórczością i z chęcią sobie posłucham.
Fakt, że jestem paranoikiem, nie oznacza jeszcze, że cały świat nie sprzymierzył się przeciwko mnie. link

Meth
Bicz
Meth
Warszawa

2009-01-19 19:42:09
LadyWitch Napisał:
Meth Napisał:
Mam tylko 6 kawałków, nie wiem czy jest ich więcej.

'nów' (1993) [4 utwory]
'księżyc' (1996) [14 utworów]
'kwadra' (1999) [15 utworów]

http://www.last.fm/music/Ksi%C4%99%C5%BCyc/+shoutbox - w komentarzach są dwa linki do miejsc, skąd można księżycowe dokonania ściągnąć.

Dziękuje :)

CrommCruaich
Matuzalem
CrommCruaich
Wrocław

2009-01-20 17:37:13
Mógłby ktoś wrzucić na Rapidshare?

SolitaryAngel
Bicz
SolitaryAngel
Zachodniopomprs...

2009-01-21 00:00:26
Po przesłuchaniu 6 utworków muszę przyznać, że najbardziej przykuł moją uwagę utworek zatytułowany "Chodź" jest w tej melodii coś takiego, co przywołuje klimat Dark ambientu :)
Non interest, quid morbum faciat, sed quid tollat

Wilathane
Bicz
Wilathane
różne

2009-01-23 19:48:52
Cudowne. Muzyczna fascynacja od pierwszego usłyszenia (czyli pół godziny temu) xD. Klimat, wokal oraz sama jakość nagrań wytwarzają coś, czego od dawna mi brakowało. Czuję, że w najbliższym czasie nie będę mógł się od tego oderwać.
Semper eadem.

Dyskusja na temat artykułu: Księżyc
Poprzednia Następna
Forum : Encyklopedia