Gotka XXL - strona 105

Help
Forum : Fusy i njusy
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Następna
Vika
Anciliae
Vika
Ostrów Wielkop...

2010-11-07 17:28:31
CatGirl Napisał:
Prawda jest taka, że jeśli ktoś dobrze czuje się w swoim ciele i widać, że uważa się za atrakcyjnego, to otoczenie postrzeba go tak samo(a przynajmniej spora jego część). Jeśli dziewczyna ma ładne proporcje to nieważne jaki ma rozmiar(nie popadając w skrajności oczywiście), niektóre dziewczyny wyglądają lepie kiedy mają troche więcej ciała:)

Podpisuję się obiema rękami. Szkoda tylko, że nie każdy rozumie tę prawidłowość.
Marine corps want indestructable men - men without fear!!!

Rubezahl
Primogen
Rubezahl
Piechowice / Wro...

2010-11-13 15:08:40
"Auto nie baba, ma być kanciaste"

Ale są też ludzie którzy nigdy nie będą się dobrze czuli w swoim ciele. Ale to ju ż skrajne przypadki debilizmu ;]
Niech spłonie świat...

Vika
Anciliae
Vika
Ostrów Wielkop...

2010-11-14 17:45:59
albo dysmorfofobii

Rubezahl
Primogen
Rubezahl
Piechowice / Wro...

2010-11-22 22:39:59
Jeśli ktoś nie chce się leczyć to jest głupi.

Ja mam halo pod sufitem i nie mam oporów żeby pójść czasem do psychiatry i dowiedzieć się o co chodzi ;]

Co się tyczy większych rozmiarów ciała, to nieco ponad dwa lata temu ważyłem dwukrotnie więcej niż obecnie i dalej czuję się gruby, tyle, że mi to nie przeszkadza.
Niech spłonie świat...

CatGirl
Matuzalem
CatGirl
Toruń

2010-11-23 12:56:00
Z doświadczenia wiem, że ile by się nie ważyło znajdzie się masa ludzi w otoczeniu którzy będą musieli to skomentować, poprostu ludzie lubią krytykować. Kiedy byłam za chuda cały czas słyszałam komentarze, teraz kiedy przytyłam to ponoć mam "wałeczki" i mogłabym coś z tym zrobić. Z tym, że ja nie mam z tym problemu, w przeciwieństwie do coniektórych:P Kobieta z natury ma więcej tkanki tłuszczowej, chociaż patrząc na to co jest promowane w mediach można o tym zapomnieć...
mru mru:)

Vika
Anciliae
Vika
Ostrów Wielkop...

2010-11-23 16:49:15
CatGirl Napisał:
Z doświadczenia wiem, że ile by się nie ważyło znajdzie się masa ludzi w otoczeniu którzy będą musieli to skomentować, poprostu ludzie lubią krytykować. Kiedy byłam za chuda cały czas słyszałam komentarze, teraz kiedy przytyłam to ponoć mam "wałeczki" i mogłabym coś z tym zrobić. Z tym, że ja nie mam z tym problemu, w przeciwieństwie do coniektórych:P Kobieta z natury ma więcej tkanki tłuszczowej, chociaż patrząc na to co jest promowane w mediach można o tym zapomnieć...

Dokładnie. A często Ci, którzy krytykują, sami są daaalleeeccccyyyyy od ideału:P

Rubezahl
Primogen
Rubezahl
Piechowice / Wro...

2010-11-25 10:14:54
Ja wyznaję zasadę, że słucham tylko lepszych od siebie. Ewentualnie ludzi na moim poziomie.
Niech spłonie świat...

Vika
Anciliae
Vika
Ostrów Wielkop...

2010-11-25 16:18:19
Rubezahl Napisał:
Ja wyznaję zasadę, że słucham tylko lepszych od siebie. Ewentualnie ludzi na moim poziomie.

Ja teraz już też:)

Rubezahl
Primogen
Rubezahl
Piechowice / Wro...

2010-11-27 08:47:06
I to jest dobre wyjście, bo większość ludzi nic nie wnosi do mojego życia, za to wszyscy chcą wynosić, cyganie kurwa. ;]
Niech spłonie świat...

Demonika
Matuzalem
Demonika
Mińsk Mazowiec...

2011-11-18 22:41:36
Hmm kobieta jak to kobieta ma tone kompleksów, ale coraz częściej zauważam, że nie potrzebnie.
Nasze zdanie o samym sobie często jest zbyt skrajne. Albo popada w samouwielbienie, albo kompletny brak pewności siebie i krytycyzm.
Kobiety zwykle popadają w skrajny krytycyzm. "ale jestem brzydka/gruba/mam za duże: a) nos, brode, brzuch, ręce, nogi, uda, (i tak można w nieskończoność).
Ale przecież tak na prawdę często nie potrzebnie jesteśmy tak krytyczne.
W telewizji nawet coraz więcej kobiet ma krągłości. Kobiety które zachowały się w historii w jakikolwiek sposób np. Marylin Monroe do kościotrupów nie należały, a były tzw. "ideałem".
Co więcej zauważam coraz częściej, mężczyzna wybiera jako ideał kobiete krąglejszą. Bardziej kobiecą.

Nie na temat, ale co tam.
"Protect me from what I want"

Alpha-Sco
Matuzalem
Alpha-Sco
Małe Prywatne...

2011-11-20 12:52:29
Ostatnio usłyszałam ciekawą rzecz.

Powszechnie się mówi, że mężczyźni wolą kobiety krąglejsze. Mimo to wiecznie się odchudzamy, bombardowane kanonami piękna z telewizji i zdjęć. Bo kanony piękna lansują sesje foto i wybiegi.

Tylko że na wybiegach lansuje się patyki o rozmiarze 32, bo w świecie mody większość mężczyzn to geje :)
ONE LIFE. LIVE IT.

CatGirl
Matuzalem
CatGirl
Toruń

2011-11-20 15:03:06
Geje albo stare zboki:| Kobiety często odchudzają się też nie dlatego bo są za grube, ale bo mają złe proporcje i wydaje im się, że jeśli schudną będą wyglądały lepiej. Niestety chudnie się zwykle wszędzie tylko nie tam gdzie by się chciało... Mi się wydaje, że trzeba trzymać się normy wagi dla swojego wzrostu i tyle, żadna skrajność nie jest dobra. Do niedawna byłam przedstawicielką pożądanego rozmiaru 32, tak wyglądałam w szkole i jeszcze kilka następnych lat. Teraz już nie. Niestety z tego co obserwuję tendencja jest niepokojąca, bo dopóki jest się przerażająco chudym, jest się kimś zauważalnym, może i komentowanym, ale komentarze są zawsze podsycone podziwem i zazdrością(mimo, że wyglądałam strasznie). Komentarze pełne rozmarzenia "móc jeść to co Ty i nie tyć", a potem satysfakcja że jednak utyła, w końcu ją dopadło, ha!! W ten sposób rodzi się chory pęd za gubieniem kilogramów u wielu kobiet. Patrząc na kobiety które odmawiają sobie wszystkiego licząc te głupie kalorie czuje się dziwnie, bo kompleksy i tak im zostaną. Tak jak i w mediach i świecie mody jest jedna tendencja - albo kościotrupy, albo promocja modelek plus size... Ze skrajności w skrajność, a kiedyś po wybiegach chodziły "normalne" kobiety. I tego co jest pośrodku trzeba się trzymać. Oczywiście nie mam nic przeciwko paniom XXL, niektórym ten rozmiar bardzo pasuje i są z tym szczęśliwe:)

to się napisałam...namarudziłam:)
mru mru:)
Ostatnio zmieniany: 2011-11-20 15:03:34

szarl
Matuzalem
szarl

2011-11-21 18:15:17
Alpha-Sco Napisał:
Powszechnie się mówi, że mężczyźni wolą kobiety krąglejsze.

Zależy jacy mężczyźni - jakie kobiety. Oczywiście liczą się proporcje itd. ale bez przesadyzmu: XXl-ki, nikt poza "aberrusami" hołubić nie będzie ;>.
“History,Stephen said, is a nightmare from which I am trying to awake”

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Następna
Forum : Fusy i njusy