Seabound - When Black Beats Blue

Help
Forum : Muzyka - rożne
Poprzednia Następna
Dyskusja na temat artykułu: Seabound - When Black Beats Blue
HardKill
Moderator
HardKill
Szczecin

2008-12-07 14:51:48 Seabound - When Black Beats Blue
IoI ^_^ nio :D po prostu rewelka 8O :D :D łykam to na bank :D ^_^ coś pięknego już się zjarałem tym wydaniem ^_^ chociaż by tylko dla tej wersji:

Watching Over You (Live In San Francisco)

Seabound feat. Reagan Jones - Watching Over You (live)

http://pl.youtube.com/watch?v=TUhsjorgKRE

Masakra !!!!!!!!!... ^_^

!!! limit 2500 sztuk... trza być czujnym ^_^

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Ostatnio zmieniany: 2009-01-29 17:45:40

RuczajDJ
Bicz
RuczajDJ
Poznan/ZGora

2009-01-29 13:16:12
Ta plyta jest po prostu rewelacyjna! Jest to niezwykle rzadki przypadek w mojej bibliotece muzycznej, ze mam plyte bez ANI JEDNEGO slabego kawalka (no dobra, Domination mogloby byc lepsze, ale tez jest git ).
Dla fanow Seabound absolutny mus!
Jesli wystarczy wam jakosc mp3 to polecam sklepy internetowe, ja caly album dorwalem za smieszna cene 1.80 dolara (ok. 6 zł!).

verdammt
Redaktor
verdammt

2009-01-29 13:35:28
RuczajDJ Napisał:
Ta plyta jest po prostu rewelacyjna! Jest to niezwykle rzadki przypadek w mojej bibliotece muzycznej, ze mam plyte bez ANI JEDNEGO slabego kawalka (no dobra, Domination mogloby byc lepsze, ale tez jest git ).
Dla fanow Seabound absolutny mus!

Jak najbardziej się zgadzam. Dawno w rękach nie miałam tak świetnej płyty z remiksami. Mało tego, utwory na nią są dobrane znakomicie. Kwintesencja Seabound na jednej płycie.

amorphous
Redaktor
amorphous
Poznań

2009-01-29 14:01:10
RuczajDJ Napisał:
ja caly album dorwalem za smieszna cene 1.80 dolara (ok. 6 zł!).

Gdzie?
Life is complex: it has both real and imaginary components

HardKill
Moderator
HardKill
Szczecin

2009-01-29 17:32:35
nie no taka płyta takiej kapeli w formacie mp3.... :twisted: zgroza..... :evil: tylko orginał nic innego :wink:

RuczajDJ
Bicz
RuczajDJ
Poznan/ZGora

2009-01-29 21:08:06
amorphous Napisał:
RuczajDJ Napisał:
ja caly album dorwalem za smieszna cene 1.80 dolara (ok. 6 zł!).

Gdzie?

http://ligamusic.com/

Utwory sa tanie, ale tylko na prywatny uzytek, bez prawa do dalszego ich odsprzedawania badz nadawania.
W sklepie LigaMusic jest, jak na sklepy internetowe, dosyc duzo rzeczy z naszej darkowej branzy
Pliki ktore sprzedaja sa maksymalnie "przezroczyste", tj. 192Kbps+ VBR, LAME -alt-preset-standard.
Podobno jest to drugi pod wzgledem popularnosci sklep mp3 (po iTunes Store).
http://www.perfspot.com/blogs/blog.asp?BlogID=86357

Plyta jest tutaj:
http://ligamusic.com/Album/2621137/Seabound/When_Black_Beats_Blue__Rarities_/mp3/

Nie wiem jak jest, sklep jest podobno legalny, tani, jedyna wada to system prepaid, tzn najpierw sie wplaca okreslona kwote a dopiero potem z tej puli mozna kupowac.

HardKill Napisał:
nie no taka płyta takiej kapeli w formacie mp3.... :twisted: zgroza..... :evil: tylko orginał nic innego :wink:

To jest oryginal, tylko ze w mp3 z niezlym bitrate 192. Ja i tak wiekszosc muzyki slucham w odtwarzaczu mp3 albo w samochodzie, wiec mi starcza mp3, tym bardziej ze jest dobrej jakosci

HardKill
Moderator
HardKill
Szczecin

2009-01-29 21:51:38
mp3 choćby nie wiem jakiej jakości by nie było , nigdy nie odda jakości oryginalnej płyty CD... :P ...no to tyle :wink:

RuczajDJ
Bicz
RuczajDJ
Poznan/ZGora

2009-01-29 22:07:44
HardKill Napisał:
mp3 choćby nie wiem jakiej jakości by nie było , nigdy nie odda jakości oryginalnej płyty CD... :P ...no to tyle :wink:
]

Teoretycznie to prawda, ale "rzeczywista" prawda jest taka ze jesli masz sprzet CD powiedzmy sredniej klasy, ot taki konsumencki, to i tak nie odczujesz roznicy. Jesli odtwarzasz CD na komputerze albo odtwarzaczu DVD (typu multiformat, co to czyta i DVD i videoCD i 100 innych formatow ) to w ogole zapomnij bo i tak nie uslyszysz roznicy.

Oczywiscie nie bronie mp3, wiadomo ze sa lepsze tj. mniej stratne formaty kompresji muzyki np flac, vorbis, aac czy musepack - ale trudno, to mp3 sie upowszechnil.
Powtarzam: do odtwarzacza dousznego czy samochodowego jakosc mp3 jest calkowicie wystarczajca.

soundcliniqum
Bicz
soundcliniqum

2009-01-29 22:13:33
nie bez powodu f242 dalo kawalki za friko do porownania :] a vinylki ... tego basu nie da sie zrobic cyfrowo

btw. byle jakis odtwarzacz cd lepszy niz gowniana karta w komputerze.

RuczajDJ
Bicz
RuczajDJ
Poznan/ZGora

2009-01-29 22:32:58
soundcliniqum Napisał:
nie bez powodu f242 dalo kawalki za friko do porownania :] a vinylki ... tego basu nie da sie zrobic cyfrowo

btw. byle jakis odtwarzacz cd lepszy niz gowniana karta w komputerze.

Od gownianej karty w komputerze wszystko jest lepsze, to banał. Byle jaki odtwarzacz cd jest po prostu... byle jaki i tyle. Nie chce tutaj jechac konkretnymi nazwami sprzetu ani pulapami cenowymi, ale wiekszosc tego co mozna kupic np, powiedzmy w "sklepie dla idiotow" i tak nie jest lepsza od dobrze skodowanego mp3. Bo w takim odtwarzaczu za gora 1-2 tysiace zlociszy nie ma sily, nie bedzie dobrych przetwornikow audio tylko taniocha.

Winyle maja takie pasmo przenoszenia basu o jakim popularny sprzet cyfrowy jeszcze dlugo bedzie mogl tylko pomarzyc .
Ale nie zrobic a odtworzyc - bo te basy byly "zrobione" cyfrowo, nawet jesli grane z analogów typu TB303 i tak nagrywane i obrabiane cyfrowo
Tzn jest do osiagniecia, ale nie oplacalne z punktu widzenia zwyklego konsumenta ktory potrzebuje sredniej jakosci a wazne sa inne parametry (masówa, cena, prostota, ergonomia itd). Tak jak z aparatami - zapalency lubia lustrzanki, reszcie wystarczaja kompakty czy ultrazoomy.

Osobiscie uwazam ze do takiej muzy jak industrial czy EBM winyl to przerost formy nad trescia. I tak tu basy sa na maksa wyeksponowane, poszerzone pasmo basow nie jest az tak potrzebne. Ale co kto lubi i uwaza

HardKill
Moderator
HardKill
Szczecin

2009-01-29 22:45:08
no właśnie nie wiesz jaki mam sprzęt :P to tyle o mp3... :wink:

soundcliniqum
Bicz
soundcliniqum

2009-01-30 08:52:06
no co racja to racja.

Zacytuj:
Osobiscie uwazam ze do takiej muzy jak industrial czy EBM winyl to przerost formy nad trescia. I tak tu basy sa na maksa wyeksponowane, poszerzone pasmo basow nie jest az tak potrzebne

mam np. wumpscuta - wreath of barbs na placku i roznica jest odczuwalna nawet na sluchawkach (sennki 215). A f242 - front by front to juz roznica kolosalna.

dobra, nie ma co ciagnac dalej tematu nie na temat. Moze dlugo dywagowac o wyzszosci tego nad tamtym

RuczajDJ
Bicz
RuczajDJ
Poznan/ZGora

2009-01-30 16:04:35
HardKill Napisał:
no właśnie nie wiesz jaki mam sprzęt :P to tyle o mp3... :wink:

A ty nie wiesz, jaki ja mam :D :D
To normalne, spokojnie, jako ze bywam tez na forach poswieconych lampom elektronowym (mam syntezator na lampach) i widze ze zawsze udziela sie tam grupa erotomanow-sprzetowcow, podgrzewaczy kabli itd , super sprzet, tylko jedna wada - sluchu nie maja za nic i jest to sztuka dla sztuki.

Dyskusja na temat artykułu: Seabound - When Black Beats Blue
Poprzednia Następna
Forum : Muzyka - rożne