Mroczne miejsca - strona 195

Help
Forum : Klimaty
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 Następna
Alpha-Sco
Matuzalem
Alpha-Sco
Małe Prywatne...

2010-11-15 18:38:32
Może to trochę zaskakujące: katedra Nidaros w Trondheim, w Norwegii. Zaparło mi dech w piersiach. Warto, warto, warto tam się wybrać! Potężna, mroczna... słów mi brakuje :)
ONE LIFE. LIVE IT.

Laura_V
Anciliae
Laura_V
Poznań

2010-11-15 23:55:47
Katedra w Mediolanie jest jakby wycięta z jakies mrocznej opowiesci fantazy. Mimo że znajduję się w samym centrum gdzie zawsze kręci się pełno wygłodniałych atrakcji turystów, kiedy się na nią patrzy odczowa się pewne zlęknienie przed jej architektoniczną dskonałoscią. Wnętrze jest rownież bardzo interesujace szczególnie oblbrzymie gotyckie okna pokryte witrażami, których kolorystykę dominuje czerwień. Polecam
- Älä rääkkää sitä kissaa! - No enhän minä rääkkääkään

Alpha-Sco
Matuzalem
Alpha-Sco
Małe Prywatne...

2010-11-16 13:38:59
Podobnie w Nidaros: szłam sobie słoneczną, ruchliwą, betonową ulicą. Gwar wokół. Niczego się nie spodziewając, tuptuptup, przekroczyłam próg katedry.

Jakbym przestąpiła portal do innego świata.

Półmrok, przestworze nad moją głową, cisza i skupienie...
ONE LIFE. LIVE IT.

Yngwie
Matuzalem
Yngwie
Wrocław / Czę...

2010-11-18 17:09:03
Ceiphied Napisał:
Wybrałabym się z chęcią kiedyś do podziemnych cmentarzy - katakumby. Miał ktoś z Was przyjemność być w takim miejscu, np. w Paryżu lub w Egipcie ?

W Paryżu pod operą są fajne katakumby - ściany w lustrach prawie całkowicie, łącznie z sufitem.

Alpha-Sco Napisał:
Może to trochę zaskakujące: katedra Nidaros w Trondheim, w Norwegii. Zaparło mi dech w piersiach. Warto, warto, warto tam się wybrać! Potężna, mroczna... słów mi brakuje :)

No całkiem fajne, mroczne miejsce. Chyba najlepsze do odwiedzenia w mrocznym Domu Tronda. Jest tam jeszcze mroczna forteca na mrocznym wzgórzu. Całkiem mroczny jest też most Gamle Bybro, drewniany z widokiem na mroczne domki budowane na drewnianych palach. Z mostu widać również zardzewiały rower, gdy poziom wody w rzecze pod mostem mocno się obniży (ten rower akurat nie jest taki mroczny ani drewniany).
od czasu do czasu warto wrócić do źródła
Ostatnio zmieniany: 2010-11-18 17:35:00

HBVILK
Anciliae
HBVILK
Skoghall Szwecja

2011-04-30 14:23:40
xX69Xx Napisał:
Jak ktoś chce zobaczyć naprawdę mroczne, pełne grozy i cierpienia miejsce niech poszuka w swoim mieście rumuńskiej dzielnicy wejdzie do pierwszej lepszej kamienicy i poszuka na korytarzu sracza.

No zajebjoza !!!! he he
..kamień leży aż go kiedyś będę siłę wtoczyć mial, moze wtedy uda sie, a teraz tchu mi brak...

PogromcaStrzyg
Anciliae
PogromcaStrzyg
Ciemnogród

2011-06-29 22:36:53
Trzepak pod blokiem.
" Nie ma to jak zapach napalmu o poranku"

bambol
Anciliae
bambol
Warszawa

2011-06-29 22:55:00 sala tortur
Kazimierz nad Wisłą, Muzeum tortur. Wszystko turystycznie odpicowane.
Kilka urządzeń, które były wykorzystywane w przeszłości. Osobom z wyobraźnią jednak to wystarczy. Poczułem żelazo w sobie i nie zasnąłem bez znieczulenia

Nic tak mnie nie wnerwia na forum, jak usuwanie moich postów

PogromcaStrzyg
Anciliae
PogromcaStrzyg
Ciemnogród

2011-06-29 23:01:41

Budynek byłego zakładu mięsnego w mojej rodzinnej wiosce. To miejsce również pobudzało wyobraźnie.
" Nie ma to jak zapach napalmu o poranku"

DEMONEMOON
Anciliae
DEMONEMOON
TowerHamlets

2011-06-29 23:31:19
Alpha-Sco Napisał:

Zaskakujace? Nie,akurat znam to miejsce i tez mam wrazenie ze czczone jest tam jakies "rogate" bóstwo.:)
0((((

Reddishhh
Bicz
Reddishhh

2011-07-01 07:14:20
Opuszczony szpital psychiatryczny w oleśnie. Sama tam nie byłam ale czytałam że ludzie opuścili go w pośpiechu zostawiając sprzęty medyczne i wszystko na miejscu, nikt nie wie ponąć dlaczego. Ile w tym prawdy nie wiem, ale potrafi pobudzić wyobraznię.
A kiedy zacznę się bronić, oberwiesz w twarz bagnetem i skończy się kłapanie.

DonVitteo
Matuzalem
DonVitteo
Międzychód

2011-07-01 11:50:53
Reddishhh Napisał:
Opuszczony szpital psychiatryczny w oleśnie. Sama tam nie byłam ale czytałam że ludzie opuścili go w pośpiechu zostawiając sprzęty medyczne i wszystko na miejscu, nikt nie wie ponąć dlaczego. Ile w tym prawdy nie wiem, ale potrafi pobudzić wyobraznię.

Stricto byłych szpitali psychiatrycznych może to śmiesznie zabrzmi, ale akademik "Hanka" w Poznaniu. Przy słabo świecącej jarzeniówce w półmroku nadaje klimatu grozy :)
" Kto buduje na ludzkim zaufaniu, buduje na piasku"

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 Następna
Forum : Klimaty