Aleksander "Olass" Mendyk gitarzysta Acid Drinkers - strona 15

Help
Forum : Metal
1 | 2 Następna
Dyskusja na temat artykułu: Aleksander "Olass" Mendyk gitarzysta Acid Drinkers - strona 15
horseman
Bicz
horseman
Poznań

2008-12-01 23:37:49
dzizusu Napisał:
Wiecie co mnie wqrwia? jak tak czytam teraz pd roznymi artykułami na temat Olassa czy na youtube pod klipami to teraz jacy wszyscy z żałobie ojej jaka szkoda a wczesniej co? olass wypier... Litza byl 100razy lepszy powiesić Olassa won z Acidów...

przyznam, ze jest to troche denerwujące. Litza byl lepszy ale co z tego? jak dla mnie to Olass naprawde dobrze pasowal do tego zespolu i nagral z nimi świetną płytę na ktorej slychac jego bardzo fajne pomysly. poza tym lubie plyty ktore nagral z None. pracowity i skromny koleś. tyle. geniuszem nie byl ale nie musi byc zebym go lubil.
I'm rolling like a stone... never creep.

Lisa
Primogen
Lisa
Częstochowa

2008-12-02 09:38:12
...ale to po Litzy każdy gitarzysta miał przewalone, szczególnie z początku. Wiadomo Litza postać kultowa, filar Acids, główny autor utworów. Fani go uwielbiali i na każdego nowego gitarowego reagowali negatywnie.
Poza tym Litza po odejściu z zespołu ostro zaangażował się w działalność o charakterze chrześcijańskim. Stał się innym człowiekiem. Nie ma co się nawet łudzić, że gdyby powrócił do zespołu, to czasy świetności Acids powróciłyby razem z nim. Moim zdaniem tak by się nie stało.

Olass był najlepszym gitarzystą tego zespołu od czasów Litzy. Zespół w końcu znalazł na prawdę bardzo dobrze pasującego do zespołu gitarzystę. Olass z powrotem wskrzesił (po słabszym okresie z Perłą i Lipą) w Acidach świeżość i nowe pomysły, których ukoronowaniem była płyta Verses of Steel. Wielu doceniło Jego talent, do wielu w końcu dotarło, że dzięki Niemu Acids może jeszcze wiele dobrego zdziałać (...)
I'm a sect of mine so my mind is my church.

janciovodnik
Primogen
janciovodnik
Gniezno

2008-12-02 20:34:19
Lisa Napisał:
Olass był najlepszym gitarzystą tego zespołu od czasów Litzy. Zespół w końcu znalazł na prawdę bardzo dobrze pasującego do zespołu gitarzystę. Olass z powrotem wskrzesił (po słabszym okresie z Perłą i Lipą) w Acidach świeżość i nowe pomysły, których ukoronowaniem była płyta Verses of Steel. Wielu doceniło Jego talent, do wielu w końcu dotarło, że dzięki Niemu Acids może jeszcze wiele dobrego zdziałać (...)

Masz rację. Na nowej płycie i koncertach czuło sie nowa energię. Olass wniósl świeżego ducha, czadu i ostrej jazdy ponownie.
Po, nieukrywajmy tego, najgorszym okresie w historii Kwasożłopów z Lipą w roli głównej (szacun dla niego jako muzyka za Illusion i Lipali) wreszcie coś odżyło w nich.

R.I.P. Olass

Summoned Napisał:
zacpal sie pewnie, zawsze sie podaje "niewyjasnione okolicznosci" gdy ktos sie zacpa. szkoda goscia

Z tego co wiem Olo miał problemy z astmą... A i zapewne nie uważał zbytnio na siebie... Jak to w życiu bywa :/
Powiem szczerze, że na koncercie w Bydgoszczy z okazji 10-lecia NONE nie wyglądał za dobrze. Sprawiał wrażenie zmęczonego i nie na swój wiek.
No ale może to tylko w ten wieczór.

dzizusu Napisał:
Wiecie co mnie wqrwia? jak tak czytam teraz pd roznymi artykułami na temat Olassa czy na youtube pod klipami to teraz jacy wszyscy z żałobie ojej jaka szkoda a wczesniej co? olass wypier... Litza byl 100razy lepszy powiesić Olassa won z Acidów...

No cóż... Każdy po Litzie miał wyjebke w Kwasożłopach...
Jednakże ze wszystkich Olass był najlepszy. Ni i nie ma bata na to.
"Verses of Steel" niech zamknie japy tym co dalej marzą o pierwotnym składzie z Panem Świętym.
Niestety drugiego takiego nie będzie jak na tej płycie.

A Litza... Szacun za to, że nieźle wiosłuje. W 2 TM 2,3 tez niexle czadu daje,,, W zeszłym roku na 18-tce Acidów na Woodstock też było nieźle.
Może wreszcie zrozumiał, że zrobił błąd chcąc na siłe chłopaków nawrócić a potem opuszczając ich.

Acid rulez

Edytujemy Panie kolego, edytujemy :wink:
Jam cłek wolny, lec ślebodny :)

Natasss
Anciliae
Natasss
Legnica/ gdzie mni...

2008-12-03 21:29:14
kurde tak... wiadomość o tym zdarzeniu dostałam 30.11.08 o godzinie 18:59- jakąś chwilkę po wystawieniu na wp.pl wiadomości. Nie mogłam usnąć... zresztą dotąd nie mogę... koszmarna informacja... żałuję że nie ma Dżizasa, który mógłby wskrzesić takiego wspaniałego artystę...
I wiecie co? Napewno ćpunem to on nie był...
Szkoda wielka takiego gościa. Jaki to musiał być cios dla zespołu. Nie wspominając o rodzinie.
Lica był, się zmył z Acidów, po nim najlepszym gitarzystą był Olek... boję się że już następny się nie trafi tak świetny. Bo napeno nie będzie drugiego Olassa, który z zapałem, pasją i z takim sercem będzie grał w Acidach.
Ale ludzie umierają... Jedni się rodzą, a drudzy umierają... kolej rzeczy... Szkoda tylko że padło właśnie na Olassa, który był tak młody, tak zapalony do tego, co robił, humorzasty i z tym swoim charakterkiem. No co... koleś był rewelacyjny, ale życia mu nie wrócimy.
A szkoda, że mu nie wrócimy.
Pamiętam Woodstock. Cóż... przyznam się bez bicia, że to wtedy ostatnio widziałam Olassa.

[*]

janciovodnik
Primogen
janciovodnik
Gniezno

2008-12-04 17:49:10
Dzisiaj był jego pogrzeb...

R.I.P. Olass...
Jam cłek wolny, lec ślebodny :)

Natasss
Anciliae
Natasss
Legnica/ gdzie mni...

2008-12-04 19:01:17
o 11...
no cóż...
nie pozostaje nic innego jak tylko postawić [*]

FreddyKruger
Primogen
FreddyKruger
Poznań

2009-03-10 21:28:16
Pamiętam koncercik None u Bazyla chyba w 2002 roku. Zespół grał a on wskoczył do nas i się razem napierdalaliśmy. Najlepszy gig u bazyla jaki miałem w życiu.
Co nas nie zabije, to nas sponiewiera.

Dyskusja na temat artykułu: Aleksander "Olass" Mendyk gitarzysta Acid Drinkers - strona 15
1 | 2 Następna
Forum : Metal