|
Ketzer
Anciliae Posty: 136 Pabianice |
2008-11-11 19:54:04 Mosheh
Na razie nie ocenię bo mogę niesłusznie skrzywdzić, poczekam więc na innych i zobaczę, czy moje przypuszczenia się sprawdzą. Ale mogę powiedzieć, że ciekawa fabuła, chociaż wątki moim zdaniem strasznie szybko się zaczynały i szybko kończyły. Fragment o stoliku i starcu ma w sobie za dużo powtórzeń słowa "Lucyfer", ciekawe że motyw znalezienia dziecka-potwora jest podobny do znalezienia sługi Bożego Mojżesza, no i bardzo fajny koniec, tutaj do niczego nie mozna się przyczepić. Moim zdaniem napisane na 3 albo 4 ale to subiektywizm nie chcę popełnić błędu.. "NIE ma ludzi złych, są tylko tacy którzy źle postrzegają dobro" |
|
Alpha-Sco
Matuzalem Posty: 1744 Małe Prywatne Pie... |
2008-11-15 15:50:18
Nie wiem, czego się obawiasz, dlaczego mówisz, że możesz popełnić błąd, w końcu każdy ocenia, tak jak czuje i to jego własna sprawa. A ponieważ każda ludzka ocena jest subiektywna, więc nie ma co czekać, aż zwiększy Ci się dawka obiektywizmu Po prostu pisz, co sądzisz i jak odbierasz
Co do powtarzalności słowa "Lucyfer" starałam się tego unikać, może nie wszędzie mi się udało. Natomiast jeśli chodzi o długość wątków - to jest opowiadanie a nie powieść, więc wolę napisać to, co było w zamyśle, bez zbędnych wydłużeń. Może przez to opowiadanie traci na klimacie, mnie ciężko ocenić. W każdym razie, dziękuję za zainteresowanie i komentarz ONE LIFE. LIVE IT. |
|
Diarmad
Primogen Posty: 338 Terriblis Locus |
2008-11-16 18:54:16
Ciekawe...ale spodziewałem się po pierwszej cześci przeczytać jak to się stało że syn Lucka pokochał śmiertelniczkę, a tego nie ma... i tak samo miałem nadzieję na odczytanie hmm... okoliczności śmierci mężczyzny z grobu...a tak to trudno jednoznacznie powiedzieć kim on jest;P Nauka uczyniła z nas Bogów, zanim jeszcze zasłużyliśmy na to by być Ludźmi... |
|
Alpha-Sco
2008-11-17 18:03:17
To naprawdę nie jest oczywiste, kim jest mężczyzna pochowany na cmentarzu? ONE LIFE. LIVE IT. |
|
Diarmad
Primogen Posty: 338 Terriblis Locus |
2009-11-08 14:06:22
No synem Lucka...jak przeczytam po raz drugi, ale w takim razie te małe dziecko to?... cholera pogubiłem się w tym xD coś mi bez przerwy umyka... może jakaś podpowiedź na PW? :P Nauka uczyniła z nas Bogów, zanim jeszcze zasłużyliśmy na to by być Ludźmi... |
|
Alpha-Sco
2010-02-08 23:41:14
Uwaga, spoiler (zaznacz tekst): Następnym synem Lucka, tylko bardziej udanym? BUUUUBHUHUHUUUU
Bez sęsu. Więcej nie tforzę ONE LIFE. LIVE IT. Ostatnio zmieniany: 2010-02-08 23:49:34 |