Krzyk samotności

Help
Forum : Poezja
Poprzednia Następna
Dyskusja na temat artykułu: Krzyk samotności
Solitary
Bicz
Solitary

2008-11-04 19:00:29 Krzyk samotności
Szczerze? Nie podoba mi się z kilku powodów:

Po pierwsze - źle się czyta, zupełnie nie jak wiersz.

Po drugie - temat. Sam w sobie nie jest zły, gdyż samotność często okrutnie kąsa. Tym niemniej jest to podane w sposób oczywisty, nie wyróżniający się niczym spośród zalewu podobnych wierszy.

Popracowałabym nieco nad rytmem i melodią wiersza. Pomyślałabym także nad tym, jak rzecz ująć w mniej typowy sposób.

Podsumowując: na razie słabo, ale rzecz jest do wypracowania.
I prefer to remain silent

Driada
Anciliae
Driada
Bytom

2009-01-28 23:52:52
źle się czyta, ale osobiście mnie się podoba. Dobry początek (5 pierwszych wersów) potem rytm sie gubi i wkrada sie chaos.
Podstawową ideą jest przezwyciężyć samego siebie. Ze sobą walka jest najtrudniejsza.

Draven
Anciliae
Draven
Poznań

2009-02-17 19:26:55
Jak Driada (trafnie) napisała, dobry/poukładany początek lecz potem wkradający chaos psuje całą kompozycję i z wiersza (mimo patosu) ciekawego robi potrzaskany szablon.

Ogólnie mówiąc wiersz nie jest zły lecz podany na trochę zakurzonym talerzu.
http://bazgrolowo.bloog.pl/?ticaid=6816c

Hestus
Bicz
Hestus

2009-03-12 09:48:44
Nie podchodzi mi za bardzo... jestem zwolenniczką wierszy rymowanych <rymy różnego rodzaju>, zresztą ciężko jest sobie wyobrazić wizję tego wiersza. Za dożo chaosu...
Nie ma tego złego, co by na gorsze nie wyszło ...

KostucH
Moderator
KostucH
Wrocław...

2009-03-12 18:13:36
Osobiście brakuje mi w nim kropek, które pozwoliłyby zatrzymać się czytając, bo tak to leci się na jednym wdechu. Jedni nie przywiązują wagi do znaków interpunkcyjnych, ja zaś bardzo, tym bardziej, że sam pisze. Nadają one pewien rytm, a przecinek to jednak trochę za mało :wink:
"God makes me a cannibal to fix problems like you."

Dyskusja na temat artykułu: Krzyk samotności
Poprzednia Następna
Forum : Poezja