Nie obchodza mnie umierajace z glodu dzieci - strona 165

Help
Forum : Filozofia, Światopogląd, Kultura
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 Następna
BehemotKot
Anciliae
BehemotKot
głowa Wolanda

2008-12-16 17:32:02
Lucyferianka Napisał:
Nie obchodzą mnie głodujące dzieci, może troche smutne, że w tym wieku poznają złe strony życia...ale ja ich nie zbawie i nawet nie próbuje.

Zbawiać? Chyba troszkę przeceniasz swoje możliwości :wink: Z takim podejściem nie zbawisz nawet kota :twisted:
Ale możesz ułatwić dzieciom chociaż w niewielkim stopniu żywot na ziemskim padole, wystarczy chcieć :wink:
Dobry Kot - martwy Kot

Lucyferianka
Anciliae
Lucyferianka
Legnica

2008-12-16 19:11:34
no coż jakoś mi sie nie pali żeby pomagac...no ale w sumie zlotowke moge dac
Nitimur in vetitum - dążymy do tego co zakazane

Kaili
Bicz
Kaili

2009-04-05 08:21:23
Robię co mogę.
Akcje charytatywne, zbiórki żywności, smsy itp.
Wiem że to niewiele, ale jednak może pomóc.
Tak więc z czystym sumieniem stwierdzam, że obchodzi mnie to.
Nie zwykłam pozostawać obojętna na NIEZASŁUŻONE cierpienie.
Bo co innego gdy ktoś sam sobie zasłuży, a co innego gdy jedynym jego 'przewinieniem' jest fakt, że urodził się tam/w takiej rodzinie, a nie innej...

Helllish
Primogen
Helllish
Zakopane

2009-05-04 19:03:15
Kilkam codziennie na brzuszek pajacyka...
To raczej niewiele... :roll:

http://www.pajacyk.pl/
Paint it black

Lehti
Anciliae
Lehti
Krotoszyn/ milicz/...

2009-05-04 19:33:07
Stary_Zgred Napisał:
Uczestnictwo w zbiórkach żywności i wysyłanie SMS-ów to mało. Ale tak na dobrą sprawę, co możemy jeszcze zrobić? Żeby realnie pomóc, trzeba mieć charyzmę Jurka Owsiaka i czas, żeby na miejsce pojechać, bo tak z daleka to można sobie tylko bajki opowiadać.

Pozostaje jeszcze jeden problem - nie tylko w Afryce dzieci głodują, mamy pełno niedożywionych malców w Polsce. I szczerze przyznam, że bliższy mi los polskich dzieci, od losu ich afrykańskich rówieśników. Maluchom z mojego kraju mogę pomóc, nie ruszając się od komputera – wystarczy kliknąć pajacyka.

Nie tylko kliknąć pajacyka...:) jeśli chodzi o głód w naszym kraju owszem bardziej się udzielam - choćby w akcjach wolątariatu. Zbierając żywność robiąc paczki i dostarczajać je do konkrenych osób...
A co do tych w afryce... owszem, wysyłam smsy, jeśli są akcje w stylu kup produkt a zaszczepimyu dziecko- poświęce parę groszy więcej... ale prawda jest taka że ile byśmy nie zrobili zawsze będzie - za mało!
Odi profanum vulgus et arceo..

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 Następna
Forum : Filozofia, Światopogląd, Kultura