Otto Dix - niesamowity rosyjski darkwave

Help
Forum : Gothic
Poprzednia Następna
kalasznikowa
Bicz
kalasznikowa
Kraków

2008-10-19 11:15:18 Otto Dix - niesamowity rosyjski darkwave
Slyszeliście zespol Otto Dix? Niewiarygodna kapela, od pierwszego przesluchania przetrzepala moj chorij razum!

http://www.myspace.com/ottodixx
Polecam tez Metal Fatigue

http://www.youtube.com/watch?v=XMwu4JWi4Z8

Wilczica
Primogen
Wilczica
Kiew :)

2008-10-19 21:58:21
to taki DarkWawe... =| Niezbyt jakościowa muzyka
ale głos i rzeczywiście niezwykły :)
jesteś samotny. prosto wilk. w twoich piersiach ogień bogów. polski nie znam. nie bijcie :))))))

Dunnasal
Primogen
Dunnasal
Słupsk

2008-11-01 17:54:02
muzyka jest ok ale tylko wokal troche mi nie podchodzi... poza tym i tak wole EBM i Cold Wave od Dark Wave 8)
Masz sens w życiu? Jeśli tak pozwól że go zabiję ;]

Wampgirl
Bicz
Wampgirl
Kraina Dreszczo...

2008-11-13 22:31:03
Troszkę nie moja bajeczka. Jestem wybredna i skupiam się raczej na klasyku, takie elektroniczne "wariacje" toleruję jedynie w dawce subtelnej i odpowiednio dobranej, nie kiedy są konstrukcją całego utworu - dlatego pierwszy kawałek ( "Split mind" )niezbyt mi się podoba (zbyt wyrazisty rytm zasadniczy kojarzący mi się z zupełnie innym gatunkiem :P - w reszcie kawałków jest więcej czegoś mrocznego, co utrzymuje całość w konkretniejszej konwencji). Reszta utworów bardziej mi leży poza ostatnim ( "Virtual love" ), w którym podobają mi się jedynie solówki klawiszowe których zresztą jest niewiele. Takie moje zdanie.
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Astaroth
Bicz
Astaroth

2008-11-19 02:12:20
Słyszałam. Wokal cudowny, muzyka za bardzo Diariowa, ale polecam.

riffgoth
Primogen
riffgoth
Maków Podhala...

2008-11-20 13:12:51
Dunnasal Napisał:
muzyka jest ok ale tylko wokal trochę mi nie podchodzi... poza tym i tak wole EBM i Cold Wave od Dark Wave 8)

a potrafisz wyjaśnić mi czym różni się cold od dark Wave? :P
Co do Otto to moim zdaniem tworzą całkiem ciekawa muzę, wielkim plusem na pewno jest "wolność od Angola" . Lubie język rosyjski :). Jednak jak dla mnie przydało by się więcej szmerów, wrzasków i trzasków :)
"istnieją dwaj znani bogowie Orków, Gork i Mork. Jeden z nich to cwany bóg brutalności, drugi zaś to brutalny bóg cwaniactwa. Różnią się tym że jeden Wali w łeb gdy się na niego patrzy, a drugi wali po łbie jak się na niego nie patrzy"

LadyWitch
Primogen
LadyWitch
katowice/rybnik

2008-12-15 12:06:41
ostatnimi czasy muzycznie ciągle krążę gdzieś w rejonach wschodniej europy... otto dix jest jednym z moich najciekawszych tamtejszych znalezisk ;o) choć podobno teksty ich piosenek po przełożeniu na polski reprezentują poziom mhrocznych wierszydeł natchnionych gimnazjalistek. jak dobrze, że ich nie rozumiem :P no i wokal momentami mnie drażni.
ganom otto dix polecam zespół roman rain ;o)
life * is a state * of mind

CzarnaKucharka
Anciliae
CzarnaKucharka
Kraków

2009-02-06 13:41:53
Początkowo byłam nimi zauroczona,jednak... Głos wokalisty, może i niezwykły, ale zaczął mnie irytować, do tego ich teksty to marzenie młodego grafomana w mocno nietrzeźwym stanie, a raczej śpiewanie o niczym skomplikowanymi słowami, nie zawsze do siebie pasującymi. :roll:
W moim przypadku to coś, czego mogę posłuchać kilka razy, a potem zapomnieć, jak to brzmiało.
Poza tym za wschodnią granicą Otto Dix stoi w jednym rzędzie z takimi kapelami jak HIM i Evanescence. :twisted:

-adalbert-
Primogen
-adalbert-
Poznań

2009-02-06 13:57:36
To akurat nie jest takie ważne jakie jest podejście fanów na wschodzie :)mój brat wrócił z Moskwy właśnie i przywiózł mi "Ego". jeszcze nie łyknąłem tego, ale muzyka jest ciekawa, choć niestety, aranżacje mogłyby być bardziej złożone, ale nie jest to jakiś duży zarzut zważając na to jakie rzeczy wychodzą np. w niemczech... poza tym w rosji sa inne kapele np. elektro gotycko industrialny C_File który już trochę działa i z którym otto dix z resztą współpracowali na ostantniej płycie C_File Deti Betona :)

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=276609980
http://www.altergothic.pl

Procella
Anciliae
Procella
L-Space

2009-03-02 18:46:18
Dla samego wokalu warto posłuchać, naprawdę niezwykły. Ogólnie podoba mi się ich muzyka i jej klimat na dwóch pierwszych płytach, trzecia jakoś zupełnie mi nie podeszła.

Lady_Margolotta
Anciliae
Lady_Margolotta
Uberwald / Barline...

2009-04-04 22:23:37
LadyWitch Napisał:
teksty ich piosenek po przełożeniu na polski reprezentują poziom mhrocznych wierszydeł natchnionych gimnazjalistek

dokładnie 8O mój Personal Demon się tym zachwyca a ja tak myślę, chwileczkę: muzyka wzięta Diary of Dreams, video też odgrzewane kotlety [nie krwiste] i chyba faktycznie ten rosyjski jest jedynym atutem, ale np u XIII Stoleti język czeski nie jest jedynym, acz jednym z wielu zachwycających elementów. cóż, Rasija taka wielka a i tak musimy czekać aż coś faktycznie zachwycająco-innego się pojawi. bo jak na razie chyba tylko Okudżawa rox :P
Carpe jugulum

Lady_Margolotta
Anciliae
Lady_Margolotta
Uberwald / Barline...

2009-06-08 18:49:38
wracam do tematu, bo ujrzałam ich na żywo :D o ile na płycie ciężko było słuchać, bo komputerowe dźwięki brzmiały nie jak electro lecz jak soundtrack z "pana kleksa w kosmosie" to na żywo są rewelacyjni. jest ich trzech, wspominany wokalista, następca klausa nomi'ego :P koleś z keyboardem i laptopem :? i coś co mi całkowicie umknęło na płycie = koleś grający na skrzypcach elektrycznych :D jest niesamowity, no i wokalista poruszający się jak maszyna z resztą też, dla tej dwójki na prawdę warto ich zobaczyć, polecam.
Carpe jugulum

Pomurnik
Anciliae
Pomurnik
Poznań

2009-09-09 17:59:42
Otto Dix słucham ponad rok i muszę przyznać, że kapela całkiem dobra. Trochę dziwne, że co chwila na oficjalnej stronie zmieniana jest płeć wokalisty (raz, że to facet raz, że kobieta).

Lady_Margolotta
Anciliae
Lady_Margolotta
Uberwald / Barline...

2010-04-11 17:27:36
poznałam osobiście więc powiem że jest to koleś, którego natura powinna uczynić kobietą, byłby szczęśliwszy, tak sądzę.
Carpe jugulum

Poprzednia Następna
Forum : Gothic