|
HappyLily
Matuzalem Posty: 59 Zamość/Wars... |
2009-03-22 22:46:31
Świetne opowiadanie, chyba najlepsze z tych, które tu już czytałam. :D Wielki plus dla autora ^^ Rób co chcesz, ale tylko wtedy gdy wiesz po co to robisz.. |
|
sathriel
Anciliae Posty: 47 |
2009-03-22 23:49:12
Jesli dyskusja jest na temat opowiadania(czy dowolnego innego tworu literackiego czy tez ogolnie artystycznego) i ktos w tej dyskusji bierze udzial to jego wypowiedzi najczesciej sa jego wlasnymi opiniami i nie trzeba kazdej poprzedzac MOIM ZDANIEM, albo MOJA OPINIA. Nie wiem dlaczego teksty zamieszczane na tym czy dowolnym innym portalu powinny byc traktowane ulgowo. Czy piszacy tutaj sa uposledzeni umyslowo? Czy to sa dzieci z podstawowki? Krytyka jest po to, by ukazac wady i mozesz stwierdzac, ze nie jestes artysta piora, ale to nie zmienia, ze jak sie za cos bierze to fajnie jest robic to dobrze, a przynajmniej do tego dazyc. Ortografia i interpunkcja jest czesto poprawiana przez edytora tekstu, ale jesli tekst podzielony jest dziwnie na zdania, albo upstrzony jest powtorzeniami to zmiejsza to przyjemnosc z czytania tekstu. Zreszta czesc czytelnikow moze dostac apoplekcji czytajac tekst pelen ortografow, interpunkcja jest tu chyba najmniejszym grzechem. Co do krytyki i rad: ktos moze Ci pisac, ze Twoja ortografia wola o pomste do nieba i powinienes zaprzyjaznic sie z edytorem tekstu, a Ty mozesz to olac ciepltym moczem. Twoja sprawa. Wyroczni tu nie ma, mozemy spokojnie zakladac, ze wypowiadajacy tutaj nie sa poczytnymi pisarzami ani starymi stazem krytykami literackimi. Tym niemniej sa to ludzie, ktorzy czytaja(inaczej nie wypowiadaliby sie na temat opowiadania) i jakas tam wiedze posiadaja. To czy zwracac uwage na krytyke opieraj na ich konstruktywnosci. Do panow wrzucajacych sobie: przejdzcie na priva, wasze animozje malo interesuja kogokolwiek zagladajacego do tego tematu, poza tym sa offtopowe Obojetna mi byla mych ofiar udreka |