Tristania - Beyond The Veil

Help
Forum : Recenzje
Poprzednia Następna
Dyskusja na temat artykułu: Tristania - Beyond The Veil
AbrimaaL
Matuzalem
AbrimaaL
Atro City Veschov...

2008-09-02 18:52:07 Tristania - Beyond The Veil
Zdecydowanie najlepsza płyta zespołu. Każdy utwór zapada w pamięć po kilku przesłuchaniach. Brzmienie instrumentów i vokale są doskonale zaaranżowane i wykonane. Moim ulubionym utworem jest "Aphelion". Płyta może spokojnie konkurować z takimi "megahitami" symphonic metalu jak Therion "Theli", Lacrimosa "Inferno" czy Cradle of Filth "Midian".
SEX PISTOLS to nie jest żaden Punk, równie dobrze ktoś mógłby powiedzieć, że to Black Metal, bo Johnny śpiewał "I am an Antichrist". To po prostu dobry melodyjny rock.

Lady_Margolotta
Anciliae
Lady_Margolotta
Uberwald / Barline...

2008-09-03 07:50:41
w zasadzie 3 pierwsze płyty Tristanii na takie miano zasługują... :wink:
Carpe jugulum

Harlequin
Redaktor
Harlequin
Poznań

2008-09-03 08:43:18
Nom płytka niezła, choć osobiście wyżej stawiam debiutancką "Widow's weeds" - która wydaje mi się bardziej klimatyczna i surowa. Nie jestem raczej fanem symfonicznych dźwięków. A czym grają tak samo jak TOT ? jakiś element wspólny jest, ale dla mnie TOT jest zbyt cukierkowate i dlatego wyżej stawiam sobie Tristanie.
Cycki, Flaki i Szatan !!!

Lady_Margolotta
Anciliae
Lady_Margolotta
Uberwald / Barline...

2008-09-03 13:50:06
dla mnie różnicą mdz Tristania a TOT jest, że w TOT jest więcej słodkich kobiecych solówek, a w Tristanii częściej pojawia się chór, no a jak solówki to już Vibeke oczywiście. i ja dlategóż wolę Tristanię :wink:
Carpe jugulum

Dyskusja na temat artykułu: Tristania - Beyond The Veil
Poprzednia Następna
Forum : Recenzje