Theatres Des Vampires - Anima Noir

Help
Forum : Muzyka - rożne
Poprzednia Następna
Dyskusja na temat artykułu: Theatres Des Vampires - Anima Noir
Allanon23
Primogen
Allanon23
Zabrze

2008-04-10 09:01:58 Theatres Des Vampires - Anima Noir
No i przesłuchałem ich twór na spokojnie. Jakie wrażenia? Otóż - wydaje mi się, że płyta jest dopracowana w niemal każdym szczególe, instrumenty są bardzo słyszalne, więcej elektroniki słychać(czyżby szli w kierunku industrial(?)), bardzo melodyjne, wręcz można powiedzieć idealna piosenki na parkiet.

Niestety irytują mnie trzy rzeczy -
pierwsza- piosenki tak cholernie szybko wpadają w ucho, ale i szybko mi uciekają. Nawet jeżeli korkami te uszy zakorkuje, to nutki po chwili tracą brzmienie.

druga- wydaje mi się, że płyta jest zrobiona bardziej pod produkcje komercyjną. Czy to złe? Nie. Lecz, traci swój urok w tle poprzednich płyt.

trzecia Słuchając płyty - utwór za utworem, ma się wrażenie, że im dalej się dochodzi - płyta jest słabsza i ciut nudna.

Ale to już moje zdanie i wiem już, że płyty nie zakupię.

PS. Stworzyłem nowy temat, gdyż chciałem porozmawiać o najnowszej płycie, a nie o postach typu - lubię/nie lubie/ a kto jeszcze lubi?
Zielona najlepsza.

Vammp
Matuzalem
Vammp
Wszedzie i nigdzie

2008-04-16 16:46:32
Mnie ostatnia plyta tego zespolu bardzo sie podoba.
1.Mnie ich muzyka z uszu nie ucieka.
2.Dla mnie nowa plyte nie stracila "uroku"
3.Osobiscie nie uwarzam ze najnowsza plyta TDV nie jest nudna (bynajmniej dla mnie)
A ja z przyjemnoscia kupie Anima Noir
Czasami warto uciec od zycia...

ganzallein
Bicz
ganzallein
Krasnik

2008-04-18 08:17:03
wczoraj słuchalem wczesniejszej płyty "Nightbreed of macabria" i musze przyznać że dawno juz nie sluchalem takiej dobrej gotyckiej płyty. 8O włoskie zespoly nie są takie złe jak sie okazuje...

Vammp
Matuzalem
Vammp
Wszedzie i nigdzie

2008-04-18 15:02:00
ganzallein Napisał:
wczoraj słuchalem wczesniejszej płyty "Nightbreed of macabria" i musze przyznać że dawno juz nie sluchalem takiej dobrej gotyckiej płyty. 8O włoskie zespoly nie są takie złe jak sie okazuje...

Osobiscie uwarzam Theatres Des Vampires za najlepszy zespol grajacy Gotyk.

mrum
Bicz
mrum

2008-04-19 00:25:17
Z całej płyty tylko ostatnia, tytułowa kompozycja przypadła mi do gustu. Piękna, wzruszająca, gotycka.

ganzallein
Bicz
ganzallein
Krasnik

2008-04-19 16:25:25
tylko ze ten zespól gra gotyk czy tez gotyk rock dopiero od "Nightbreed of..." a wcześniej to raczej nazwałbym to co grali jako lżejsza odmiana black metalu.

Vammp
Matuzalem
Vammp
Wszedzie i nigdzie

2008-05-26 13:27:50
ganzallein Napisał:
tylko ze ten zespól gra gotyk czy tez gotyk rock dopiero od "Nightbreed of..." a wcześniej to raczej nazwałbym to co grali jako lżejsza odmiana black metalu.

Ale cala plytka jest dobra.

gerogoth
Anciliae
gerogoth
Szczecinek

2008-05-26 20:46:03
na 10 punktow 7 dosyc dobra pawdziwie gotycka niz wczesniejsze
Ciemno wszedzie glucho wszedzie uwaga Dracula przybedzie.Nosferatu

Vammp
Matuzalem
Vammp
Wszedzie i nigdzie

2008-06-02 13:24:35
Bardzo dobrze ja oceniles gerogoth

Elainese
Bicz
Elainese
Jaworzno

2009-05-26 14:02:30
hmm uważam że ta płyta jest bardzo dobra, Sonya ma bardzo ładny głos,ale... jednak zespół poszedł trochę w inne brzmienie w porównaniu do wcześniejszych płyt... ale co nie zmienia faktu iż jest rewelacyjna :D

Dyskusja na temat artykułu: Theatres Des Vampires - Anima Noir
Poprzednia Następna
Forum : Muzyka - rożne