|
Allanon23
Primogen Posty: 2354 Zabrze |
2008-04-10 09:01:58 Theatres Des Vampires - Anima Noir
No i przesłuchałem ich twór na spokojnie. Jakie wrażenia? Otóż - wydaje mi się, że płyta jest dopracowana w niemal każdym szczególe, instrumenty są bardzo słyszalne, więcej elektroniki słychać(czyżby szli w kierunku industrial(?)), bardzo melodyjne, wręcz można powiedzieć idealna piosenki na parkiet. Niestety irytują mnie trzy rzeczy - pierwsza- piosenki tak cholernie szybko wpadają w ucho, ale i szybko mi uciekają. Nawet jeżeli korkami te uszy zakorkuje, to nutki po chwili tracą brzmienie. druga- wydaje mi się, że płyta jest zrobiona bardziej pod produkcje komercyjną. Czy to złe? Nie. Lecz, traci swój urok w tle poprzednich płyt. trzecia Słuchając płyty - utwór za utworem, ma się wrażenie, że im dalej się dochodzi - płyta jest słabsza i ciut nudna. Ale to już moje zdanie i wiem już, że płyty nie zakupię. PS. Stworzyłem nowy temat, gdyż chciałem porozmawiać o najnowszej płycie, a nie o postach typu - lubię/nie lubie/ a kto jeszcze lubi? Zielona najlepsza. |
||
|
Vammp
Matuzalem Posty: 812 Wszedzie i nigdzie |
2008-04-16 16:46:32
Mnie ostatnia plyta tego zespolu bardzo sie podoba. 1.Mnie ich muzyka z uszu nie ucieka. 2.Dla mnie nowa plyte nie stracila "uroku" 3.Osobiscie nie uwarzam ze najnowsza plyta TDV nie jest nudna (bynajmniej dla mnie) A ja z przyjemnoscia kupie Anima Noir Czasami warto uciec od zycia... |
||
|
ganzallein
Bicz Posty: 139 Krasnik |
2008-04-18 08:17:03
wczoraj słuchalem wczesniejszej płyty "Nightbreed of macabria" i musze przyznać że dawno juz nie sluchalem takiej dobrej gotyckiej płyty. 8O włoskie zespoly nie są takie złe jak sie okazuje... |
||
|
Vammp
2008-04-18 15:02:00
Osobiscie uwarzam Theatres Des Vampires za najlepszy zespol grajacy Gotyk. Czasami warto uciec od zycia... |
||
|
mrum
Bicz Posty: 150 |
2008-04-19 00:25:17
Z całej płyty tylko ostatnia, tytułowa kompozycja przypadła mi do gustu. Piękna, wzruszająca, gotycka. |
||
|
ganzallein
Bicz Posty: 139 Krasnik |
2008-04-19 16:25:25
tylko ze ten zespól gra gotyk czy tez gotyk rock dopiero od "Nightbreed of..." a wcześniej to raczej nazwałbym to co grali jako lżejsza odmiana black metalu. |
||
|
Vammp
2008-05-26 13:27:50
Ale cala plytka jest dobra. Czasami warto uciec od zycia... |
||
|
gerogoth
Anciliae Posty: 466 Szczecinek |
2008-05-26 20:46:03
na 10 punktow 7 dosyc dobra pawdziwie gotycka niz wczesniejsze Ciemno wszedzie glucho wszedzie uwaga Dracula przybedzie.Nosferatu |
||
|
Vammp
2008-06-02 13:24:35
Bardzo dobrze ja oceniles gerogoth Czasami warto uciec od zycia... |
||
|
Elainese
Bicz Posty: 6 Jaworzno |
2009-05-26 14:02:30
hmm uważam że ta płyta jest bardzo dobra, Sonya ma bardzo ładny głos,ale... jednak zespół poszedł trochę w inne brzmienie w porównaniu do wcześniejszych płyt... ale co nie zmienia faktu iż jest rewelacyjna :D |
||