Zyklon - Disintegrate

Help
Forum : Recenzje
Poprzednia Następna
Dyskusja na temat artykułu: Zyklon - Disintegrate
slatanic
Bicz
slatanic

2008-04-07 21:21:02 Zyklon - Disintegrate
rzeczywiście. płyta nudna jak diabli. technicznie owszem bez zarzutu. poza tym zero świeżych pomysłów. kilka dobrych solówek i flaki z olejem. aż dziw bierze że na allegro cieszy się sporym zainteresowaniem :lol: o mało jej nie sprzedałem :wink:

KostucH
Moderator
KostucH
Wrocław...

2008-04-07 22:05:19
I tam marudzicie. Mi sie podoba ten gniot :wink: Owszem mógłby być nieco lepszy i bardziej zaawansowany jeśli chodzi o zdolności chłopaków ale mimo to doceniam ich wysiłek oraz wkład i nastawiłem sobie "Aeon" oraz "Disintegrate" jako budzik :twisted:

P.S.: Już dwa razy zaspałem :lol: :twisted:
"God makes me a cannibal to fix problems like you."

slatanic
Bicz
slatanic

2008-04-07 22:19:28
ja miałem jako dzwonek piękny ''mięsny''moment Core Solution 8) wiesz... ten z flażoletami(bardzo podobny motyw jak w Nothing Is Not Morbidów) :wink:

KostucH
Moderator
KostucH
Wrocław...

2008-04-08 15:19:44
Zajebisty kawałek. Core Solution to istna perełka. A to wejście z tymi flażoletami to po prostu miodzio. I motyw ten bardziej przypomina przejście w Prayer of Hatred (zaczyna sie jakoś w 1 minucie i 21 sekundzie) niż Nothing Is Not choć też coś podobnego tam występuje ale to jednak nie to. Przysłuchaj sie :)

slatanic
Bicz
slatanic

2008-04-08 16:05:11
nie to samo bo Zyklonowi wioślarze grają te flażolety jeno tylko na jednym progu :wink:

KostucH
Moderator
KostucH
Wrocław...

2008-04-08 16:23:19
Na V progu jeśli mnie ucho nie myli samemu chwytając za gryf :wink: Ale nie chodzi tu już o to w jaki sposób wykonany ów flażolet lecz podobieństwo obu przejść w jednym i drugim kawałku :)

slatanic
Bicz
slatanic

2008-04-08 17:03:24
zgadzam się. podobieństwo jest. na The Apostasy (wiadomo kogo) też można uświadczyć takowe zagrywki :) słychać wyraźnie fascynację twórczością wizjonerów z florydy :wink:

KostucH
Moderator
KostucH
Wrocław...

2008-04-08 17:07:13
A pan Adam to nie od dzisiaj lubi korzystać z usług chorobliwego aniołka i wyraźnie słychać wpływy. Choć Slatanie, przyznaj, że znaczny wpływ na brzmienie w T.A. ma Nevermore. Posłuchaj sobie ich płyty Enemies Of Reality oraz This Godless Endeavor, a następnie włącz T.A. Nie zdziwię sie jeśli pojawi Ci sie na buźce potężny rogal :wink:

slatanic
Bicz
slatanic

2008-04-08 17:14:27
żeśmy nieco z tematu zjechali :roll: ale co tam :lol:
w brzmieniu można się dopatrzeć Nevermore chociaż gitary mogły by być wysunięte nieco do przodu... mogli też podarować nieco tego brudu... wiedziałem że tak będzie od momentu kiedy dowiedziałem się że nagrywają w Radiu Gdańsk :lol: brzmienie Nevermore chociaż przybrudzone sprawia wrażenie większej selektywności mimo całego zgiełku, szczególnie w szybszych partiach. ale jeśli się współpracuje z panem Andym S. efekt może być jedynie doskonały :)

KostucH
Moderator
KostucH
Wrocław...

2008-04-09 21:16:21
Ale fakt faktem płyta wyszła zupełnie inaczej niż brzmiały poprzedniczki. I brzmieniowo jak i kompozycyjnie wypadała fantastycznie.

Zaś co do Zyklona i jego zdysintegrowanej płyty to jedyne zastrzeżenia jakie mam wobec niej to partie wokalne. Jakieś to ich darcie ryja trochę nie do końca wydaje sie przemyślane i poukładane. Poza tym po cholere on tak szybko sie drze? To jakieś wyścigi? Jakby zwolnił to by było super... a tak zasuwa jak poparzony...

Dyskusja na temat artykułu: Zyklon - Disintegrate
Poprzednia Następna
Forum : Recenzje