Znienawidzony bohater literacki - strona 60

Help
Forum : Literatura
1 | 2 | 3 | 4 | 5 Następna
XQWZSTZ
Bicz
XQWZSTZ
Spychowo/Pozna...

2011-05-16 18:14:20
Zdecydowanie Róża z "Cudzoziemki", nawet uwzględniwszy moją wrażliwość i współczucie dla tej bohaterki, po prostu doprowadzała mnie do szewskiej pasji.
Nigdy nie rób tego, co może zrobić ktoś inny

diabelecke
Bicz
diabelecke
Kalisz/Leipzig

2011-05-16 19:59:28
Weronika z "Weronika postanowila umrzec" jakos mi na nerwy dzialala.

Rosiek z "Pamietnika narkomanki" dylematy, popadanie ze skrajnosci w skrajnosc na dluzsza mete zaczely mnie meczyc, ksiazki nie skonczylam.

A jesli chodzi juz o wczesnie wspomniane ksiazki Judym. Nie moglam pojac jego zachowania i decyzji.
"Czy chcesz aby zabrała Cię ze sobą do miejsca w tym mieście, gdzie spełniają się marzenia..."

Viol_Ence
Bicz
Viol_Ence
Poznań

2011-05-16 21:25:56
Wroński z "Anny Kareniny"- za bezbarwny charakter, Aragorn za to ze nie chcial tej laski z Rohanu,i wogole byl taki zbyt idealny,wszystkie postaci z ksiazek Paolo Coelho - nie przepadam za tym autorem,zawsze mialam wrazenie ze rozpisuje sie o podstwowych prawdach zyciowych takim glupio-mądrym lekko patetycznym tonem.
nie chce mi się nic wymyślać

sphinxia
Primogen
sphinxia
Wyimaginowane

2011-05-17 23:22:55
A pamiętacie "Balladynę i Alinę" ?
Ja zawsze nienawidziłam doskonałej Aliny, której wszystko przychodziło gładko i jeszcze była piękna, więc każdy ją lubił

Poza tym, to jakakolwiek postać, byle wyrazista i myśląca "po swojemu", tysiąc razy bardziej będzie wywoływać u mnie sympatię, w przeciwieństwie do zwyczajnych, ziejących nudą , próbujących się dostosować do wszystkich, czyli nikogo, bezpłciowców.

Krótko mówiąc: tak, czarne charaktery są bardziej pociągające, np. buntowniczy Szatan
"...Zamyślone, szlachetną przybierają postać długich sfinksów, by w głębi samotności zostać i drzemać, nieskończonym oddane marzeniom..."

SanguineVenari
Bicz
SanguineVenari
Agharta

2011-05-18 16:22:59
Do takich znienawidzonych bohaterek dorzucam jeszcze Danusię z 'Krzyżaków' i tytułową bohaterkę Antygonę. Obie działały mi porządnie na nerwy.
‎"Z tak krzywego kawałka drewna, z jakiego uczyniony jest człowiek, nie da się zrobić nic prostego."

1 | 2 | 3 | 4 | 5 Następna
Forum : Literatura