Nightwish - moje nocne życzenie o powrót Bogini - strona 15

Help
Forum : Felietony
1 | 2 Następna
Dyskusja na temat artykułu: Nightwish - moje nocne życzenie o powrót Bogini - strona 15
AbrimaaL
Matuzalem
AbrimaaL
Atro City Veschov...

2008-05-16 20:42:21
Amneris Napisał:
A ja się cieszę, ze Tarka odeszła, bo jej solo płyta jest dużo lepsza niż wcześniejsze dokonania z Nightwish. Po prostu taka wysumblimowana, ładna muzyka. Słychać, ze kobita wokalnie bardzo poszła do przodu, muzycznie lepiej odnajduje się w tym co obecnie tworzy niż w plasticzanych i pseudosymfonicznych kompozycjach Nightwisha. Lepiej mi się słucha jej głosu, naprawdę, wreszcie ma pełne pole do popisu.

A Nightish? Chyba wyrosłam z niego.

Wiesz, chyba trafiłaś w sedno, Tarja jest zbyt szlachetna do spiewania w zespole, jakikolwiek zespół by to był. Ona powina tworzyć solo, sama sobie ustalać poprzeczki i granice. A także, zamiast śpiewać o stworach fantasy, ukazać swe wnętrze kryjące się pod niezwykle piękną powłoką.
SEX PISTOLS to nie jest żaden Punk, równie dobrze ktoś mógłby powiedzieć, że to Black Metal, bo Johnny śpiewał "I am an Antichrist". To po prostu dobry melodyjny rock.

Summoned
Bicz
Summoned
Poznań

2008-05-16 22:55:50
zostałem zmuszony przez moja lubą do wysłuchania Dark Passion i jako ze znam starego nightwisha (niestety) powiem ze ta plyta to jeszcze wieksze dno. cały czas kreuje ten swoj biesiadno-fantastyczny swiat udajac ze zachacza o gotyk i wplywy srediowieczne. szczegolnie pokazuje to w imagu.

kazdemu zdarza sie fałszowac a partie ktore spiewala byly jednak dosc trudne. dlatego uwazam ze jest dobra wokalistka. ale marnuje sie w projektach ktore sa zwyczajnie denne.

Annete wyglada smiesznie przy kilku wysokich facetach ona wyglada jak dziecko, glos tez ma dosc dziewczecy. kwestia przyzwyczajenia
Pytanie: "czy wierzysz, że prawda istnieje?", stanowi skrót czegoś w rodzaju: "czy uważasz, że jest jakiś naturalny kres badania, sposób, w jaki rzeczy rzeczywiście istnieją, i że zrozumienie, czym jest ten sposób, powie nam, co zrobić ze sobą?"

Lady_Margolotta
Anciliae
Lady_Margolotta
Uberwald / Barline...

2008-05-17 07:53:24
nie jestem zagorzałą fanką Nightwish [ a within tempt nawet nie lubię] niemniej zawsze miło ich było mi posłuchać do jakiejś dobrej lektury fantasy. uważam, że bez operowego wokalu zespół stracił duszę. kiczowatą i pompatyczną, owszem, ale niemniej duszę. z anette jak już ktoś napisał, robi się pop, viva itd, oczywiście wysoko zarobkowa, bo i fanów nowych przybędzie, właśnie pop lubujących, a takich jest przecież więcej.

ktoś jeszcze wspomniał jak fałszowała na żywo. u kogoś z jej umiejętnościami to mogło być spowodowane jednie tym, że pewnie robiła show, ruszała się itd, a trudno tak się śpiewa 'trzymając przeponę', więc i owszem, mogłaby cały koncert czysto śpiewać, ale stojąc jak patyk przed mikrofonem. każdy kto śpiewał kiedyś w chórze to zrozumie. śpiewałam.

i jeszcze jedno co do anette, oczywiście ciekawością wiedziona jak sobie będzie radzić, zaglądam na teledyski. i np w bye bye beautiful przerażają mnie te trampki, i nagość, bo oczywiście im bardziej będzie rozebrana w teledysku tym oglądalność wzrośnie, a jak się muzyków w laski zamieni to już w ogóle. tarja, ubrana w piękną, dostojną suknię, nie musiała pokazywać nóg i cycków, nawet jeśli jest brzydsza od młodej anette, byłaby możliwość przerobienia tego. ale ona po prostu przy swoim talencie nie potrzebowała.

uważam że tuomas popełnił [mentalny, nie biznesowy] błąd biorąc anette. powinien wziąć zawodową śpiewaczkę, a jeśli już tak chciał różnicy...to przecież mógł po prostu wziąć blondynkę
Carpe jugulum

Viviana09
Primogen
Viviana09
Poznań

2008-06-13 19:58:10
Po pierwsze - nikt mi nie wmówi że Anette jest ładniejsza niż Tarja.
Po drugie - nikt mi nie wmówi, że Anette lepiej śpiewa (mimo iż Tarja live też niekiedy fałszowała, Anette z tego co słyszałam wychodzi jeszcze gorzej).
Po trzecie - zniosę nową płytkę... kilka utworów nawet mi się podoba, nie powiem że nie. Tylko niech Anette nie śpiewa starych utworów! - To byłoby moje jedyne życzenie w stronę grupy... To straszne jest po prostu co ona robi ze starymi utworami :evil:
"Because life is the moment we're living right now."

Diarmad
Primogen
Diarmad
Terriblis Locus

2008-07-02 20:26:49
Viviana09 Napisał:
Po pierwsze - nikt mi nie wmówi że Anette jest ładniejsza niż Tarja.
Po drugie - nikt mi nie wmówi, że Anette lepiej śpiewa (mimo iż Tarja live też niekiedy fałszowała, Anette z tego co słyszałam wychodzi jeszcze gorzej).
Po trzecie - zniosę nową płytkę... kilka utworów nawet mi się podoba, nie powiem że nie. Tylko niech Anette nie śpiewa starych utworów! - To byłoby moje jedyne życzenie w stronę grupy... To straszne jest po prostu co ona robi ze starymi utworami :evil:

W pełni się zgadzam z każdym punktem... dodałbym tylko jeden, niech to co zostało z Nightwish i Anett nie poniżają się próbując jakoś wykpić Tarje utworem "Bye Bye Beautiful" bo efekt jest naprawdę żenujący... teledysk typowy dla gatunku POP:/ idiotki kręcące tyłkami i zarzucające grzywką...muzyka do kitu, śpiew jeszcze gorszy...a słowa...hmm na miejscu dzisiejszego Nightwish zastanowiłbym się, jak daleko zaszliby gdyby nie głos Tarji...
Nauka uczyniła z nas Bogów, zanim jeszcze zasłużyliśmy na to by być Ludźmi...

perun_m
Bicz
perun_m
Wroclaw

2008-07-03 11:19:27
Lady_Margolotta Napisał:

i jeszcze jedno co do anette, oczywiście ciekawością wiedziona jak sobie będzie radzić, zaglądam na teledyski. i np w bye bye beautiful przerażają mnie te trampki, i nagość, bo oczywiście im bardziej będzie rozebrana w teledysku tym oglądalność wzrośnie, a jak się muzyków w laski zamieni to już w ogóle. tarja, ubrana w piękną, dostojną suknię, nie musiała pokazywać nóg i cycków, nawet jeśli jest brzydsza od młodej anette, byłaby możliwość przerobienia tego. ale ona po prostu przy swoim talencie nie potrzebowała.

Gorzej,Anette nawet nie jest mlodsza od Tarji:)
Nowy styl z nowa wokalistka wola o pomste do nieba, nadaja sie teraz na jarmarczne imprezy albo koncerty w hipermarketach:/
"Każdy bóg sprowadza na swych wyznawców własny rodzaj szaleństwa" P.Hine

SolAngelica
Primogen
SolAngelica
Poznań

2008-07-03 16:19:35
perun_m Napisał:
Lady_Margolotta Napisał:

Gorzej,Anette nawet nie jest mlodsza od Tarji:)
Nowy styl z nowa wokalistka wola o pomste do nieba, nadaja sie teraz na jarmarczne imprezy albo koncerty w hipermarketach:/

W pełni się zgadzam...
Rozczarowanie to bardzo paskudne uczucie, czasami lepsze jest puste mieszkanie.

Dyskusja na temat artykułu: Nightwish - moje nocne życzenie o powrót Bogini - strona 15
1 | 2 Następna
Forum : Felietony