Ludzie listy piszą? - strona 45

Help
Forum : Śmietnik
1 | 2 | 3 | 4 Następna
Ceiphied
Anciliae
Ceiphied
Nowa Sól

2010-10-15 23:27:50
Przypomniało mi się, będąc małą dziewczynką, kupowała mi mama czasami przeróżne sukienki, bluzeczki i często pisałam do brata liściki z prośbą o dostarczenie gotówki dla młodszej, biednej siostry gdyż doskonale wiedziałam, że jest po wypłacie hehe...ale to było durne !!
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

Nuta
Primogen
Nuta
Brzeg

2010-10-16 09:54:22
Ceiphied Napisał:
Przypomniało mi się, będąc małą dziewczynką, kupowała mi mama czasami przeróżne sukienki, bluzeczki i często pisałam do brata liściki z prośbą o dostarczenie gotówki dla młodszej, biednej siostry gdyż doskonale wiedziałam, że jest po wypłacie hehe...ale to było durne !!

Sprytnie :D
Na takie pomysły jeszcze nie wpadłam,hehe.
Zaś jak starsza siostra mnie wkurzała to pisałam jej listy z obelgami,które ją doprowadzały do szału.
Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces.

Ceiphied
Anciliae
Ceiphied
Nowa Sól

2010-10-16 11:23:29
Nuta Napisał:
Ceiphied Napisał:

Sprytnie :D
Na takie pomysły jeszcze nie wpadłam,hehe.
Zaś jak starsza siostra mnie wkurzała to pisałam jej listy z obelgami,które ją doprowadzały do szału.

Musiałam sobie radzić ;-] Bywało oczywiście, że nic to nie dawało i obecnie wcale się nie dziwię hehe

A tak poza tym, moi mili , czytacie od czasu do czasu otrzymane listy ?

Nuta
Primogen
Nuta
Brzeg

2010-10-16 14:43:43
Przetrząsnęłam wszystkie szuflady[kiedyś chowałam w jednej z nich listy],no i ni ma,buu...
A byłoby fajnie tak sobie przeczytać te stare listy.
Ostatnio zmieniany: 2010-10-16 14:44:24

Ceiphied
Anciliae
Ceiphied
Nowa Sól

2010-10-16 15:22:52
Zawsze trzymam w szufladzie w biurku. Gdy robię porzadki w niej, czasami otwieram i rzucam okiem , milo tak znowu przeczytać ciepłe słowa, śmieszne zdania sprawiają że czuje się dobrze ;-]

Nuta
Primogen
Nuta
Brzeg

2010-10-16 15:56:06
No z pewnością miło jest zaglądnąć do ciepło zapisanych słów na kartkach papieru i to trochu 'przeleżałych'.
I pamięć się odświeża tym samym. :)

Miałam gdzieś stary pamiętnik,ale ze wstydu przed siostrą musiałam go wywalić,a szkoda.

Ceiphied
Anciliae
Ceiphied
Nowa Sól

2010-10-17 10:58:20
Następnym razem trzymaj listy i nie tylko w dostępnym dla Ciebie miejscu ;-]
Ostatnio zmieniany: 2010-10-17 10:58:56

KostucH
Moderator
KostucH
Wrocław...

2010-10-17 19:00:40
Ceiphied Napisał:
A tak poza tym, moi mili , czytacie od czasu do czasu otrzymane listy ?

Po przeczytaniu staram się od razu odpisać, po czym list trafia do koperty i na dno szafy. Później jak znajduję te listy to nie zaglądam do nich. Ewentualnie sprawdzam nosem czy czymś pachną.
"God makes me a cannibal to fix problems like you."

Ceiphied
Anciliae
Ceiphied
Nowa Sól

2010-10-17 22:43:07
KostucH Napisał:
Ewentualnie sprawdzam nosem czy czymś pachną.

Oby nie wilgocią ! Ja sobie wyobrażam co dana osoba musiała myśleć pisząc swoje słowa ;-] Albo w jakich warunkach pisała ... przeczytam w jednym z nich, że znajomy pisał do mnie w czasie podroży pociągiem.

KostucH
Moderator
KostucH
Wrocław...

2010-10-18 23:30:49
Wilgoć to też jakiś zapach i nigdy nie sprawiał mi on przykrości. Myślę jednak, że ten list by nią nasiąknął musiałby spędzić w niej parę ładnych lat. Od napisania go w takim miejscu nie nasiąknie. Jeśli już coś z listu czuć to atrament, mydło do rąk bądź perfumy.
"God makes me a cannibal to fix problems like you."

Ceiphied
Anciliae
Ceiphied
Nowa Sól

2010-10-19 10:01:25
Uwielbiam zapach świeżo skoszonej trawy, chciałabym aby było czuć tą trawą, gdy czytam .

soundasleep
Primogen
soundasleep
Sulęcin

2010-10-19 14:11:45
Fajnie byłoby otrzymać list z miłymi słowami od miłej osoby (tradycyjny, nie e-maila )
Szatan, Blasty i Benedykt XVI !

Ceiphied
Anciliae
Ceiphied
Nowa Sól

2010-10-20 12:21:17
soundasleep Napisał:
Fajnie byłoby otrzymać list z miłymi słowami od miłej osoby (tradycyjny, nie e-maila )

Po to jest ten temat aby o tym pisać ;-]

soundasleep
Primogen
soundasleep
Sulęcin

2010-10-21 08:42:42
to akurat wiem.

a dawno nie otrzymałam takiego listu, więc stąd moja refleksja.

Niegdyś jak czytałam listy od koleżanek to próbowałam odczytać jakie emocje towarzyszyły im gdy przelewały słowa na papier, fajna sprawa.
Szatan, Blasty i Benedykt XVI !

1 | 2 | 3 | 4 Następna
Forum : Śmietnik