|
minawi
Redaktor Posty: 6104 Poznań / Iław... |
2006-07-19 21:02:41 OPETH - Damnation
Jak dla mnie genialny album 8) Arcydzieło wykonania, kompozycji, aranżu, no wszystkiego.... W stylu naszego rodzimego Riverside :) Make Foch Not War |
||
|
horseman
Bicz Posty: 357 Poznań |
2006-07-19 21:22:22
Popieram. Album genialny... ale co do Opeth to czesciej jakos slucham ich "klasycznych" płyt - "my arms, your hearse", "still live", "blackwater park" po prostu mnie rozwalają;].. i ta nowa "ghost reveries" tez jest dobra I'm rolling like a stone... never creep. |
||
|
mirtha
Primogen Posty: 187 Poznań |
2006-07-19 22:15:32
Popieram,ten album jest genialny,dzięiniemu można przekonać do Opeth osoby którym na pierwsze przesłuchanie "zwykłę" albumy się nie podobają :wink: |
||
|
zet
Primogen Posty: 1247 Poznań |
2006-07-19 22:34:09
A owszem, i ja się z tym zgodzę, ten longplay jest rewelacyjny, zaskakująco odmienny od pozostałych, ale takie było jego zamierzenie, które muzycy wykonali perfekcyjnie. Ciekawe jest to, że różni się nie tylko samym stylem, co i długościami poszczególnych numerów. Można by wręcz pomyśleć, że to nie Opeth, a jednak! chłopaki pokazały klasę i dzięki temu nie można ich wcisnąć w jeden gatunek muzyczny. Not everyone likes metal... FUCK THEM!!! |
||
|
KostucH
Moderator Posty: 6522 Wrocław... |
2006-07-29 19:39:31
Jeśli mojemu ojcu, który na wszystko wybrzydza, spodobało się Damnation Opeth'a to ta płyta musi naprawde miec coś w sobie. I ma :!: Ma w sobie wszystko :!: "God makes me a cannibal to fix problems like you." |
||
|
BarTolmai
Anciliae Posty: 1039 Bydgoszcz |
2006-08-03 12:36:01 Damnation - Opeth
Damnation i Deliverance... miało być jednym wyszlo inaczej, i chyba dobrze ze tak sie stało. "Ogień i Woda" oddzielnie. Dobra płyta. Do Opeth musialem sie troche przekonac :oops: "A co jeśli bóg istnieje? - To jest sadystycznym ch*jem" |
||
|
KostucH
Moderator Posty: 6522 Wrocław... |
2006-08-03 21:00:19
Ja się do Opeth przekonałem dopiero po usłyszeniu "Damnation" a płyta "Orchid" utwierdziła mnie w fakcie, że są bezkompromisowi. "God makes me a cannibal to fix problems like you." |
||
|
Lynn
Bicz Posty: 293 |
2006-11-09 12:14:04
Damnation jest odmienna tyle ze Mike juz na poprzednich plytach ujawnial male subtelne smaczki w tym stylu- co jest z reszta bardzo charakterystyczne rowniez dla caloksztaltu tworczosci opeth. o ile mi wiadomo wszystkie aranze zarowno wokalne jaki i muzyczne na damnation zostaly skomponowane przez niego. Na krazku zespol ukazal (nareszcie) w pelni swoja 2 strone - dla mnie majstersztyk. Vokale idealnie komponuja sie z muzyka ponadto te jego chorki sa genialne!!! caly aranz swietnie przemyslany . zespol osiagnal swietna dojrzala, stonowana i subtelna kompozycje.....dla sluchaczy, ktorzy nie koniecznie sa amatorami grawlingow .......a i z tego co wiem nawet grawlingowcy chyla czola...i dobrze. :roll: |
||
|
ganzallein
Bicz Posty: 139 Krasnik |
2007-02-02 09:55:02
i tak powinni grać po co im te growle :lol: wtedy moze nawet pojawiliby sie na liscie u Niedzwiedzia w trojce 8O |
||
|
chlewnia
Bicz Posty: 1 |
2010-04-09 17:18:10 Absolutne arcydzielo
Szkoda, ze na pozostalych plytach musza sie drzec psujac klimat. drink and drive |
||
|
BarTolmai
Anciliae Posty: 1039 Bydgoszcz |
2010-04-09 18:14:46 arcydzielo?
bez przesady! Damnation klimatem nie ma nic wspolnego z takim Blackwater Park, czy ostatnim Watershed. Ogladalem koncert gdzie prawie caly set skladal sie z materialu z Damnation i mozna bylo zasnac... Opeth stanowia plyty gdzie czysty wokal i growl mieszaja sie budujac w ten sposob k l i m a t. "Damnation" to taka "the sky moves sideways" choc moze w przypadku Porcupine wazniejsza dla mnie osobiscie :) "A co jeśli bóg istnieje? - To jest sadystycznym ch*jem" |
||