Cold Wave - początki gotyckiego rocka - strona 15

Help
Forum : Gothic
1 | 2 Następna
HardKill
Moderator
HardKill
Szczecin

2010-02-18 16:53:15
a kto powiedział,że ten kawałek ma się podobać innym ^_^ wystarczy że mi się podoba :>

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Hitler
Bicz
Hitler
CK

2010-03-16 23:47:38
Norma Loy jest dobra, mam Sacrifce i jest to świetne granie, momentami hałasliwe, momentami piękne i spokojne. Rewelacyjna płyta.

Villain
Bicz
Villain
Malbork

2010-04-06 01:34:26
O tak, zimna fala... cudownie niepokojące, psychodeliczne dźwięki, przykład na geniusz ewolucji... zawsze mnie to dziwiło, że tak niesamowita muzyka jak coldwave wywodzi się w prawie prostej linii z punka, gatunku, o którym nie powiem ani jednego ciepłego ani przychylnego słowa. No, w sumie to mały mariaż z glamem i ewolucja sama w sobie stworzyła coś z niczego.
Uwielbiam Bauhausa, Siouxsie and the Banshees, wczesne The Cure, Joy Division... nie pogardzę także Asylum Party czy Xmal Deutschland. Z polskich zespołów najbardziej cenię Dom Snów i jego kontynuację: The Proof, także Madame i nową Siekierę. Zresztą, i Closterkeller na początku swej kariery tworzył naprawdę dobry coldwave, chociaż dziś znany jest z bardziej romantycznej odsłony.

Żałuję czasem, że nie żyłam w Anglii w latach '80...

Paskievicz
Anciliae
Paskievicz
Aureus Mons

2010-04-06 10:41:53
Villain Napisał:

Żałuję czasem, że nie żyłam w Anglii w latach '80...

ta, dostałabyś wtedy kopa w dupę od national front to zaraz by Ci przeszło
Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec.

Villain
Bicz
Villain
Malbork

2010-04-06 11:35:29
A kto powiedział, że bym dostała? ^^

Paskievicz
Anciliae
Paskievicz
Aureus Mons

2010-04-06 11:52:22
Villain Napisał:
A kto powiedział, że bym dostała? ^^

prawdopodobnie nikt nic by nie mówił ani o nic nie pytał
Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec.

Villain
Bicz
Villain
Malbork

2010-04-06 12:06:30
Powiedzmy, że mam szczęście do unikania takich sytuacji poprzez ostrożność bądź głupi przypadek. :)

Ale, ale, nie róbmy off-topa.

Rudson
Bicz
Rudson
Helheim

2010-09-30 18:02:25
Z rocka gotyckiego to nosferatu słuchałem...nie przepadam za rockiem, metal kocham :)
Jestem inny bo myślę,wierzę w siebie i słucham siebie, inni ludzię nie myślą i wolą słuchac innych

1 | 2 Następna
Forum : Gothic