|
CrommCruaich
Matuzalem Posty: 1867 Wrocław |
2011-12-22 14:46:31
Podobnie jak King pisuje ciągle wariacje na temat dziwnych wydarzeń w małym amerykańskim miasteczku. Ale fakt - sprzedawanie ciągle tego samego w coraz to innym opakowaniu jest już nudne. Ale pokażcie mi autorów, którzy nie mają takich ciągot. Fakt, że jestem paranoikiem, nie oznacza jeszcze, że cały świat nie sprzymierzył się przeciwko mnie. link |
||||
|
Zephirus
Anciliae Posty: 70 Za siedmioma cme... |
2011-12-22 15:13:46
Zupełnie jak Marquez i pułkownik Aureliano Buendia w kilku jego książkach:) "I will sing my worst southamerican song at your funeral" |
||||
|
szarl
Matuzalem Posty: 583 |
2011-12-22 16:40:44
Och, jest całe mnóstwo przyzwoitych książek do czytania w tramwaju . Poza tym Coelho nie do tego aspiruje: fani traktują jego książki z niemałą czcią - niczym dzieła z literatury naprawdę wysokich lotów. “History,Stephen said, is a nightmare from which I am trying to awake” |
||||
|
CrommCruaich
Matuzalem Posty: 1867 Wrocław |
2011-12-22 17:39:31
To samo w muzyce, w filmie, czy nawet wśród mrocznych fotografów fotografujących mroczne modelki :) Fakt, że jestem paranoikiem, nie oznacza jeszcze, że cały świat nie sprzymierzył się przeciwko mnie. link |
||||
|
Narcissa
Matuzalem Posty: 52 Tychy |
2011-12-23 00:24:34
Ktoś wyżej dobrze uchwycił o co mi chodzi- literatura rozrywkowa, literatura mniej ambitna, po proste takie czytadła są tym, czym są i tak jest dobrze. A Coelho aspiruje do tytułu mistrza wszechrzeczy, nie mając ku temu podstaw. "Powiadam wam: trzeba mieć chaos w sobie by narodzić tańczącą gwiazdę" - Fryderyk Nietzsche |
||||
|
Lady_Margolotta
Anciliae Posty: 298 Uberwald / Barline... |
2011-12-23 15:04:03
ja też nie to miałam na myśli, sama lubię banalne książki o banałach, ale nie lubię banalnych o ważnych sprawach jestem wielką fanką Pippi Langstrumpf [moja idolka], Muminków, Jeżycjady, Ani z Zielonego Wzgórza i nie wstydzę się tego że stoją takie książki u mnie na półce:) Carpe jugulum |
||||