|
Allanon23
Primogen Posty: 2354 Zabrze |
2008-01-27 19:22:15 CK Wiatrak
Wreszcie ktoś sie wziął za informacje tegoż jedynego miejsca imprez kulturalnych takich gatunków jak punk/metal/rock. :D w mieście Zabrze(nie licząc DOMiT) Bywałem kilka razy w tym miejscu. I można przyczepić się kilku małym szczegółom. - kible - Śmierdzi. Nieestetycznie. Był remont - ale znów gówniarze kible zdemolowali. - piwo czy inne alkohole - Mały wybór. Chciało by się napić drinka - to się nie napije(mianowicie ja się z tym nie spotkałem :D) Trzeba uważać i pilnować swojego(albo wypić od razu), bo jak człowiek ruszy na parkiet po szaleć, to jak będzie wracać to niech zahaczy o bar - aby sobie kupić kolejną butelkę, bo tamto piwko już na pewno ktoś albo sączy, albo wysączył :/ :lol: - dach - w dzień koncertów, wydaje się człowiekowi, że dach spada mu na głowę. Dach się kruszy i małe drobne fragmenty wpadają czasami człowiekowi w oczy. Jest to irytujące, z tego względu, że potem trzeba sobie jakieś gówno wygrzebywać z oka ;/ :lol: - czas wolny - cóż, jak już wspominano, otwarte jest tylko w dni koncertów. Szkoda - bo przydało by się miejsce w Zabrzu, gdzie można by było się spotkać z ludźmi przy metalowej czy mhrocznej muzyce. Może właściciele się zastanowią nad tym, aby mieli także otwarte w dni powszednie. :) - nowe szaty cesarza - budynek jest obskurny, i nie ładnie wygląda z zewnątrz. Więc wrażenia nie są powalające. - głodny jestem - w CK nie ma żarcia. Więc człowiek musi mocno się pojeść w domu, aby potem nie pić na pusty żołądek. Broń boże - nie bierzcie kanapek ze sobą, bo skonfiskują. No i za pewnie zjedzą :) No a teraz dam kilka plusów tego miejsca: Pierwszy + : przystanek tramwajowy. Człowiek schlany, umęczony podskakiwaniem, ma łatwo do domciu - bo przyznać trzeba, iż dojechać a to z centrum a to w stronę Rudy Śląskiej jest prosto i szybko. A przecież wiadomo - nie ma to jak po imprezie bezpieczny przyjazd do domciu :) Drugi plus + : sympatyczne dziewczyny :D/o facetach się nie wypowiem, zostawię to komu innemu :P/ Trzeci plus + : w dni koncertowe, gwiazdy grające koncert dość często schodzą do baru aby popić piwko razem z fanami :) Więc można sobie pyknąć zdjątko, albo wywiadzik dla jakieś szkolnej gazety zrobić :D Dla chcącego nic trudnego. Czwarty plus + : No i bezpiecznie na koncertach, super ludzie i dość miła obsługa. Niestety ostatnio w tym miejscu pojawia się za dużo gówniarstwa. Dlatego tam mi się już nie chce chodzić :) Zielona najlepsza. |
|
Diarmad
Primogen Posty: 338 Terriblis Locus |
2008-07-13 16:28:24
Hmm powiem tak: wiatrak został gruntownie wyremontowany, przynajmniej wewnątrz i nastąpiło wiele zmian, niestety zaowocowały bardziej tym że więcej tam emo i różowych dzieci, wiatrak stał się "najbardziej coolowym klubem w Zabrzu" jak się dowiedziałem od jednego dresika... totalnie nie polecam odwiedzać tego miejsca, chyba że zagra jakaś porządna kapela, choć teraz o to ciężko... miła obsługa?! latają ci goście z obsługi i czepiają się np że przeklinasz? i to we formie" skończ kurwa przeklinać bo cię wypierdolę" no to bez przesady... wiatrak- niestety jedyny klub klimatyczny w Zabrzu, choć osobiście uważam że sprzedał swój klimat i nie zawitam tam już raczej nigdy... A Alek, są miejsca gdzie można się napić, ale większości też nie polecam... Bochema koło teatru Nowego jest ok, tak samo Brama na Cieszyńskiej, aczkolwiek do bramy raczej przyjdź po północy bo też została zaatakowana przez różnego rodzaju ścierwa....Jest np Nabil, knajpa w której właściciel zboczeniec i pedofil sprzedaje piwo 12 latkom...polecam:/ Nauka uczyniła z nas Bogów, zanim jeszcze zasłużyliśmy na to by być Ludźmi... |
|
Rochu
Anciliae Posty: 333 Gliwice |
2008-07-14 12:36:33
Cóż jak byłem na Tyr to ochroniarze ledwo co pozwalali pogować... A ludzi, których się nosiło zaraz zrzucali na ziemie co było cholernie niebezpieczne. Wiatrak od czasu remontu się po prostu spierdolił. Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny, a ja śmieje się z was, bo jesteście tacy sami. - Jonathan Davis |
|
GoopiaPeezda666
Primogen Posty: 481 Wrocław na mo... |
2008-09-27 05:49:47
Joł byłam byłam wtedy na TYRze ale no cóż widac nie jestem odpowiednim adresatem ich twórczości i bardziej wolałam Horrorscope :D Co do Wiatraka to hm... lokal kiepski do granic możliwości ale ma swój klimat i tradycję :D Motto? Oczywiście inteligentne, niegorszące o lekkim zabarwieniu humorystycznym. |
|
Allanon23
Primogen Posty: 2354 Zabrze |
2008-09-27 07:28:58
A teraz organizatorzy CKW po prostu mnie zaskakują do granic możliwości Nareszcie jakieś interesujące koncerty - Acid Drinkers, Benediction, Lao Che, Christ Agony :D Więc jesień zapowiada się ciekawie... ;] Bo ileż można czytać na plakatach Happysad, Hunter, Happysad, Hunter.... to przecież niezdrowe :roll: :evil: Zielona najlepsza. |