|
Diarmad
Primogen Posty: 338 Terriblis Locus |
2008-07-12 23:47:08
Trochę opanowania...jak widzisz dziecko bawiące się żołnierzykami to chyba nie nazywasz go od razu zjebem... powiem tak, era ASG AEG AGG na rynku polskim pojawiła się dość niedawno i powiem szczerze nie miałem się okazji temu przyjrzeć, aczkolwiek obojętnie jak by nie było od pewnego czasu w Polsce w dzienniku ustaw pojawiła się ustawa ograniczająca noszenie jakichkolwiek nakryć głowy zakrywających sprecyzowane w niej części twarzy(kominiarka NA PEWNO jest zabroniona) oraz ustawa odnośnie noszenia mundurów wojskowych z demobilu... A co do tego że nie jest to broń... niedawno w sklepach z militariami znalazły się dmuchawki-zabawki, z których po rozłożeniu wydmuchiwało się 10cm igłę zdolną wbić się CAŁĄ swoją długością w pokaźnego arbuza czy melona, wystarczy mieć dobre płuca i trochę poćwiczyć celność i co? ponieważ igiełka nie ma odpowiedniej siły wylotowej, jest za lekka i nie ma odpowiedniej prędkości nie nazwiesz jej bronią? to niesprecyzowane prawo, wewnętrzny regulamin ASG? - jeśli ktoś kto to wymyślił naprawdę wierzył że coś takiego się sprawdzi to współczuje mu nadmiaru wiary w ludzi... A z tymi dzieciakami...do Afganistanu, Iraku? ludzie chyba coś was zaćmiewa bo to co mówicie nie przystoi osobą inteligentnym, to są tylko dzieci, widać to zresztą po ich nagraniu, zwroty takie jak "kurwa" w czasie jakiejś akcji i ich wybiórcze umundurowanie, w większości DPM(aczkolwiek widziałem gdzieś woodlanda) wskazuje na ograniczone fundusze,body karabinów się nie lśniły i nie wydawały się ich obciążać więc wnioskuję najtańsze plastikowe modele ASG bądź AEG, wniosek: są to dzieci nie posiadające własnego źródła dochodu bo nie wydali na swoje"hobby" odpowiedniej ilości gotówki, nawet nie są pasjonatami bo widać to po ich kroku i wysokiej sylwetce. Chcecie wysyłać dzieci do Afganistanu bądź Iraku? Zanim "oderwie im nóżkę" ześwirują widząc co tam się dzieje, jak ludzie żyją i jaki popierdolony jest ten świat, należy ich po prostu upomnieć, postraszyć i dać jakąś karę, ot tak by nie myśleli że są bezkarni, ale spisywać ich na straty poprzez urazy fizyczne, albo co gorsza psychiczne? Taka zabawa? jak ktoś lubi to ok, zabawa jak zabawa, niektórzy wspinają się na ścianki wspinaczkowe, a alpinista nazwie ich"zjebami" ? oni naśladują jednostki specjalne z bajek z młodzieńczych lat...nie jest to chyba powód by ich zabijać,lub czynić z nich kaleki ,lub wariatów...sorry że się rozpisałem,ale chyba troszkę się rozpędziliście w ocenie, to tylko dzieci, takie ja niektórzy z was, albo kilka lat młodsi... Nauka uczyniła z nas Bogów, zanim jeszcze zasłużyliśmy na to by być Ludźmi... |
||||||||||
|
ado
Primogen Posty: 192 Warszawa |
2008-07-17 23:22:34
Dziecko latające po piaskownicy z drewnianym nożem i zarzynające inne dzieciaki też jest ok... taaaa :D
No to nic tylko zamykać wszystkich motocylkistów i wszystkie sklepy sprzedające kominiarki... a tak wogóle z innej strony - zakaz noszenia kominiarek - jeżeli byłby ustanowiony - bylby niezgodny z konstytucją 8) jeżeli więc się powołujesz na jakieś ustawy, podawaj jakie
Nie ma to w lesie jak lśniące, odbijające słońce "body" jak to ładnie określiłeś :twisted: A tak przy okazji "body" to jaka część broni, czy mógłby kolega mnie oświecic?
Rozumiem że po jakości kroku i sylwetce można określić profesjonalizm i zasobność portfela :D
Myślę, że nikt nie chce z nich zrobić i nie chciałby zrobić ani kalek ani pozabijać, ani tym bardziej wysłac do woja. Niech latają sobie po okolicach Świdnicy czy tam Wałbrzycha, strzelają z kulek do ptaków, drzew, wyimaginowanych terrorystów, nieprzyjaciół, wrogów, ufoludków czy jak ich tam zwał. Ba, jestem jak najbardziej za, jest to napewno lepsze niż chlanie browca pod budką z piwem i walenie po mordzie przypadkowych przechodniów... (wiem, wiem, niektórym z pewnością porównanie się nie spodoba :P) Z hobby jest jak z miłością, hehehe :twisted: jest piękna do czasu gdy komuś nie dzieje sie krzywda 8) "Bóg tworząc człowieka, przecenił swoje zdolności" |
||||||||||
|
Diarmad
Primogen Posty: 338 Terriblis Locus |
2008-07-21 17:01:42
Wiesz jak ty rzucałeś się na kogoś w piaskownicy to rodzice pewnie cie odciągali;P nie no ogólnie to chyba oni nikogo nie mordują co nie? Ustawy...hmm poszukam,aczkolwiek powiem szczerze że nie wiem, wiem tylko że nie raz za to dostawałem opieprz i raz mnie spisali,odbijające słońce nie napisałem:/ napisałem "lśniły" a połysk byłby widoczny nawet na tak marnym filmie,skoro jest to w dzień i kamera jest tak blisko, jakbyś chciał wiedzieć to burżuazja góruje nad rozsądkiem w tym kraju i kupując body za np 1500zł ludzie się cieszą że lśni nowością i nieźle wygląda(tak jak np. miecz nad kominkiem,który jest srebrny i wypolerowany...ciekawe jak w średniowieczu by to zrobili?) tak więc niekiedy "zawodowcy" chcący czuć realizm oprócz wykosztowania się na odpowiednie body z regulacją Hop-up, zaworami np na propan-butan czy na green gaz lakierują je matowymi farbami,ale uwierz oni do nich na pewno nie należą, "body" jest to ta część karabinu,która leży między gearbox'em a kolbą ;P czyli "środek" to do czego wsadzasz magazynek,to z czego w prawdziwych broniach wylatuje ci łuska,tam w masz też blokadę,a w ASG blokadę i regulację uszczelki... mam nadzieję że mniej więcej się orientujesz...
A co do sylwetki: tak, po sylwetce i ubraniu można to określić ;P "za wysoko" to znaczy: za małe ugięcie kolan, za mały wychył do przodu i brak wystabilizowanego kroku oni nawet nie są przyzwyczajeni do chodzenia w obuwiu taktycznym, o ile takie mają a nie mają jakiś archaicznych desantek,opinaczy czy choćby glanów xD
A jeśli nikt nie chciał ich pozabijać to po co tak pisze? ;P Nauka uczyniła z nas Bogów, zanim jeszcze zasłużyliśmy na to by być Ludźmi... |
||||||||||
|
Merihim
Primogen Posty: 11 Trondheim |
2008-12-23 20:10:31
kilka słów sprostowania. Zakaz noszenia mundurów polskich wz-93 obejmuje osobę cywilną. Ale bardziej ŻW bardziej sie pruje niźli policja z wiadomych celów. Natomiast odnośnie kominiarki będąc na miejscu tegoż policjanta który Cię spisał jakbyś sie zachował? Sam należę do drużyny ASG i powiem tak... to faktycznie jest drogi sport, ale żeby dobrze sie bawić nie trzeba mieć munduru... butów wojskowych... dobrych broni bez/z lśniącego body (hehe) wystarczą stare trapery, stare ciuchy i broń ok~300-350,- Ja sam zaczynałem od broni za 10,- a ubaw miałem po pachy. Co prawda dość szybko przerzuciłem się na co innego. I jeszcze gwoli wyjaśnienia... body to jest to co zostanie gdy sie upitoli kolbę, łożę i co za tym idzie lufę. taedium vitae |
||||||||||
|
ado
Primogen Posty: 192 Warszawa |
2010-03-13 23:43:53
Mam do opchnięcia goretex w kamuflażu pantera (polskie maskowanie wz. 93). Kurtka i spodnie (tylko razem). Rozmiar L, kurtka - 178/104, spodnie 178/90. Tanio. Jak jest chętny to info i zdjęcia na priv. "Bóg tworząc człowieka, przecenił swoje zdolności" |
||||||||||
|
Gog666
Anciliae Posty: 69 Warszawa |
2010-03-14 10:31:04 Zabawy z bronią
Swego czasu widziałem jak paru kolesi czekało na pociąg, by wyjechać na rodzaj spędu ASG. Ale to było wojsko, łacznie z kamuflażem bojowym na twarzy i wiatrówkami (oczywiście bez pokrowców - wszyscy muszą zobaczyć jacy my dzielni). Byłem tłumaczem w Jugosławii. Podobno do tłumaczy się nie strzela. Swoje widziałem. Takie zabawy przyprawiaja mnie o odruch wymiotny. I close my eyes, only for the moment and the moment is gone. |
||||||||||
|
wlasnowierca
Bicz Posty: 36 |
2010-04-07 23:56:26 Zabawy z bronią
a mi się to podoba, choć wolę paintball. Wiem, że prawdziwa wojna to koszmar. Współczuję, jeśli musiałeś to oglądać. Ale zabawa w walkę jest jak najbardziej OK, wszystko jedno czy na miecze, na pięści, czy na paintball/ASG. Ważne że wszyscy się na to godzą i zachowują odpowiedzialnie. A odruchy każdy ma prawo mieć - rozumiem i szanuję. "In the night, the seawinds are calling" (Accept) |
||||||||||
|
wolfj23
Anciliae Posty: 244 Ciemnogród |
2010-04-21 22:34:46 Zabawy z bronią
Co masz zrobić dzisiaj zrób jutro !! ------------------------------------------------- Ps. Jako że koleżanka z oburzeniem stwierdziła że mój światopogląd jest odrażający i rodem ze średniowiecza myślę że będę tu pasował :P Ostatnio zmieniany: 2010-04-21 22:42:36 |
||||||||||
|
lukaszart
Primogen Posty: 88 Bydgoszcz - pra... |
2010-09-17 19:15:03
Widzę, że wielu z was miało do czynienia z nieodpowiedzialnymi gówniarzami właśnie a nie z airsoftowcami. Jeszcze nie słyszałem by ktoś z teamów zachowywał się w opisywany niżej sposób, nie ma czegos takiego jak gra na ulicy czy popisywanie się. Podstawowym zadaniem prawdziwego ASG jest wyrobienie właściwych odruchów, utrzymanie kondycji, świetna i bezpieczna zabawa [chociaż przeważnie bolesna] oraz wyrobienie więzi koleżeńskich i honorowych. Jeśli ktoś sądzi, że to taka zabawa w byle co to niech jedzie na trzydniowe manewry ASG w Drawsku Pomorskim na poligon, to jest już ćwiczenie czysto wojskowe. W USA normą jest, że profesjonalne drużyny pasjonatów ASG ćwiczą do spółki z wojskiem i obie strony bardzo to sobie chwalą. Może i nie jest to wielkie przygotowanie wojskowe ale lepsze takie niż żadne, jeśli team ćwiczy pod kierunkiem wojskowego wtedy gracze szybko nabierają profesjonalnych odruchów przydatnych w polu. Poza tym historycznie zawsze obowiązkiem mężczyzn było przyzwyczajanie się do takich rzeczy. Moim zdaniem mężczyzna który nie lubi broni nie jest normalny, w końcu jesteśmy Polakami i zawsze byliśmy na świecie z tego znani. Zamiłowanie do walki winno być w narodzie utrwalane. http://www.youtube.com/watch?v=OvMTOw_S1s8 Niestety czasem to kosztuje i w prawdziwym teamie czy nawet wśród niezrzeszonych pasjonatów nie znajdziecie chamstwa i braku odpowiedzialności. W filmiku niżej oblicze prawdziwego airsoftu. http://www.youtube.com/watch?v=mmg6cPXUelg&feature=related Ostatnio zmieniany: 2010-09-17 19:34:59 |
||||||||||