Cradle Of Filth - Thornography Deluxe: Harder, Darker, Faste - strona 15

Help
Forum : Muzyka - rożne
1 | 2 Następna
Dyskusja na temat artykułu: Cradle Of Filth - Thornography Deluxe: Harder, Darker, Faste - strona 15
Lilijka
Primogen
Lilijka
Strzałkowo

2007-11-20 22:29:24 Cradle Of Filth - Thornography Deluxe: Harder, Darker, Faste
heh... o ile dobrze myślę, to to pierwsze może być :) a to drugie odpada, bo przemoc jest zła każdym calu i pod każdą postacią :) takie moje zdanie przynajmniej...
śmiertelne błogosławieństwo do ukrycia...

Wild_Child
Anciliae
Wild_Child
Wyobraźnia ;)

2007-11-21 13:59:36
Racje ma. Polać jej :lol:

Co do CoF, mam nadzieję, że na nowym wydawnictwie wrócą do starych, gothyckich klimatów. :twisted:
Życie człowieka jest jak pieśń... sztuką jest się weń wsłuchać, miast zagłuszać...

Lilijka
Primogen
Lilijka
Strzałkowo

2007-11-21 20:20:28 Cradle Of Filth - Thornography Deluxe: Harder, Darker, Faste
heh...
jeśli znów mam rację, to nie chcę być świadoma gdy się pomylę... :lol:
a tak na poważnie to piszę tylko to, co myślę. i wiem, że znajdą się i tacy, którzy ze mną się nie zgodzą.
a wracając do tematu, to ja także czekam na nową dawkę CoF :)
śmiertelne błogosławieństwo do ukrycia...

paTh
Anciliae
paTh
Eternal Chaos

2008-03-30 11:37:13
cóż powiedzieć...

ma rację.

w końcu to ja pokazałem Jej cały świat CoF :D

Ach jaką ja mam mądrą Kobietę :)

mraaaaau!! (to dla Niej)

pozdrawiam (to dla Was :D)

dr_Faustus
Bicz
dr_Faustus
Danzig

2008-03-30 13:20:57
Wild_Child Napisał:

Co do CoF, mam nadzieję, że na nowym wydawnictwie wrócą do starych, gothyckich klimatów. :twisted:

A ja mam pytanie - na ktorym wydawnictwie byly "gothyckie klimaty"? Bo albo jakis album mnie ominal (w co nie wierze) albo mowa jest o jakiejs innej "Kolysce of Nieczystosc".

A tak swoja droga numer STAY dzieki ekipie CoF nabral nowego wymiaru. Do tej pory to byla smetna balladka, teraz mozna wyczuc dopiero "Pałera"

Allanon23
Primogen
Allanon23
Zabrze

2008-03-30 18:56:15
dr_Faustus Napisał:
Wild_Child Napisał:

A ja mam pytanie - na ktorym wydawnictwie byly "gothyckie klimaty"? Bo albo jakis album mnie ominal (w co nie wierze) albo mowa jest o jakiejs innej "Kolysce of Nieczystosc".

Ciekawe pytanie... COF i gotyk? 8O :roll:
Zielona najlepsza.

slatanic
Bicz
slatanic

2008-03-30 19:13:22
ciekawe to są te wszystkie dyskusje na temat szufladek gatunkowych i rozważaniu o tym co się mieści w ramach czegoś tam a co już nie, co komercja itp malkontenckie pseudo wywody hehehehe :twisted: nie przeszkadzam :wink: i życzę konstruktywnej dyskusji 8)

Allanon23
Primogen
Allanon23
Zabrze

2008-03-30 19:24:47
Slatanic - nie przeszkadzasz :D Ja sam nie szufladkuje, lecz COF jak na dłoni można zauważyć, że nie grają gotyckich klimatów :D Z drugiej strony nawet discopolowcy Boys mogą być uznani przez prymusów gatunku gotyk
Zielona najlepsza.

Entwine
Anciliae
Entwine
Zamość

2008-03-30 19:27:21
Hej nie którzy twierdzą że to gotycki black metal...
Ain't got time for the future or the past. Live for the moment, make it last.

Allanon23
Primogen
Allanon23
Zabrze

2008-03-30 19:33:03
Entwine Napisał:
Hej nie którzy twierdzą że to gotycki black metal...

To lepiej zapytać członków COF, czy grają gotyk black metal, czy gotyk metal, czy black metal :D Oni na pewno wiedza co grają
Zielona najlepsza.

dr_Faustus
Bicz
dr_Faustus
Danzig

2008-03-30 19:57:12
slatanic Napisał:
ciekawe to są te wszystkie dyskusje na temat szufladek gatunkowych i rozważaniu o tym co się mieści w ramach czegoś tam a co już nie, co komercja itp malkontenckie pseudo wywody hehehehe :twisted: nie przeszkadzam :wink: i życzę konstruktywnej dyskusji 8)

"Ciekawe" te wywody powiadasz? Niech ci bedzie - nie mamy zadnych szufladek - wiec mosci filozofie odpowiedz mi co to jest "Poema Zagares Vysniu"? Gdyby nie google to pewnie twoja makowka by nie wiedziala o co kaman. No, ale przyjmijmy, ze jednak jest komoda z szufladkami. Otworzmy jedna. O prosze - alkohole. Jasniej? Idziemy za ciosem bo alkoholem moze byc jabol, a takze Jack Daniels. Majac odrobine dobrego smaku, albo chcac zaimponowac kobiecie przy romantycznej kolacji we dwoje, nie zaserwujemy przeciez jabola...Otwieramy kolejna szuflade.. O prosze - likier... Kobiety podobno lubia, poza tym czystej gorzaly chyba nie postawisz na stol, no nie? Na kolacji z kobieta nie wypada...Hmm ciekawe, jaki smak likieru lubi kobieta, ktora zes zaprosil...To co otwieramy kolejna szuflade? O prosze - likier wisniowy... Teraz tylko pozostaje tak zrecznie podejsc kobiete, by dowiedziec sie czy lubi wisnie. No chyba, ze zastosujemy sie do twoich pseudo wywodow i wywalimy komode przez okno i przy romantycznej kolacji przy swiecach postawimy na stol jabola, albo "Czystą" i korniszony. W koncu co za roznica, alkohol to alkohol...

Entwine
Anciliae
Entwine
Zamość

2008-03-30 20:24:43
I otóż to, niema co się sprzeczać...ważne że fajnie grają i mają wiele fanów...ja z niecierpliwością czekam na nowości COF :twisted:
Ain't got time for the future or the past. Live for the moment, make it last.

slatanic
Bicz
slatanic

2008-03-30 20:31:15
dr_Faustus Napisał:

"Ciekawe" te wywody powiadasz? Niech ci bedzie - nie mamy zadnych szufladek - wiec mosci filozofie odpowiedz mi co to jest "Poema Zagares Vysniu"? Gdyby nie google to pewnie twoja makowka by nie wiedziala o co kaman. No, ale przyjmijmy, ze jednak jest komoda z szufladkami. Otworzmy jedna. O prosze - alkohole. Jasniej? Idziemy za ciosem bo alkoholem moze byc jabol, a takze Jack Daniels. Majac odrobine dobrego smaku, albo chcac zaimponowac kobiecie przy romantycznej kolacji we dwoje, nie zaserwujemy przeciez jabola...Otwieramy kolejna szuflade.. O prosze - likier... Kobiety podobno lubia, poza tym czystej gorzaly chyba nie postawisz na stol, no nie? Na kolacji z kobieta nie wypada...Hmm ciekawe, jaki smak likieru lubi kobieta, ktora zes zaprosil...To co otwieramy kolejna szuflade? O prosze - likier wisniowy... Teraz tylko pozostaje tak zrecznie podejsc kobiete, by dowiedziec sie czy lubi wisnie. No chyba, ze zastosujemy sie do twoich pseudo wywodow i wywalimy komode przez okno i przy romantycznej kolacji przy swiecach postawimy na stol jabola, albo "Czystą" i korniszony. W koncu co za roznica, alkohol to alkohol...

yhymmm.... oczywiście. strasznie mi z tego powodu wszystko jedno 8) a wracając do tematu - o zacierających się ramach gatunków w ogóle i w przypadku w/w zespołu nie będę więcej dyskutować bo tylko kompletny ignorant mógłby ich nie zauważyć. ale skoro czuje taką potrzebę niech płodzi i się cieszy swoją ''elokwencją'' muzyczną 8) za świetną płytę uważam Damnation and a Day. doskonały klimat, kompozycje i produkcja. wcześniejsze dokonania jak dla mnie zbyt archaiczne i cholernie słabo wyprodukowane. Thornography nawet chyba nie słyszałem i jakoś nie mam raczej ochoty 8)

dr_Faustus
Bicz
dr_Faustus
Danzig

2008-03-30 20:43:00
slatanic Napisał:

yhymmm.... oczywiście. strasznie mi z tego powodu wszystko jedno 8)

slatanic Napisał:

bo tylko kompletny ignorant mógłby ich nie zauważyć.

Widze, ze tobie brakuje zarowno elokwencji muzycznej jak i tej "niemuzycznej". Powyzszy drugi cytat jakos dziwnie zaprzecza pierwszemu panie "nie-ignorant". Poza tym zewrzyj poslady i naucz sie czytac ze zrozumieniem bo w tym momencie przeczysz swojej poprzedniej wypowiedzi. Choc z drugiej strony wcale mnie to nie dziwi. Dajesz piekne popisy swej smiesznosci i niezdecydowania nie tylko na forum. Kolejna zagadka: zgadnij czemu posluzylem sie przykladem kobiety?

slatanic
Bicz
slatanic

2008-03-30 20:50:40
uuuuuuuu........ :lol: pojechałeś po bandzie :lol:
ale skoro nie umiesz inaczej :) tak czy siak ludzką rzeczą jest błądzić :roll: a to wszystko jedno tyczy się twoich wypowiedzi i tego jak strasznie to wszystko przeżywasz :wink:

Dyskusja na temat artykułu: Cradle Of Filth - Thornography Deluxe: Harder, Darker, Faste - strona 15
1 | 2 Następna
Forum : Muzyka - rożne