Nie rozumiem Was... (Evanescence)

Help
Forum : Rock
Poprzednia Następna
Ardhiel
Anciliae
Ardhiel
Żywiec

2007-10-29 20:14:50 Nie rozumiem Was... (Evanescence)
Witajcie :D Tak sobie czytałem od dawna tą stronę i w końcu postanowiłem się zarejestrować bo denerwowała mnie kwestia pewnego zespołu... Mianowicie (uwaga proszę mnie już nie skreślać z listy "porządnych" ludzi) Evanescence. Na początku chciałbym zaznaczyć dwie pewne rzeczy: po pierwsze chociaż lubie ten zespół to nie jestem jego wielkim fanem (piszę to ,żeby później nie było że bronie tego zespołu tylko dlatego że jestem jego mega fanem :lol: ). Po drugie lubie go nie jako metal czy gothic (bo tym Evanescence NIE JEST), tylko jako Rock. Teraz przejdę do głównego tematu, którym narażę się wielu osobom :wink: ...
Nie rozumiem waszej nagonki na ten biedny zespół. Odkryłem że większość waszych "argumentów przeciw niemu" ma pewne błędy :D Więc jadę:
1. Uważacie, że ten zespół jest głupi bo próbuje na siłę robić z siebie metal czy gotyk. Jest pewno ale... W żadnym wywiadzie ani żadnym wystąpieniu nikt z z grupy nie powiedział że grają METAL czy też Gotyk (wokalistka zauważyła tylko że "Gramy Rock ale czepriemy też pewne inspiracje z Gotyku" a to różnica), więc nie wiem skąd wziął się ten argument.
2. Twierdzicie że twórcy uważają siebie za mrocznych a tak naprawdę jest to podobne do popu. I tu was mam! Sama wokalistka powiedziała : "Czerpiemy inspiracje z różnych wpływów muzycznych między innymi z Popu". Kolejny argument który nie ma najmniejszego sensu...
3. Uważacie to za taki komercyjny zespół. Prada jest taka, że KAŻDY zespół który WYDAJE PŁATNE PŁYTY i ROBI PŁATNE KONCERTY jest komercyjny gdyż próbuje zarobić na swej muzyce. A to że Ev leci na stacjach typu Mtv to tylko oznacza, że zespół trafia do większej ilości ludzi tj: jest bardziej przyswajalny dla mas.
4. Jakaś mądra osoba powiedziała że wokalistka jęczy jak by robiła kloca (to chyba ta "mroczna" dziewczyna kojażąca mi się z Avril Lavigne, która wyzywa zespół od gówna mając jego wokalistke w avatarze napisała :D Freyda czy jakoś tak :) ). Hmm jezeli Amy Lee spiewa jak by robiła klocka to oznacza że jest to najładnieszy klocek jaki istnieje :D Amy ma silny rockowy głos i jako fajn rocku wolę jej głos od Tarjy z Nightwisha (którego jestem wielkim fanem :D ). Tak samo jak przedkładam głos Tila Lindemana z Rammsetin nad głos goscia z Cradle of Filith gdyż ja bardziej prefreruje Rock od metalu czy gotyku :) Więc jak widać z opini miliona osób Amy umie śpiewać :wink:
Produkuje się tu i pisze to wszystko, nie żeby udowodnić wam że Evanescence jest takie "fajowe metalowe i mroczne" bo takie nie jest, tylko prosząc was o danie temu zespołowi drugiej szansy, patrząc na niego nie jako "niby metal" a jako "normalny Rock". (oczywiście mówię o płytach Origin i Fallen bo ta nowa to syf jakich mało). Mam nadzieję ze odpiszecie mi w jakiś sensowny sposób a nie zjedziecie jak psa.. :twisted: Pozdrawiam...
Gdy Ktoś umiera w szponach gniewu rodzi się klątwa, a jej gniew pożera każdego kogo spotka...
Ostatnio zmieniany: 2007-10-29 20:30:21

Aria_de_Bloodvarie
Anciliae
Aria_de_Bloodvarie
Katowice

2007-10-29 20:24:33
Niektóre utwory Evanescence lubię słuchać. Chociaż ostatnio bardziej przerzucam się na "ostrzejsze" tony... Każdy ma prawo mieć własne zdanie. I nie wszyscy przeklinają ten zespół. Każdy słucha co chce.
Ale czasem mają one lekkie brzmienie metalu czy gotyku.
Nie jest to idealnie rock...
:)
"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw

Nenar
Primogen
Nenar
Bielsko-Biała / G...

2007-10-29 20:33:43 Re: Nie rozumiem Was...
Ardhiel Napisał:
Hmm jezeli Amy Lee spiewa jak by robiła klocka to oznacza że jest to najładnieszy klocek jaki istnieje :D

może założysz temat o artyźmie klocków? Ja np uważam, że Dani Filth na pewno robi piękne kloce

Evabezsens - słyszałam jakiś koncert na żywo w TV wyłączyłam, bo żal mi się zrobiło wokalistki jak nie wyciągała live ...

Po za tym jak dla mnie wiekszośc utworów brzmi tak samo
Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy

Phantom
Anciliae
Phantom
Poznań

2007-10-29 20:39:35
http://www.darkplanet.pl/Evanescence-Po-polnocy-nieautoryzowana-biografia-4910.html

Ja recenzowalem pewne wydawnictwo dotyczace wspomnianego zespolu....
"Tonight's the night..."

Schweigende
Moderator
Schweigende

2007-10-29 20:40:42
Ardhiel :arrow: szanujemy Twoje zdanie, ale czemu zakładasz specjalnie nowy temat? Możesz podyskutować z innymi użyszkodnikami DP tutaj:

http://www.darkplanet.pl/EVANESCENCE-204_0.html#4953

pozdrawiam

th
Anciliae
th
Poznań

2007-10-29 21:32:09
SCHWEIGENDE Napisał:
Ardhiel :arrow: szanujemy Twoje zdanie, ale czemu zakładasz specjalnie nowy temat? Możesz podyskutować z innymi użyszkodnikami DP tutaj:

http://www.darkplanet.pl/EVANESCENCE-204_0.html#4953

pozdrawiam

Dokładnie!

Temat blokuję, ponieważ istnienie kilku tematów w których dyskusja się toczy o tym samym prowadzi nas w złym kierunku.
Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

minawi
Redaktor
minawi
Poznań / Iław...

2007-10-29 21:48:36
test blokady tematu :twisted: :wink:
Make Foch Not War

LordLard
Matuzalem
LordLard
Biała Podlaska\...

2010-01-27 14:58:58
wiesz co kolego we wszystkich 4 punktach masz racje. wokalistka ma zajebisty głos uwielbiam Ją. Wszystkie albumy mi się podobają. Ten zespół gra rock z elementami gotyku a nie zwykłego rocka(no myśle żę grali takiego jak zaczynali działalność)a potem to się zmieniło.Rzeczywiście ma leprzy głos niż Taja Turunen(bo to operowy głos). Ten zespół planuje w tym roku wydaćkolejny album może być leprzy, mocniejszy i bardziej podobny do muzyki celtyckiej ale potem wokalistka troche zmieniła zdanie... pozdr.
Życie jest grą, graj w nim...staraj się w nim grać całe życie i całym swoim życiem.

Paskievicz
Anciliae
Paskievicz
Aureus Mons

2010-01-27 15:57:35
to się nazywa odkurzenie 'kloca' :D

nie ma to jak odpowiedź na posta sprzed 3 lat
Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec.

minawi
Redaktor
minawi
Poznań / Iław...

2010-01-27 16:05:08
a wydawalo mi sie ze zablokowalam ten temat...
Make Foch Not War

TatumiMorgan
Anciliae
TatumiMorgan
Zielona Wyspa

2010-01-27 16:18:02
Test blokady tematu wypadł negatywnie xD
"psy patrzą na nas z szacunkiem, koty z pogardą, a świnie jak na równych sobie"

ravenheart99
Anciliae
ravenheart99
Kotlina Kłodzka...