Sondaż wyborczy użytkowników DarkPlanet - strona 90

Help
Forum : Filozofia, Światopogląd, Kultura
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Następna
Selene69
Bicz
Selene69

2007-10-24 20:44:21
Fausthie Napisał:
Nie zgodzę się. Publikowałabym moje rachunki w Internecie, resztę oddawałabym ludziom, byle tylko nikt nie mówił, że rządzę dla kasy i, byle poprawić kraj :] Co ja bym z tego miała? Szansę na dobrą, uczciwą pracę po zakończeniu kadencji. Ale i tak nikt nie uwierzy, bo (również generalizując) ludzie już nie wierzą w bezinteresowność. I zupełnie pomijając to, że żadne media nie pozwoliłby mi wygrać

po pierwsze, dziecino, kazdy, powtarzam KAZDY, kto poczuje zapach duuzych pieniedzy nie omieszka skubnac czegos dla siebie.
Po drugie polityka to tak brudna sprawa, ze nawet z osob ktore sa naprawde uczciwi i dobrze wykonuja swoj job zrobia ostatnie szuje, zwołaja dziwne komisje i wyciagna nawet najdrobniejsze brudy.

Zacytuj:
A za takie wypowiedzi Polaków się wstydzę bez względu na to na kogo najeżdżają. Nic jeszcze niewiadomo, ale wielu ma swój ułożony scenariusz, wie co się wydarzy i sam się nakręca ze swą nienawiścią.

Nie powinnas sie wstydzic, taka niestety jest tendencja, ze rzad obejmujacy wladze wytyka bledy poprzedniego i jest to całkiem naturalne zajwisko w krajach w ktorych panuje demokracja jest na o wiele wyzszym poziomie niz w Polsce.
To nie jest nienawisc, to jest predzej wkurw na nadchodzaca sytuacje.[/quote]

nomay
Anciliae
nomay
Włocławek/...

2007-10-26 20:56:50
Selene69 Napisał:
Macie racje, mnie osobiscie najbardziej wkur**a, ze dana partia polityczna po wygranych wyborach nie jest prawnie w zaden sposob zobowiazana do wykonania programu wyborczego, mozna wierzyc im tylko na slowo...

No ale cóż zrobić gdy w naszych polskich "elYtach" rządzących panuje taka a nie inna kultura polityczna. Weryfikacja dokonuje się przy kolejnych wyborach...niemniej zastanawiam się, jak będą wyglądały kolejne wybory parlamentarne, gdy powiedzmy obecnie nam rządzący, mówiąc kolokwialnie, dadzą ciała...?
Bo jeżeli nie PiS, nie LiD, nie PO, nie PSL, o tych, którzy progu wyborczego nie przekroczyli nie wspomnę...to kto? Spotkałam się z opiniami wśród społeczności m.in młodych politologów, że jeśli ten rząd okaże się tak nieudolny jak jego poprzednicy to wyjściem będzie albo wyjazd...albo założenie nowej partii...wlanie świeżej krwi w ten spetryfikowany aparat rządzący...
Pytanie-jaką będą mieli siłę przebicia w tym stadzie hien...?
"...większość śpi nadal, przez sen się uśmiecha, a kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie. Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa, na rusztach łóżek milczy przerażenie" [img:672c732866]http://www.avatary.ork.pl/avatary/3095.gif[/img:672c732866]

Fausthie
Bicz
Fausthie

2007-10-27 10:23:44
Selene69 Napisał:
po pierwsze, dziecino, kazdy, powtarzam KAZDY, kto poczuje zapach duuzych pieniedzy nie omieszka skubnac czegos dla siebie.
Po drugie polityka to tak brudna sprawa, ze nawet z osob ktore sa naprawde uczciwi i dobrze wykonuja swoj job zrobia ostatnie szuje, zwołaja dziwne komisje i wyciagna nawet najdrobniejsze brudy.

Dziecino? Jak miło... Jeśli nie znasz osoby, która będąc biednym studentem potrafi odmówić przyjęcia duuużych pieniędzy tylko "dla zasady" (i wcale nie chodzi o jakikolwiek sponsoring) i dalej klepać biedę, to właśnie poznałaś Ale...

Selene69 Napisał:
Nie powinnas sie wstydzic, taka niestety jest tendencja, ze rzad obejmujacy wladze wytyka bledy poprzedniego i jest to całkiem naturalne zajwisko w krajach w ktorych panuje demokracja jest na o wiele wyzszym poziomie niz w Polsce.
To nie jest nienawisc, to jest predzej wkurw na nadchodzaca sytuacje.

...co innego, że pewnie by mnie zaszczuli i wsiedliby na psychę. I może nie tak bardzo politycy jak wyborcy "z drugiej ligi"... bo rząd jest taki na jaki sobie zasłużyło społeczeństwo Sami bluzgamy, a narzekamy, że oni bluzgają? To chyba jakaś niekonsekwencja... przecież wśród nich jest wypadkowa poziomu kultury przeciętnego Polaka

Wkurw? Polecam moje rozwiązania...
1. Nie oglądaj programów informacyjnych Wystarczą Ci nagłówki z onetu (jak odejmiesz z tych nagłówków trend krytykowania partii rządzącej, to dowiesz się co się dzieje w kraju i na świecie .
2. Oglądaj wiadomości TVP1, TVP2, TVP3, Polsat, TVN, TVN24, TV4 i TV Trwam (do tego najlepiej niemiecką, amerykańską i angielską stację, by spojrzeć na wszystko z punktu widzenia zagranicy) każdego dnia, a potem wyciągnij średnią i zauważysz, że większość to tylko "gadanie byle gadać" i, by właśnie oglądającym żyłki z nerwów popękały
Ja w chwili obecnej pozostałam przy oglądaniu skrótów informacyjnych, czytaniu nagłówków i oglądaniu Teleskopu na TVP3 I o dziwo nic już mnie nie denerwuje

Pozdr

nomay Napisał:
Spotkałam się z opiniami wśród społeczności m.in młodych politologów, że jeśli ten rząd okaże się tak nieudolny jak jego poprzednicy to wyjściem będzie albo wyjazd...albo założenie nowej partii...wlanie świeżej krwi w ten spetryfikowany aparat rządzący...

Oj, oj... najpierw trzeba założyć naprawdę niezależną, ogólnopolską telewizję, która pozwoli wybić się tym, którzy kandydują, a których nie ma w mediach. Dać im wszystkim identyczny czas na zaprezentowanie się. Bo to nasza wina, że głosuje się na trend a nie na kogoś, kto naprawdę ma ciekawe poglądy.

Nawet na Dark Planet macie dowód...
Platforma Obywatelska - 40%
Prawo i Sprawiedliwość - 8%
Lewica i Demokraci - 36%
Inna partia - 2% (?!)
reszta nie głosuje, z czego... (czy przemyślana?) "anarchia" - 2%

I tak naprawdę biorąc pod uwagę polski poziom czytania ze zrozumieniem to tak na serio kto czyta i rozumie przedstawione programy danych partii? Czy będzie to jakieś 10% głosujących? Chyba nie...

Selene69
Bicz
Selene69

2007-10-28 21:01:20
nomay Napisał:
zastanawiam się, jak będą wyglądały kolejne wybory parlamentarne, gdy powiedzmy obecnie nam rządzący, mówiąc kolokwialnie, dadzą ciała...?
Bo jeżeli nie PiS, nie LiD, nie PO, nie PSL, o tych, którzy progu wyborczego nie przekroczyli nie wspomnę...to kto? Spotkałam się z opiniami wśród społeczności m.in młodych politologów, że jeśli ten rząd okaże się tak nieudolny jak jego poprzednicy to wyjściem będzie albo wyjazd...albo założenie nowej partii...wlanie świeżej krwi w ten spetryfikowany aparat rządzący...

Popatrz na to z tej strony, politycy równiez sa ludźmi, starzeja się, przechodzą na emerytury i ich miejsca zastępuja nowi, młodzi politycy, którzy juz maja inne podejscie do sprawy rządzenia, cała nadzieja w młodzieżówkach :twisted:

Fausthie Napisał:
Jeśli nie znasz osoby, która będąc biednym studentem potrafi odmówić przyjęcia duuużych pieniędzy tylko "dla zasady" (i wcale nie chodzi o jakikolwiek sponsoring) i dalej klepać biedę, to właśnie poznałaś Wink

jakże to szlachetne, miło się czyta takie rzeczy w dobie korupcji, ale nie wiem, ile w tym prawdy szczerze mówiąc, osobiscie wystawię sobie troche ujemny rachunek, nie wiem, jakbym sie zachowała w obliczu leżącej przede mną koperty, chyba skłonna bym była ją przyjąc :oops:

Zacytuj:
bo rząd jest taki na jaki sobie zasłużyło społeczeństwo

moje zdanie jest podobne, rząd jest taki jak społeczeństwo; nie rozwinę raczej tej mysli, chyba widac jakie mam zdanie na temat polskiego społeczeństwa, mam nadzieje, że z czasem naród zmądrzeje...

Twoje rozwiązania sa niezłe, czasem stosuje sie do napisanego przez Ciebie punktu 1, ale jestem taką bestią, która chce wiedzioec na bierząco na czym stoi :wink: i co sie dzieje na świecie.

Co do oglądania serwisów informacyjnych na stacjach zagranicznych, to jest taka sama tendencja co u nas, czyli podział na media publiczne i prywatne, wybieram raczej to drugie, zwłaszcza w telewizji niemieckiej.

Zacytuj:
I tak naprawdę biorąc pod uwagę polski poziom czytania ze zrozumieniem to tak na serio kto czyta i rozumie przedstawione programy danych partii? Czy będzie to jakieś 10% głosujących? Chyba nie... Wink

Co prawda, to prawda, rzadko komu chce sie zainteresowac programem wyborczym WSZYSTKICH KANDYDUJACYCH partii politycznych, przeważnie "jadą" na opinii wyrobionej z mediów, afer i tego typu podobnych rzeczy.

nomay
Anciliae
nomay
Włocławek/...

2007-10-29 19:54:42
Selene69 Napisał:
nomay Napisał:
zastanawiam się, jak będą wyglądały kolejne wybory parlamentarne, gdy powiedzmy obecnie nam rządzący, mówiąc kolokwialnie, dadzą ciała...?

Popatrz na to z tej strony, politycy równiez sa ludźmi, starzeja się, przechodzą na emerytury i ich miejsca zastępuja nowi, młodzi politycy, którzy juz maja inne podejscie do sprawy rządzenia, cała nadzieja w młodzieżówkach :twisted:

Jesooo...boję się, że tego nie dożyję 8O
Młodzieżówki...hmmm...co do niektórych mam głębokie wątpliwości i obiekcje :twisted:
No i chodzi właśnie o to, żeby to nie było młode pokłosie obecnych partii, lecz coś nowgo...o ile w polityce można "wymyślić" coś "nowego" :roll:
"...większość śpi nadal, przez sen się uśmiecha, a kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie. Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa, na rusztach łóżek milczy przerażenie" [img:672c732866]http://www.avatary.ork.pl/avatary/3095.gif[/img:672c732866]

Elektromorderca
Bicz
Elektromorderca
Isgard

2008-02-19 12:50:29
mam dla was kotki złą wiadomość

Kto nie głosował na Korwina, trafi do obozu.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Następna
Forum : Filozofia, Światopogląd, Kultura