|
Nenar
Primogen Posty: 626 Bielsko-Biała / G... |
2007-10-05 16:07:42 Jak MTV Rockuje - śmiać się czy płakać?
No cóż w sumie siedze i czytam i skoro taki zły ten konkurs i ciągle wszystko się zmienia to czemu nie zrezygnowac od razu? Po za tym czego się spodziewac po MTV, którego programy opierają się praktycznie na randkach z matka, ojce, psem i sąsiadką? Pragnę jeszcze dodac, że sama reklama, ze program prowadzi Koterski mnie śmieszy, bo chyba nikomu ze znajomych się nie kojarzy z MTV, a wszelakie konkursy związane z głosowaniem internetowym omijam z daleka, bo na wielu z nich da się głosowac wiele razy kasując ciasteczka ... Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy |
||
|
amorphous
Redaktor Posty: 4717 Poznań |
2007-10-06 08:36:33
Ten konkurs to oczywiscie zart. Mysle, ze zbytnie przejmowanie sie tym nie ma sensu. Telewizji chodzi o show. Maja to zapewnione po pierwsze przez cover. Jak mawiał inżynier Mamoń: „Najbardziej lubimy te nowe piosenki, które już znamy”. System glosowania ma zapewniac emocje - kogo tak naprawde obchodzi kto wygra i zagra jakis cover? Mysle, ze jezeli kapela X postarala by sie o dobry image to nawet i bez glosow by wygrali konkurs. Ludzie chca chleba i igrzysk a nie sprawiedliwosci. Zreszta czy ktos tutaj pamieta jakis dobry debiut na MTV, czy ktos grajacy dobra muzyke chcialby sie tam znalezc? Life is complex: it has both real and imaginary components |
||
|
gotyk69
Primogen Posty: 23 GDYNIA |
2007-10-06 20:26:36
chyba jaja sobie robia :evil: :evil: :evil: i kto oglada mtv :?: :?: :?: życie to gotyk |
||
|
rosier
Bicz Posty: 32 |
2007-10-06 20:42:45
|
||
|
minawi
Redaktor Posty: 6104 Poznań / Iław... |
2007-10-06 21:06:02
Ja oglądałam MTV (ale nie Polska tylko Europe, bo wtedy Polska nie było) na początku lat 90. do ok. 96roku - zupełnie inna bajka, naprawdę było sporo muzyki rockowej, ale to były inne czasy - nie było smsowych konkursów i tego typu programów interaktywnych.. Inny swiat po prostu.. dlatego może nie należy porównywać? Wszystko się zmienia... Make Foch Not War |
||
|
popcore
Fae Posty: 1 |
2007-10-07 10:47:48 aaaaaaaa!!!!
Naprawdę obejrzyjcie chociaż finał, k...a ja też nie mogę patrzeć na dziadostwo, ale czasem można być nieźle zaskoczonym...wystarczy spróbować :twisted: :idea: |
||
|
Nenar
2007-10-07 12:06:07
Nie posiadam MTV, tylko czasem widzę to dziadostwo jak chłopak szuka czegoś w TV ... po za tym finał? Równie dobrze bym mogła oglądac finały Drogi do Gwiazd, Idola, Debiutu, Po prostu tańcz, Tańca z Gwiazdami ... i tak dalej Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy |
||
|
DemOlka
Anciliae Posty: 66 Rzeszów |
2007-10-07 12:17:38
I jaki z tego wniosek?? Zaoszczędzimy na energii elektrycznej i uchronimy i tak już nadszarpane nerwy błahahaha :twisted: "Nadała sobie imię 'Wolność' i było jej z tym tak dobrze..." |
||
|
Condan
Bicz Posty: 7 |
2007-10-07 13:15:56
Program antenowy zapełniony, tłum klikaczy poruszony, profity widoczne -misja spełniona. Teraz może zrobimy... „rockową tańczącą drogę po randkę z odpicowaną matką” ? T utył dobry, może wpadnie jeszcze więcej mamony. Prawda jest o tyle przykra, że aby coś zrobić, trzeba mieć pieniądze, a aby je mieć, trzeba je zrobić -a że apetyt rośnie w miarę jedzenia to wychodzi na to, że pomysł był dobry, ale wykonanie mierne i zamiast robić nowy program zrobiliśmy (znowu) tylko pieniądze, ale nie ma się czym przejmować -inni robią to samo. |
||
|
LilithGoth
Bicz Posty: 2 Szczecin |
2007-10-07 14:53:24
a ja mysle ze to szansa dla młodych zespołów, i ci co sie niedostali to na to zasłużyli,w dzisiejszych scena rockowa zeszła na psy, niebede tu wymieniac zespołów ,które są śmiechu warte, i ludzi w nich, którzy myslą że skoro mają długie pióra, jakiś tam i moze spory talent, ale muzyke rockową itp poprostu niszczą i są śmieszni...,wiec se darujcie takie artykuły, bo do starszej publiczności nietrafiają |
||
|
Larthineel
Bicz Posty: 4 |
2007-10-09 12:10:16
Widać, że albo nie doczytałaś do końca albo wcale, albo nie zastanowiłaś się nawet nad tym co jest tam napisane. Po drugie sięgnij po słownik bo to nie boli a nie zrobisz z siebie idiotki. Zresztą znamy się i wiem, że z myśleniem u Ciebie kiepsko. Do tego nawet nie zauważyłaś kto jest autorem tego tekstu. MTV, które znamy sprzed lat już dawno odeszło w niepamięć. Artykuł jest ciosem zarówno w idiotyczne podejście organizacyjne MTV ale również wszelkich innych tego typu przedsięwzięć, którym wystarczy się przyjrzeć a ręce same opadają. Posłuchajcie sobie zespołów, które są wymienione w artykule, i porównajcie ze zwycięzcą MTV oraz innymi kapelami, które w programie się znalazły... Sami usłyszycie różnicę. Oczywiście wśród tych co się dostali są wyjątki i kapele, które dają rade... Ale to sporadyczne przypadki. Oczywiście Ja jak i całe Electric Snake z pełną świadomością i premedytacją publikujemy ten materiał, którym interesują się coraz to większe media. Pozdrowienia od Electric Snake |
||
|
Zoya
Bicz Posty: 5 Warszawa |
2007-10-11 01:43:11
No własnie dziś wreszcie udało mi się obejrzeć ten program. Specjalnie z tej okazji skrócilam zakupy w ulubionym supermarkecie i od razu po powrocie usiadłam przed TV. W sumie jeszcze przed obejrzeniem najbardziej zdziwił mnie krotki czas trwania programu. Zwykle wszelkie Idole i inne Drogi do Gwiazd trwaja troche dłuzej... Mnie ten program tez nie zachwycił. Koterski był fajny, ale np. po Chylińskiej jako jurorce spodziewałam sie nieco wiecej, jak i po całym "żiri". A tymczasem wszyscy chórem pochwalili młody zespól (za to ze taki młody a juz tak ładnie grają), jakby to byl konkurs młodych talentów ( w sensie im jestes młodszy- tym wieksza szansa, ze wygrasz), a np. ja akurat uważam, ze ten cover, który wykonali był zbyt odtworczy, a powinien, moim zdaniem, być bardziej indywidualnie zaaranzowany. Najbardziej podobał mi sie zespół który odpadł, bo wykonali "Personal Jesus" zupelnie "po swojemu" i akurat taka muzyka mi osobiście sie podoba. Jurorzy tez, jak dzis zauwazylam, nie potrafia tak za bardzo bronic swojego zdania. Jak jeden mowi, ze ladnie to nikt się nie wyłamuje i wszyscy przytakują. A powinni dyskutować, mieć różne poglady... Tacy mętni jacyś... Szkoda w sumie, bo pomysl był dobry... Robić wszystko w zgodzie ze sobą, kierować się własnym rozumem, myślę, ze samemu najlepiej sie wie, czego naprawde się potrzebuje |
||
|
Larthineel
Bicz Posty: 4 |
2007-10-11 09:09:52
Zdradzę mały sekret... Zespół, w którym grają kilkunastoletnie dzieciaki wygrał cały program !! Co do jury zgadzam się. |
||
|
Pablo
Bicz Posty: 2 Szczecin |
2007-10-12 00:35:26
Witam. Dziękuję WSZYSTKIM serdecznie za zainteresowanie artykułem. Jako jedna z wielu kapel, które stoją po naszej stronie, mamy dość cynizmu i ignoranctwa niektórych stacji, które mają czelność tytułować się „muzycznymi” – padło akurat na MTV, bo przegięcie jakiego się dopuścili jest nieziemskie, ale na tym przykładzie mamy nadzieję, że kolejni organizatorzy festiwali i przeglądów zastanowią się zanim wypuszczą kolejnego gniota w eter. Nie jesteśmy potulnymi robaczkami, które siedzą cichutko pod kamieniem i czekają na lepsze czasy. Te czasy nigdy nie nadejdą jeżeli się sami o to nie postaramy! Nie mamy zamiaru tolerować tego, że ogłasza się konkurs muzyczny i nie raczy nawet wysłuchać kapel, które się zgłaszają i marnuje przez to cenny czas uczestników, a o pozycji na liście decyduje źle skonstruowany system głosowania internetowego. ELECTRIC SNAKE jako pierwszy oficjalnie i publicznie powiedział „STOP!” i jak widać zaczynamy mieć coraz większe poparcie, za co serdecznie WAM dziękujemy! Głównym założeniem niniejszego artykułu jest to, iż mamy cichą nadzieję, że będzie to pierwszy krok do tego, że w tym kraju zacznie się w końcu słuchać MUZY, że w końcu KTOŚ postawi na profesjonalizm a nie „wytaniawkę” przy organizacji tekgo typu imprez, a ludzie przekonają się, że polska branża muzyczna nie kończy się na Maryli Rodowicz, Patrycji Markowskiej, czy Dodzie. Na koniec pozostaje jeszcze apel do muzyków. Pamiętajcie, że to muzycy kreują media, a nie odwrotnie i to media żyją dzięki muzykom, a nie odwrotnie… i naszym skromnym zdaniem właśnie w takiej kolejności to powinno być pojmowane i rozpatrywane. Pozdrawiam. Pablo ELECTRIC SNAKE |
||
|
Nenar
2007-10-12 05:15:03
No cóż ja bym w to nie wierzyła, może i są takie programy, ale ich zwycięzcy najczęściej po chwili są zapominani, a skoro wygrały dzieciaki to tym bardziej ... większośc ich postawi na równi z Tokio Hotel i B27 Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy |
||