|
mrum
Bicz Posty: 150 |
2007-09-01 16:02:45 Kultowe Signal Aout 42 - reaktywacja
Czy tytuł tego albumu nie powinien brzmieć "Transformation"? Tracklista do "Immortal Collection" przedstawia się inaczej (tutaj). Nie znam tego zespołu, ale wpadło mi w oko, że coś się nie zgadza. Okładka też jest inna (tutaj). Jeśli się mylę, to pardon, po prostu nie wiem gdzie tkwi błąd. :) |
|
minawi
Redaktor Posty: 6104 Poznań / Iław... |
2007-09-01 16:37:14
Też nie wiem, czemu autor(ka) popełniła ten błąd, ja się przyznaję, że nie zwróciłam uwagi na okładkę :> Dzięki za zgłoszenie niezgodności, już poprawiłam, mam nadzieję, że teraz jest gut. :) Make Foch Not War |
|
Void
Redaktor Posty: 106 Radom, Warszaw... |
2007-09-01 18:17:51 Kultowe Signal Aout 42 - reaktywacja
Z całego artykułu podałam tylko zły tytuł nowej płyty, pomyłka. Tracklista nowego albumu się zgadza a z powodu braku okładki do nowego krążka umieściłam okładkę kompilacji. Nikt nie jest nieomylny. Ale dobrze, że ta strona ma mrum, och dzięki Ci wielka 8) Pozdrawiam Nothing is perfect so perfect is nothing |
|
HardKill
Moderator Posty: 8018 Szczecin |
2007-09-01 20:51:39 Kultowe Signal Aout 42 - reaktywacja
Witam wszystkich ja tylko na chwilkę , tak sobie myślę że nic wielkiego się nie stało , nawet jeśli autorka popełniła mały błąd , to i tak wszyscy wiedzą o co chodzi " Nie myli się ten co nic nie pisze "liczą się intencje i zaangażowanie i to trzeba doceniać / HardKill / Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą... |
|
mrum
2007-09-01 22:33:49
Wiadomo, intencje najważniejsze. :) Jako neptyk w dziedzinie muzyki elektronicznej zainteresowałam się opisaną tu "legendą" i postanowiłam znaleźć o nich nieco więcej informacji - przypadek sprawił, że zgłupiałam bo tytuł i okładka się nie zgadzała. Nie wiem czy dobrze zrobię, jeśli zapoznam się z zespołem zaczynając od ich ostatniej płyty? :) |
|
HardKill
2007-09-01 23:20:18 Kultowe Signal Aout 42 - reaktywacja
mrum myślę sobie , że jeżeli posiadasz tylko ich nową płytę , a nie masz na razie dostępu do ich wcześniejszych płyt , to po prostu ją posłuchaj i zapoznaj się z tym skoro ciebie to zainteresowało i w miarę możliwości postaraj się zapoznać z ich materiałem jaki wydali wcześniej . Z doświadczenia wiem że, to co niektóre kapele wydały na wczesnych swoich płytach jest znacznie bardziej interesujące niż to co grają obecnie , ale to nie reguła czasem bywa odwrotnie , oj zapętliłem się ale nie szkodzi .Po prostu przesłuchaj tą płytę i postaraj dotrzeć do ich poprzednich płyt . :) Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą... |
|
Void
Redaktor Posty: 106 Radom, Warszaw... |
2007-09-02 11:44:35
[quote="mrum"]Jako neptyk w dziedzinie muzyki elektronicznej O wlasnie, ciekawe jakiej muzyki sluchasz, mrum, bo niestety nie napisalas tego w swym profilu :roll: Po drugie powstal Ci neologizm, bo istniej slowo neptek, o neptyku mi niec nie wiadomo, ale to tylko mala korekta, nie czepiam sie.
Tak poza tym zdecydowanie polecam Ci podobnie jak kolega HardKill zapoznanie sie z wczesniejszymi dokonaniami Signal Aout 42, to przeciez w pewnym sensie tworcy nurtu EBM (wspolnie z Front 242). Poznanie ktoregos z gatunkow muzyki elektronicznej najlepiej wychodzi kiedy siegniesz po plyte jednego z prekursorow jakiejs odmiany elektroniki. I nie zrazaj sie, ze nagrania moga brzmiec troche archaicznie, to tylko maly minus 8) Pozdrawiam Nothing is perfect so perfect is nothing |
|
HardKill
2007-09-02 12:16:31 Kultowe Signal Aout 42 - reaktywacja
o dokładnie , to tak jak z pierwszą płytą np. Kraftwerk , muzyka z tej płyty jak dla mnie jest nie do przyjęcia / muzyka dzieci kwiatów / a natomiast płyta Die Mensch Maschine , no to już inna bajka :) , dlatego warto zapoznać się z całym materiałem danego zespołu , w miarę możliwości dla własnej satysfakcji , niezależnie od tego od której płyty zacznie się słuchać pierwszej czy np czwartej , ważne że coś człowieka zainteresowało i chce to poznać :) Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą... |
|
mrum
2007-09-02 13:17:52
Jesteś za Radomia, więc nie przejmuj się tym że nie znasz słowa "neptyk" (gwara krakowska). To mniej więcej to samo, co "ignorant". Profil moich muzycznych preferencji w miarę dobrze określa charaker umieszczanych przeze mnie niusów i to co zapodaję w Winamp'ie, więc wiele nie trzeba wyjaśniać. A co do tego zespołu, to właśnie nie wiem od czego zacząć, "archaiczności" dźwięków zapewne nawet nie zauważę, bo nie znam współczesnych. :lol: Być może zrobię jak mi radzicie. Chyba, że któreś z Was poda tytuł najlepszej/kultowej w ich dorobku płyty? |
|
HardKill
2007-09-03 00:22:39 Kultowe Signal Aout 42 - reaktywacja
w Szczecinie też używamy czasem , określenia " neptyk " :D p.s chętnie podał bym tobie tytuł ich najlepszej kultowej płyty, ale niestety też nie znam ich twórczości aż tak dobrze Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą... |