Koniec Moonlight?

Help
Forum : Muzyka - rożne
Poprzednia 1 | 2 | 3 | 4
Dyskusja na temat artykułu: Koniec Moonlight?
SzalonyKapelusznik
Primogen
SzalonyKapelusznik
Posen

2007-08-28 16:51:04 Koniec Moonlight?
Kolejna kapela, która musi się rozwiązać żeby się wyplątać ze współpracy z Dziubińskim :cry: bo kilku rzeczy niestety nie dopatrzyli w kontrakcie. Przykre to ale prawdziwe. Niech to będzie przestrogą dla młodych kapel, które chcą uderzać do Metal Mind'u :!:
Keep Talking...

Arha
Anciliae
Arha
Dzierżoniów

2007-08-28 18:21:56
To straszne, ciężko mi w to uwierzyć!!! To jedna z moich ulubionych kapel!!! Będzie mi ich brakowało :cry:
Never taste of the fruit...

Paskievicz
Anciliae
Paskievicz
Aureus Mons

2007-08-28 18:26:20
no lekko gówniana sprawa biorąc pod uwagę, że jest to jedna z moich ulubionych kapel powinni teraz uderzyć automatycznie do Mystica i nagrywać dalej nawet pod nową nazwą. Ich ostatnie krążki i tak nie miały zbyt wiele wspólnego z okresu z przed 2004 (co wcale nie oznacza, że były gorsze)
Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec.

ChaoticDreams
Bicz
ChaoticDreams

2007-08-28 18:41:36
Ja mam tylko nadzieję, że wrócą tacy, jacy byli dawniej.. ostatnie wspomnienia o Moonlight dla mnie jakos są na nie..
(pamietam koncert z Riverside w 2006... nie nie nie.. :/ )

Camille
Bicz
Camille

2007-08-28 18:45:32
szkoda nawet wielka szkoda....kiedyś bardzo lubiłam moonlight. teraz już znacznie mniej ale mimo to nadal doceniam ich twórczość.

Paskievicz
Anciliae
Paskievicz
Aureus Mons

2007-08-28 18:49:30
ChaoticDreams Napisał:
Ja mam tylko nadzieję, że wrócą tacy, jacy byli dawniej.. ostatnie wspomnienia o Moonlight dla mnie jakos są na nie..
(pamietam koncert z Riverside w 2006... nie nie nie.. :/ )

no na stare dzieje raczej nie masz co liczyć, z oryginalnego składu została tylko Maja i Andrzej, a ich wizja muzyki zdecydowanie się zmieniła i myślę, że należy uszanować ich decyzję
Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec.

ChaoticDreams
Bicz
ChaoticDreams

2007-08-28 19:46:10
pytanie czy zyskali, czy stracili?

mrum
Bicz
mrum

2007-08-29 00:00:54
Im szybciej wyplączą się z tej prawnej plątaniny i zerwą kontakt z Metal M., tym lepiej dla nich jako muzyków, i dla nas - wrażliwych słuchowców. Wierzę, że będzie dobrze. :)

cross-bow
Redaktor
cross-bow
Gdańsk

2007-08-29 08:25:04
ChaoticDreams Napisał:

według mnie stracili publiczność koncertową - bo chyba większość osób się ze mną zgodzi, że to co obecnie prezentują muzycznie jest tak pozbawione energii przy graniu koncertów, że najlepiej wtedy iść po piwo :)

co do samej muzyki Moonlight - to należy pogodzić się z tym, że muzycy zmieniają czasem drogę od której zaczynali - przykładów na to jest bez liku, inna sprawa, że nie wszystkim to dobrze wychodzi :) a już zupełnie co innego oznacza odbiór samej muzyki w domu (nawet może być - koncertowo widziałam ich dwukrotnie i przysypiałam...)

co do pana Dziubińskiego - nie tak dawno rozmawialiśmy z Kubą właśnie na jego temat jak i o tym, jak niektórzy muzycy w Polsce zostali przez niego potraktowani - ja mogę tylko od siebie powiedzieć, że ten pan robi wszystko co może w tej chwili, żeby do siebie przyciągnąć niektóre zespoły jednak obecnie jest znacznie więcej możliwości, a ludzie grający od lat mają go... głęboko w... :)

pozamieniałam się z amebą na rozum.

Harlequin
Redaktor
Harlequin
Poznań

2007-08-29 08:47:04
Muzycznie Moonlight przestał mi się podobać po "Floe". a co do Metal Mind - wyżej sraja niż dupe mają :P komercha i populizm !
Cycki, Flaki i Szatan !!!

minawi
Redaktor
minawi
Poznań / Iław...

2007-08-29 08:58:26
No właśnie, ja nie ubolewam aż tak, bo od płyty "Audio.." Moonlight to już nie ten sam Moonlight, co rzeczywiście - na koncercie z Riverside'ami w pazdzierniku 2006 w Poznaniu - było widać, że to nie ta sama koncertowa klasa co kiedyś (porównując np. koncerty z 2003 roku w BlueNocie czy Eskulapie :roll: ach, to były czasy...).

Co do MetalMind - korzystają z własnej wielkości i "się rządzą", może czasem lepiej nie pchać się do molochów a korzystać z mniejszych wytwórni? Owszem, mniejsza promocja, ale prawdziwy fan ma w dupie wytwórnię, a kieruje się muzyką. Obecnie, dzięki Internetowi, jest wiele możliwości dotarcia do odbiorcy, więc powinno się pójść w tym kierunku jeśli chodzi o reklamowanie swojej twórczości. No ale ja nie siedzę w tym całym światku, wiec tylko hipotetycznie zakładam, jak dla mnie to wygląda od strony zewnętrznej.
Make Foch Not War

deformis
Anciliae
deformis

2007-08-29 09:13:59
wielka szkoda ze moonlight sie rozpada choc juz ich ostatni płyta nie byla za ciakawa muzycznie dla mnie... moze jakos sie poskladaja i wroca do dawnych czasow czyli do muzyki ktora rozpoczeli swoja tworczosc .

:}
... jestem treścią obrazu i tłem ....

ChaoticDreams
Bicz
ChaoticDreams

2007-08-29 09:21:35
cross-bow Napisał:
ChaoticDreams Napisał:

według mnie stracili publiczność koncertową - bo chyba większość osób się ze mną zgodzi, że to co obecnie prezentują muzycznie jest tak pozbawione energii przy graniu koncertów, że najlepiej wtedy iść po piwo :)

Bingo
o to mi chodziło.. ja po prostu pamietam ostatni koncert na którym byłam, wtedy własnie gdy grali przed Riverside.. wokalistka jakby musiała tam byc.. rozumiem, ze to moze nie było to, czego chcieli, ale cóz.. przeciez pierwszy zespół jest po to by publicznosc porwac.. a nie potraktowac jak kogos kto przylazł tam nie wiadomo po co..
Do teraz mam przed oczami dźinsową kurteczkę i zero usmiechu.. :/

Nenar
Primogen
Nenar
Bielsko-Biała / G...

2007-08-29 12:12:47
Heh nie grają w Łyskach a ja głównie po to jade na Magię Rocka ... wychodzi z tego, ze tylko Hey bedzie z co bardziej interesujących kapel
Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy

riffgoth
Primogen
riffgoth
Maków Podhala...

2007-08-29 13:28:05
hmmm... proponuje mały bojkocik wszystkich produktów MMP
"istnieją dwaj znani bogowie Orków, Gork i Mork. Jeden z nich to cwany bóg brutalności, drugi zaś to brutalny bóg cwaniactwa. Różnią się tym że jeden Wali w łeb gdy się na niego patrzy, a drugi wali po łbie jak się na niego nie patrzy"

Dyskusja na temat artykułu: Koniec Moonlight?
Poprzednia 1 | 2 | 3 | 4
Forum : Muzyka - rożne