|
Mammawombwomb
Anciliae Posty: 47 Dalekie za duzom... |
2007-08-24 21:14:55
Bo moze potrzeba troche intelektu, aby go zrozumiec? Jestem pasazerem na statku Ziemia. |
||||
|
paTh
Anciliae Posty: 49 Eternal Chaos |
2007-08-24 21:50:05
Intelektu?? To znaczy że intelekt ewoluuje wraz z ludzką głupotą. Ponieważ jeszcze kilka lat temu taki film nie byłby dopuszczony do publicznego obiegu. O tym że ludzie ciągną do takich filmów świadczy raczej degeneracja społeczeństwa, które potrzebuje coraz to nowych bodźców. A to z tego względu, iż to co niedawno szokowało, teraz jest puszczane na kanałach dla dzieci. Brzydzimy się brutalnością, gwałtami a jednak ciągniemy do tego. I to jest sprawa "wysoce rozwiniętego" intelektu?? Moim zdaniem jedynie zezwierzęcenia... |
||||
|
Silmeor
Anciliae Posty: 93 Swarzędz |
2007-08-25 06:27:36
Większość ludzi obejrzała ten film ze względu na okrzyczaną brutalność i osławioną scenę gwałtu. Przyznaję, że sam też obejrzałem aby zobaczyć czemuż to ludzie mdleli w kinach. A sam film? Ani nie zmuszający do reflesji, ani jakiś porywający fabulą. Po prostu zwykła opowiastka jakich kręci się mnóstwo i które przechodzą bez większego echa. Wredne, złośliwe i uparte bydlę. ;-) |
||||
|
th
Anciliae Posty: 879 Poznań |
2007-08-25 08:39:49
Załóż o tym nowym temat to napisze dłuuugą wypowiędź co o tym myślę. (oczywiście nie zgadzam się z Tobą :D) Pozdrawiam. A film widziałem i jak większość osób już stwierdziło miał on jedynie szokowac sceną gwałtu. Nic więcej w tym filmie nie było godne zbytnio uwagi... :/ Film miał szokować - szokował. Wszystko się więc udało. Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D |
||||
|
Allanon23
Primogen Posty: 2354 Zabrze |
2007-08-25 09:36:51
Popieram :) I ja bym się wypowiedział
A film będę oglądał dzisiaj Chociaż podejrzewam, że film będzie podobnie przekraczał pewną granicę tabu w kinematografii jak "Gwałt" reż. Virginii Despentes czy "9 songs" Michaela Winterbottoma<choć tu tenże film coś wnosi do kinematografii> Zielona najlepsza. |
||||
|
BarTolmai
Anciliae Posty: 1039 Bydgoszcz |
2007-08-25 15:49:18
wszyscy czekali na scene gwaltu, moze pomylily sie filmy z "Gwalt" tak sie zlozylo ze ogladalem oba filmy, jeden za drugim, i jesli juz mialbym wybrac faworyrta wybralbym "Gwalt" wracajac do nieodwracalnego, akcja doznala "ubarwienia" czyli zostala przedstawiona "po swinsku" od tylu. Inne swinstewka i zboczenia eksploduja reality w przejsciu podziemnym. Zastanawiajace bylo jak udalo sie odegrac scene z gasnica, mialem wrazenie ze facet naprawde "oberwal". To bylo najciekawsze, no i lapka zlamana w lokciu :twisted: prawdziwe brutale i czyste zuo, hehe. "A co jeśli bóg istnieje? - To jest sadystycznym ch*jem" |
||||
|
paTh
Anciliae Posty: 49 Eternal Chaos |
2007-08-25 17:31:18
Te słowa były lekką przenośnią dla obecnej sytuacji. A co do tematu, to nie ma problemu by ktokolwiek inny go założył. Mnie ten temat nie nurtuje i nie interesuje. Dziś na względzie mam wieczorne spotkanie integracyjno - negocjacyjne połączone z degustacją, na które niezwłocznie sie wybieram. miłego wieczorka ^^ |
||||
|
Inyaloome
Anciliae Posty: 358 Poznań / moje |
2007-08-27 12:28:35
Uwielbiam takie osądy! :twisted: I nie uważam by brakowało mi intelektu. :wink: A film ten był prosty jak konstrukcja cepa-więc każdy go zrozumieć mógł. :twisted: Takie jest po prostu moje zdanie-szkoda czasu na takie filmy... :wink: Mon Mari...666 [img:dd992acbb5]http://img2.epuls.pl/images/smilies/mood_vampire_big.gif[/img:dd992acbb5] ...^V^ |
||||
|
androgyne
Anciliae Posty: 373 Włocławek |
2007-08-27 21:16:30
Podkreslę tu jedynie tezę, która padła w opinii kilku osób - film dobry, ale na jeden raz. Właściwie nie ma do czego wracać. Gra aktorska świetna, bardzo sugestywna - cóż, zawodowstwo. Historia, dla mnie banalna. Ubarwiona rzecz jasna brutalnością (nawet ja musiałam odwrócić oczy w dwóch momentach) i odwróconą chronologią. Obejrzeć można, warto nawet. Szału nie robi. :wink: Podziwiam Monice B. rola niezbyt przyjemna i chyba jakoś zniknęła w jej bogatej filmografii. I can't look it in the eyes Seconal, Spanish fly, absinthe, kerosene... Cherry flavored neck and collar I can smell the sorrow on your breath, The sweat, the victory... and sorrow The smell of fear, I got it |
||||
|
Alpha-Sco
Matuzalem Posty: 1864 Małe Prywatne... |
2007-08-31 15:18:03
I tu się mylisz, Minetko :twisted: Ja się zgodzę. Są powody, dla których takie sceny przyciągają i to, o czym piszesz, na pewno jest jednym z nich, jeśli nie głównym. Zresztą, nie raz i nie dwa czytałam, że same kobiety bardzo często marzą o tym, by zostać... no, przynajmniej wzięte siłą. :) Oczywiście absolutnie nie twierdzę, że to, co kobieta sobie wyobraża a to, jak gwałt wygląda w rzeczywistości w jakikolwiek sposób sobie odpowiada. Po przeżyciu prawdziwego gwałtu raczej każda kobieta skończyłaby się zabawiać tego typu marzeniami erotycznymi. Nie mniej uważam, że wiele kobiet, nawet jeśli boi przyznać się choćby przed sobą, lubi o tym marzyć.
Cóż, kapitanie, nie pozostaje nic innego, jak znaleźć kobietę o odpowiednich preferencjach :) Przecież są takie. :twisted: ONE LIFE. LIVE IT. |
||||
|
Allanon23
Primogen Posty: 2354 Zabrze |
2007-08-31 15:37:54
To może obejrzyj film "Parias"< ol. Szczury> Tam jest scena gwałtu, może Twoja ciekawość zostanie zaspokojona.
Tylko scena gwałtu to na niby jest, wiesz - ale w pewnym sensie brutalna. Może Cię to podnieci. Zielona najlepsza. |
||||
|
Adalbert
Bicz Posty: 19 Lodz |
2007-09-20 15:39:16
Ludzie,czy Was już kompletnie pogięło!!!!! Pieprzycie na okrągło tylko o scenie gwałtu,tudzież o rozwalaniu łba gaśnicą, wytykając że jest cieniutka bądz zła i nie podoba Wam się prostota filmu i jego brutalizm! Warto chyba spojrzeć na to trochę szerzej i zastanowić się jak przypadki mogą skomplikować,a wręcz zdeformować nasze życie. Może właśnie tylu ludzi z taką niechęcią i dezaprobatą wypowiada się o tym filmie,bo ukazuje on prosty i tragiczny schemat wydarzeń,którego bohaterem może być tak na prawdę każdy z nas.....i to bez żadnego zmiłuj! ..."Nie lekceważ potęgi wyobrażni..." |
||||