|
bibunia
Matuzalem Posty: 1101 Wschowa |
2010-11-07 18:39:14
Jestem jak biel i czerń,które stale przeplatając się nigdy nie tworzą szarości... |
||
|
Gorgoth74
Anciliae Posty: 78 Nowa Sól |
2010-11-08 17:34:37
Ja dla odmiany lubię i polecam góry Sowie. To najstarsze pasmo wzniesień na terenie Polski nie jest może szczególnie atrakcyjne krajobrazowo ale za to oferuje coś innego a mianowicie mieszankę grozy i tajemniczości wywodzącą się z burzliwych dziejów tych terenów. Znajdziecie tu nie tylko stare sztolnie i wyrobiska górnicze pochodzące jeszcze ze średniowiecza ale i miejsca nader tajemne a zbudowane w czasie II wojny światowej. Podziemne fabryki jak kompleks " Riese" , choć niektórzy nazywają to miastami, kryją w sobie wiele tajemnic do dziś nie poznanych i uwierzcie że atmosfery tam panującej nie da się porównać z niczym innym. Zachęcam do odwiedzin tego zakątka naszego kraju ale zanim to zrobicie poczytajcie najpierw, wydano sporo książek i nawet na necie jest dużo materiałów i daję słowo, że po tym będziecie mieli niezłego dreszczyka. I am me, and that's what I will be........... |
||
|
SalomonKain
Anciliae Posty: 269 |
2010-11-08 20:08:45
jeśli znasz w tym rejonie jakieś sprawdzone miejsce na nocleg albo bazę wypadową, napisz :-) |
||
|
Gorgoth74
Anciliae Posty: 78 Nowa Sól |
2010-11-08 20:30:31
Nie ma tam zbyt wielu hoteli czy pensjonatów bo te góry to dość posępne miejsce i tzw zwykli turyści nie zapuszczają się tam często. Napewno znajdziesz cos na necie bo ja niczego ci nie polecę - zawsze jezdziłem tam na jeden dzień i wracałem do chaty. Pierwszy raz byłem tam jakieś 10 lat temu i wtedy zupełnie nic tam nie było ale teraz znajdziesz nawet coś z agroturystyki. I am me, and that's what I will be........... |
||
|
Rubezahl
Primogen Posty: 316 Piechowice / Wro... |
2010-11-22 22:42:58
Bardzo przyjemna okolica. Ja dla odmiany najbardziej cenię Śnieżne Kotły w zachodniej części Karkonoszy. Walory krajobrazowe mam na myśli tutaj na drugim planie, na pierwszym są inne ciekawe rzeczy. A raczej jedna. Niech spłonie świat... |
||