Góry - strona 225

Help
Forum : Klimaty
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 Następna
bibunia
Matuzalem
bibunia
Wschowa

2010-11-07 18:39:14
SalomonKain Napisał:
ale z przełęczy świnickiej jest ładniejszy
a też prawda :) o ruinach nie wspominam,ponieważ to nie ten temat,ale uwielbiam ich widok :)
Jestem jak biel i czerń,które stale przeplatając się nigdy nie tworzą szarości...

Gorgoth74
Anciliae
Gorgoth74
Nowa Sól

2010-11-08 17:34:37
Ja dla odmiany lubię i polecam góry Sowie. To najstarsze pasmo wzniesień na terenie Polski nie jest może szczególnie atrakcyjne krajobrazowo ale za to oferuje coś innego a mianowicie mieszankę grozy i tajemniczości wywodzącą się z burzliwych dziejów tych terenów. Znajdziecie tu nie tylko stare sztolnie i wyrobiska górnicze pochodzące jeszcze ze średniowiecza ale i miejsca nader tajemne a zbudowane w czasie II wojny światowej. Podziemne fabryki jak kompleks " Riese" , choć niektórzy nazywają to miastami, kryją w sobie wiele tajemnic do dziś nie poznanych i uwierzcie że atmosfery tam panującej nie da się porównać z niczym innym. Zachęcam do odwiedzin tego zakątka naszego kraju ale zanim to zrobicie poczytajcie najpierw, wydano sporo książek i nawet na necie jest dużo materiałów i daję słowo, że po tym będziecie mieli niezłego dreszczyka.
I am me, and that's what I will be...........

SalomonKain
Anciliae
SalomonKain

2010-11-08 20:08:45
jeśli znasz w tym rejonie jakieś sprawdzone miejsce na nocleg albo bazę wypadową, napisz :-)

Gorgoth74
Anciliae
Gorgoth74
Nowa Sól

2010-11-08 20:30:31
SalomonKain Napisał:
jeśli znasz w tym rejonie jakieś sprawdzone miejsce na nocleg albo bazę wypadową, napisz :-)

Nie ma tam zbyt wielu hoteli czy pensjonatów bo te góry to dość posępne miejsce i tzw zwykli turyści nie zapuszczają się tam często. Napewno znajdziesz cos na necie bo ja niczego ci nie polecę - zawsze jezdziłem tam na jeden dzień i wracałem do chaty. Pierwszy raz byłem tam jakieś 10 lat temu i wtedy zupełnie nic tam nie było ale teraz znajdziesz nawet coś z agroturystyki.
I am me, and that's what I will be...........

Rubezahl
Primogen
Rubezahl
Piechowice / Wro...

2010-11-22 22:42:58
Gorgoth74 Napisał:
Ja dla odmiany lubię i polecam góry Sowie.

Bardzo przyjemna okolica.

Ja dla odmiany najbardziej cenię Śnieżne Kotły w zachodniej części Karkonoszy. Walory krajobrazowe mam na myśli tutaj na drugim planie, na pierwszym są inne ciekawe rzeczy. A raczej jedna.
Niech spłonie świat...

2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 Następna
Forum : Klimaty