Polska reedycja albumów Front Line Assembly

Help
Forum : Electro, Industrial, EBM
Poprzednia Następna
Dyskusja na temat artykułu: Polska reedycja albumów Front Line Assembly
soundcliniqum
Bicz
soundcliniqum

2007-08-02 20:52:45 Polska reedycja albumów Front Line Assembly
fla i electroindustrial ... ciekawe :]

swoja droga nic nowego.
mystic dystrybuuje combichrist i covenant

amorphous
Redaktor
amorphous
Poznań

2007-08-03 05:04:34 Re: Polska reedycja albumów Front Line Assembly
soundcliniqum Napisał:
fla i electroindustrial ... ciekawe :]t

Sami sie tak określają. Za moich czasów to sie nazywało hardcore
soundcliniqum Napisał:

mystic dystrybuuje combichrist i covenant

a metalmind nie
Life is complex: it has both real and imaginary components

Paskievicz
Anciliae
Paskievicz
Aureus Mons

2007-08-03 09:58:38
ja nie jestem tylko pewien co do tego czy Metalmind to typowo metalowa wytwórnia ...
Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec.

Fejzi
Bicz
Fejzi
Poznań

2007-08-06 18:36:29
Heh, kiedyś wydało Moloko :)

Nie przypominam sobie, żeby FLA kiedykolwiek określało się mianem electroindustrial.
Chrzanić multi

Phantom
Anciliae
Phantom
Poznań

2007-08-09 14:07:59
czerpiac z zasobow wlasnej wiedzy oraz po pewnych konsultacjach....z tego co wiem FLA to klasyczne wydanie industrialu. 16bitowe dzwieki, czesto arytmiczne plus sciana gitary w tle....wszystko sie zgadza...

choc teraz chcesciej mowi sie industrial na muzyke noise (bo cos sie w pewnym momencie poprzestawialo).

Polecam od siebie Velvet Acid Christ oraz Wumpscut
"Tonight's the night..."

Fejzi
Bicz
Fejzi
Poznań

2007-08-09 18:09:32
Klasyczne wydanie industrialu to Throbbing Gristle, SPK, wczesne Einstuerzende Neubauten itd. Jest to gatunek, który w zasadzie już nie istnieje.

To, co teraz jest określane mianem "industrial", to co najwyżej może być "rock industrialny": ściana gitar w tle + zjechane syntezatory + obowiązkowo wokal na przesterze. Po prawdzie można by to określić mianem "indu pop" :wink: , bo z rockiem znakomita większość tych grup ma niewiele wspólnego.

Ostatnio modne stało się wrzucanie do jednego worka z napisem INDUSTRIAL wszystkich kapel, które nie bardzo się nadają do puszczenia w radiu, bo są zbyt "alternatywne" i w przypadku których sprawdza się opisany powyżej schemat.

Phantom: Twój opis muzyki FLA bardziej pasuje do tego, co ten zespół grał ponad 10 lat temu; wtedy się jeszcze wzorowali na klasycznym EBMie (który wywodzi się z industrialu), teraz grają lajtowo, gdzie tam ściana gitar w tle i 16-to bitowe dźwięki? Jedynym bardziej "odjechanym" aspektem jest wokal Leeba. Nawiasem mówiąc, ściana gitar i syntezatorków nie definiują kapeli industrialnej. :wink:

Wspominałeś o noise: dla mnie z zespołów, które kontynuują założenia KLASYCZNEGO (prawdziwego) industrialu, najlepiej wypadają właśnie kapele noise'owe.

PS. Velvet Acid Christ i Wumpscut- dobry wybór, ale to też nie klasyczny industrial. :wink:
Chrzanić multi

AbrimaaL
Matuzalem
AbrimaaL
Atro City Veschov...

2007-08-12 19:29:19
Wystrzegajcie się polskich reedycji!

Ja mam polskie reedycje płyt zespołów Joy Division i The Cure (wydane przez Sonic) - wszystkie z dwustronową wkładką bez tekstów, jakby Polacy nie umieli czytać oraz Type o Negative "Bloody Kisses" z Metal Mind, w którym utwory są poprzestawiane i jest tylko jeden tekst.
SEX PISTOLS to nie jest żaden Punk, równie dobrze ktoś mógłby powiedzieć, że to Black Metal, bo Johnny śpiewał "I am an Antichrist". To po prostu dobry melodyjny rock.

Mammawombwomb
Anciliae
Mammawombwomb
Dalekie za duzom...

2007-08-14 06:26:14
Fejzi Napisał:
Klasyczne wydanie industrialu to Throbbing Gristle, SPK, wczesne Einstuerzende Neubauten itd. Jest to gatunek, który w zasadzie już nie istnieje.

Uo Jezu! Ktos, kto zna "klasyczna podstawe". Dziekuje. Zaczalem kilka tygodni temu watek o jednej z podstawowych rzeczy w Death Rock'u i po zadnej odpowiedzi poczulem sie jak dinozaur (no bo jestem....). Wieki temu, bylo doslownie kilka rzeczy i wszystko sie prawie znalo. Gdybym teraz mial 20 lat i wpadl bym na te klimaty, to nie ma sily, zeby poznac nawet 1/5 tego co zostalo stworzone..... .
Jestem pasazerem na statku Ziemia.

kmasz
Bicz
kmasz
Poznań

2007-08-28 09:14:26
Mammawombwomb Napisał:
Wieki temu, bylo doslownie kilka rzeczy i wszystko sie prawie znalo. Gdybym teraz mial 20 lat i wpadl bym na te klimaty, to nie ma sily, zeby poznac nawet 1/5 tego co zostalo stworzone..... .

hhehheeh jaki slodzik ! :D nie zapominajmy ze 'wieki temu' nie bylo tez dostepu do internetu wiec zdobywanie muzyki to bylo wyzwanie -pamietam czasy wysylania plyt poczta i wycieczek na drugi koniec polski do znajomych w celu 'wymiany' muzy:D ach stare dobre czasy:D

hmmmm ale ja wcale nie jestem taki stary!!!:P
pozdro

a c odo tych reedycji fla to fajnie ze komus sie przypomnialo ale ceny to se niezle zarzucili!!!! no coz chyba trza zacisnac pasa:D
[url=http://www.lastfm.pl/user/kmasz/?chartstyle=kma52] [img:c2908a8e4f]http://imagegen.last.fm/kma52/recenttracks/5/kmasz.gif[/img:c2908a8e4f] [/url]

Behemot
Bicz
Behemot
Poznań

2007-08-28 11:09:05
Tak czy siak, najwazniejsze - po ile one beda lataly w sprzedazy detalicznej (jesli gdzies poza siecia w ogole sie pojawia).

AbrimaaL
Matuzalem
AbrimaaL
Atro City Veschov...

2007-08-28 15:30:42
Pewnie około 30 zł
SEX PISTOLS to nie jest żaden Punk, równie dobrze ktoś mógłby powiedzieć, że to Black Metal, bo Johnny śpiewał "I am an Antichrist". To po prostu dobry melodyjny rock.

Fejzi
Bicz
Fejzi
Poznań

2007-08-28 18:18:27
Mam metalmindową reedycję dwóch płyt Fear Factory, również bez książeczek, koszty zmniejszyli w ten sposób.
Chrzanić multi

AbrimaaL
Matuzalem
AbrimaaL
Atro City Veschov...

2007-08-28 21:01:57
Fejzi Napisał:
Mam metalmindową reedycję dwóch płyt Fear Factory, również bez książeczek, koszty zmniejszyli w ten sposób.

Właśnie, a na album moim zdaniem składa się nie tylko muzyka na krążku, również okładka, texty, zdjęcia i cały layout. Tylko wtedy to stanowi całość. A wytwórnie zwykle zachęcają do kupienia reedycji dodatkowym utworem lub bonusową płytką z koncertu. Taka jest strategia marketingowa, wiedzą, że oddany fan kupi.

soundcliniqum
Bicz
soundcliniqum

2007-08-28 23:12:37
@fejzi

dobrze gadasz ... zgadzam sie :)

@amorphous

nie pitol tylko plyty wysylaj
predzej zagram w poznaniu niz mi doslesz te plyty :]

Dyskusja na temat artykułu: Polska reedycja albumów Front Line Assembly
Poprzednia Następna
Forum : Electro, Industrial, EBM