Via Mistica

Help
Forum : Encyklopedia
Poprzednia Następna
Dyskusja na temat artykułu: Via Mistica
Meth
Bicz
Meth
Warszawa

2007-07-22 13:18:47 Via Mistica
Zespół, ma wielkie predyspozycje do tego, by stanąć na piedestale polskiego gotyku. Muzyka w połączeniu z głosem Katarzyny powala mnie na łopatki. Utwory zmuszają do refleksji. Coś fantastycznego.. Od " I Would Die " przez " Fallen Angels " pokazali jak bardzo się rozwinęli i gdy dzisiaj słucham " Dream VI Fairy Tale " przechodzą mnie dreszcze. Z niecierpliwością czekam na nową płytę i życzę zespołowi aby jak najszybciej znaleźli jej wydawcę.

RuczajDJ
Bicz
RuczajDJ
Poznan/ZGora

2007-07-22 14:47:31
Dawno temu na Castle Party dostalem ich demo. Pamietam, ze to byl tego dnia jedyny oklaskiwany zespol, przynajmniej z tych przeznaczonych na odstrzal, co graly za dnia.
Demo dostalem od wiolonczelistki, miala futeral pelen kaset :)
Tzn dalem pare zlotych, bo mieli dema na golych tasmach za free albo za symboliczne pare zlotych z wydrukowana wkladka.
Kasete mam do dzisiaj, to In Hora Mortis Nostre.
Jesli sie rozwijaja, to dobrze dla polskiej muzyki mroznej i niezaleznej :)

Paskievicz
Anciliae
Paskievicz
Aureus Mons

2007-07-24 07:47:26
ja bym powiedział, że na razie są dość standardowi, może za pare lat coś z nich ciekawszego będzie
Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec.

Meth
Bicz
Meth
Warszawa

2007-07-24 07:53:25
Coś TY? Gdzie tutaj widzisz standard? Standardowe są Closterkeller i Artrosis. Taka prawda A oni się wybiją :P Zobaczysz

cross-bow
Redaktor
cross-bow
Gdańsk

2007-07-24 10:52:30
a mnie się nie podoba... ale to moje zdanie :D
pozamieniałam się z amebą na rozum.

Paskievicz
Anciliae
Paskievicz
Aureus Mons

2007-07-24 15:42:32
widziałem jeden ich numer na youtube i brzmiało to jak lekko podrabiana tristania, jedyne co mi się w nim na prawdę podobało to włosy wokalistki hehehe 8)
Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec.

RuczajDJ
Bicz
RuczajDJ
Poznan/ZGora

2007-07-24 17:42:04
Meth Napisał:
Coś TY? Gdzie tutaj widzisz standard? Standardowe są Closterkeller i Artrosis. Taka prawda A oni się wybiją :P Zobaczysz

No bo widzisz, Meth, robisz lekki blad ze zestawiasz Via Mistike z Closterkeller (ble!) czy Artrosis (podwojne ble !). JEsli tak, to faktycznie jest niebanalna. Ale ja sie obawiam, ze Via Mistica ma blizej do takiego typowego doom metalu, z baba i skrzypcami/wiolonczela, i wtedy juz Via Mystica mniej sie wybija. Ale wciaz utrzymuje, ze to dobry zespol.

Meth
Bicz
Meth
Warszawa

2007-07-25 09:49:23
RuczajDJ Napisał:
Meth Napisał:

No bo widzisz, Meth, robisz lekki blad ze zestawiasz Via Mistike z Closterkeller (ble!) czy Artrosis (podwojne ble !). JEsli tak, to faktycznie jest niebanalna. Ale ja sie obawiam, ze Via Mistica ma blizej do takiego typowego doom metalu, z baba i skrzypcami/wiolonczela, i wtedy juz Via Mystica mniej sie wybija. Ale wciaz utrzymuje, ze to dobry zespol.

tak, w sumie to masz rację.

Remo
Primogen
Remo
Łódź

2007-08-19 16:33:13
Oj, Methka, narażasz się. :)
S_T_A_N_D_A_R_D_O_W_E ?

Ktoś tu dawno bana nie dostał... :)
Nie daj się kopać w ryj, chociaż kopią z każdej strony.

Till
Bicz
Till
Kraków

2007-08-21 02:38:59
kaska jest fajna... :d ma fajny glos i jest bardzo sympatyczna... na najblizszym koncercie gdzies w poblizu mnie postaram sie byc na pewno... :D
poison rulez :D
Nagosc jest kochanka braku wyobrazni....

Demonika
Matuzalem
Demonika
Mińsk Mazowiec...

2011-02-24 20:20:26
Zachciało mi się poruszyć temat sprzed trzech lat ^^ Kiedy to moje ślepia jeszcze nie gościły na tej jakże ciekawej stronie. A co więcej nie gościły nawet w internecie... Wracając do tematu.

Ja w tym zespole czuję niesamowitą moc... Trafiłam na to przypadkiem na wikipedii... pobierając jakieś 6 innych zespołów których nie znałam. Ależ... jakiego ja miałam farta, że trafiłam właśnie na to!

Polecam ten zespół, słuchajcie, słuchajcie, słuchajcie!

Jakby więcej ludzi rozsławiło tą 'kapele' to mogłaby się ona stać nawet symbolem naszego kraju... Wśród pasjonatów gotyku.

Ach...
"Protect me from what I want"

Vammp
Matuzalem
Vammp
Wszedzie i nigdzie

2011-02-24 21:36:24
Via Mistice bardzo lubię i do od dość dawna. Mają swój własny styl, a w ich muzyce nie brakuje magnetyzmu który jak raz przyciągnie człowieka to trzyma przy sobie bardzo długo.
Czasami warto uciec od zycia...

Dyskusja na temat artykułu: Via Mistica
Poprzednia Następna
Forum : Encyklopedia