|
Decadence
Primogen Posty: 766 Częstochowa |
2007-07-17 10:27:09 Wintersun - Wintersun
Moim zdaniem fiński zespól WINTERSUN jest jednym z najciekawszych istniejących w tym krajnu. Ich kwałek pt. "Death and the Healing" powala na kolana zarówno muzycznie jak i tekstowo. Jak pierwsza ich płyta ("Wintersun") reprezentuje już tak wysoki poziom muzyczny, to klękajcie narody co bęxzie dalej:-)[color=darkred][/color] Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning... |
||||
|
Mscigniew
Bicz Posty: 127 Lacus Solitudinis |
2007-07-19 22:59:38
Kurwa koles co pisał recke do wintersun miał za dużo miodu w uszach. Zespół nie jest kopią dzieciaków z nad pewnego jeziora- oni grają power-melodic metal (sami okreslają swoją muze jako heavy ...) Alexi ma bardziej agresywny wokal i równie zajebisty poziom gry na bałałajce. Wintersun to głownie Jari Maenpaa, gosciu napisał teksty, zagrał bas, prowadzące -solowe gitary,sentyzatory i wokale mocniejsze oraz wyniosłe. Album jest pełen mocy także melancholijnosci ... . Jak mu wyszło. Dla mnie zajebioza ( zważając że jest samoukiem )możliwosci wokalne jak i kunszt gitarowy człowieka są spore świetna muza mocno, wyniosle, melodycznie epicko -jest klimat bez żadnej szuflady. Lubie szalenie CoB i Wintersun chyle czoła dla dokonań tych kapel i TYLE.Pozdrowienia dla słuchających -Hail the Scandinavian Viking Metal!!! Jest nikim ten, co nie ulepsza świata. |
||||
|
Decadence
Primogen Posty: 766 Częstochowa |
2007-08-21 23:02:59 Wintersun - Wintersun
hail bracie :twisted: :twisted: :twisted: viking rządzi :D :D :D Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning... |
||||
|
wiktoriaf
Bicz Posty: 9 Cieszyn |
2007-09-07 16:33:32 a też się wypowiem...:P
świetna kapela! podobają mi się wszystkie utwory z płyty! mimo że melodyjne to zupełnie inne od CoB; nie mogę doczekac się następnych albumów! pozdrowienia dla fanów:P Jak nie widac różnicy to po co się czesac:P |
||||
|
melidien
Bicz Posty: 49 Kraków |
2007-09-07 18:27:35
Kapela jest rewelacyjna. Grali w zeszłym roku we Wrocławiu, przed Amon Amarth. Załapałam się na 2 ostatnie kawałki - z powodu opóźnień mojego pociągu Certa amittimus, cum incerta petimus. |
||||
|
Windir_88
Anciliae Posty: 3 Strzegom |
2007-09-19 10:01:41
Piękne granie , zresztą jak wcześniejsza kapela Jarka z Wintersun , czyli Ensiferum też zajebiaszcza :twisted: . Nie mogę wyjść z podziwu kiedy ćwiczę jego kawałki z Guitar Pro . Coś pięknego . Nieprawdopodobna kompozycja dźwięków. Oby tak dalej. teraz tylko poczekać na nowy album . Hail ! ! ! ! Slavija!! |
||||
|
Windir_88
Anciliae Posty: 3 Strzegom |
2007-09-19 10:12:02 Ensiferum ,byla kapela Jarka z Wintersun,,,
Posłuchajcie sobie Victory Song - Ensiferum. To jest muza . :twisted: Slavija!! |
||||
|
BarTolmai
Anciliae Posty: 1039 Bydgoszcz |
2007-09-19 12:11:18
no i zajebiście stary. Zapewne masz szerokie pojecie muzyczne nie tylko z zakresu rodu Eryka :) "A co jeśli bóg istnieje? - To jest sadystycznym ch*jem" |
||||
|
Harlequin
Redaktor Posty: 5795 Poznań |
2007-09-19 12:14:29
Bartol, wez mi napisz smsa, czy ja juz ten miód z uszu usunąłem, bo jak ktos dzwoni to nic nie słysze :lol: Cycki, Flaki i Szatan !!! |
||||
|
Wild_Child
Anciliae Posty: 1091 Wyobraźnia ;) |
2007-09-30 13:11:56 Re: Wintersun - Wintersun
:twisted: Death And Healing wymiata, inne utwory również (jak np. pełne dramatyzmu Beautiful Death ), warto zauważyć, ze pierwsza płytka Wintersuna została nagrana niemal w całości przez jednego kolesia (Jariego z Ensiferum), wspomaganego li tylko przez perkusistę. Jari ma talent. Szkoda,że kolejny album tak mocno się spóźnia... :evil: Życie człowieka jest jak pieśń... sztuką jest się weń wsłuchać, miast zagłuszać... |
||||
|
Eromer
Primogen Posty: 8 Częstochowa |
2009-03-12 20:18:36
Wintersun jetst nieziemski popostu ;D Hail all Norse Brothers !!! Szkoda czasu na smutki^^ Pijmy! Bawmy się do białego rana! ... póki nam wątroba niewysiądzie ;P Hail Odin! Hail Týr! Hail Thor! |
||||