Gotyk, Goth, Gothic - subkultura a kultura alternatywna. - strona 90

Help
Forum : Felietony
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Następna
Dyskusja na temat artykułu: Gotyk, Goth, Gothic - subkultura a kultura alternatywna. - strona 90
daniel690817
Bicz
daniel690817
Gutowiec

2010-07-24 21:00:41 Wrażenie
Dzięki artykułowi poznałem drobinkę filozofii, tradycji, mody i sztuki. Jestem wręcz zachwycony, że znalazłem artykuł tutaj. Bawmy się dalej, a ciemność niech wiele ma odcieni! Pozdrawiam wszystkich!
W zależności od sytuacji, motto zmienne bywa.

GabrielAlexander
Primogen
GabrielAlexander
Warszawa międ...

2010-12-30 21:47:06
amorphous Napisał:
Zgadza sie. I sporo osób chodzi na mroczne dyskoteki tylko i wylacznie z tego powodu ze na zwyklej dostali by regularny wpierdol. Ale to nie nie jest tak, ze prawdziwych imprez gotyckich juz nie ma. Owszem sa tyle, ze nie zawsze organizatorzy sa zainteresowani reklamowaniem sie. Wlasnie po to by nie sciagac ludzi szukajacych alternatywnej dyskoteki by robic dokladnie ten sam syf co na zwyklej.

Niby gdzie w takim razie są owe prawdziwe imprezy gotyckie? W Polsce bynajmniej ich nie widzę.

Za to "disco diablo" i różne rodzaje electro, (które może i w pewnym sensie gotyckie jest, ale nie lubię "dyskotekowych" klimatów) doszczętnie zdominowało CP. Ku mojemu wielkiemu rozczarowaniu. Alexander
"Why?!? Because I want it." _________________________________ Gdy uda mi się uniknąć ludzi i przebywać bez nich, przestaję udawać że jestem jednym z nich i zajmuję się tym wszystkim co lubię, a o czym ludzie nie muszą wiedzieć, i nie chcę by wiedzieli.

GabrielAlexander
Primogen
GabrielAlexander
Warszawa międ...

2010-12-30 22:10:07
PS W Polsce jest jakikolwiek lokal w kilmatach bat-cave? Najlepiej w Warszawie, choć nie obrażę się jeżeli wskażecie mi jakikolwiek. Alexander
"Why?!? Because I want it." _________________________________ Gdy uda mi się uniknąć ludzi i przebywać bez nich, przestaję udawać że jestem jednym z nich i zajmuję się tym wszystkim co lubię, a o czym ludzie nie muszą wiedzieć, i nie chcę by wiedzieli.

AmyBird
Anciliae
AmyBird
Dolny Śląsk

2011-11-04 15:30:31 Who am I
Moje gratulacje, artykuł godny uwagi! Nie jestem orłem w tym temacie, ale wiem jedno - ten artykuł pomoże nie jednej osobie, która ma problem typu...kim jestem, czy mogę powiedzieć o sobie,że jestem gotem?...miałam ten problem...nie jestem już nastką i nie potrzebuję psa przewodnika, aby znaleźć zamierzony czarny ciuch w mojej szafie(aczkolwiek, ten kolor tam dominuje),nie zastanawiam się który odcień czerni ubrać dzisiaj,ale...chyba jednak jestem gotką...muzyka którą słucham,książki które czytam, filmy które lubię, moje podejście do świata i ludzi czy kolor moich włosów,glany i czarny, długi płaszcz...zresztą, nie raz słyszałam na ulicy...AVE SATAN...więc...kim jestem? Wiem, sobą!
Ten kto zna innych, jest mądry, ten kto zna siebie, jest światły.

SanguineVenari
Bicz
SanguineVenari
Agharta

2011-11-04 21:58:52 Who am I
AmyBird Napisał:
ten artykuł pomoże nie jednej osobie, która ma problem typu...kim jestem, czy mogę powiedzieć o sobie,że jestem gotem?

Wystarczy zapytać rodziców, oni Ci powiedzą, kim jesteś.

AmyBird Napisał:
nie jestem już nastką i nie potrzebuję psa przewodnika, aby znaleźć zamierzony czarny ciuch w mojej szafie

Widzisz, należy tylko poukładać ubranka

AmyBird Napisał:
zresztą, nie raz słyszałam na ulicy...AVE SATAN...

Nie raz słyszałam na ulicy "DZIEŃ DOBRY" ...

AmyBird Napisał:
więc...kim jestem? Wiem, sobą!

Jesteś tego pewna?...................Mhm.... Ja też !!! Ja też !!! Ja też jestem!!! Suuuuper, no nie???
‎"Z tak krzywego kawałka drewna, z jakiego uczyniony jest człowiek, nie da się zrobić nic prostego."
Ostatnio zmieniany: 2011-11-04 22:02:56

Naqara
Anciliae
Naqara
Katowice

2011-11-05 06:48:21 Who am I
SanguineVenari Napisał:
AmyBird Napisał:
ten artykuł pomoże nie jednej osobie, która ma problem typu...kim jestem, czy mogę powiedzieć o sobie,że jestem gotem?

SanguineVenari Napisał:

Wystarczy zapytać rodziców, oni Ci powiedzą, kim jesteś.

Ty pewnie od razu jak zaczęłaś mówić to się zapytałaś.

AmyBird Napisał:
nie jestem już nastką i nie potrzebuję psa przewodnika, aby znaleźć zamierzony czarny ciuch w mojej szafie

SanguineVenari Napisał:

Widzisz, należy tylko poukładać ubranka

Prawdziwy mistrz panuję nad chaosem, nawet w szafie.

AmyBird Napisał:
zresztą, nie raz słyszałam na ulicy...AVE SATAN...

SanguineVenari Napisał:

Nie raz słyszałam na ulicy "DZIEŃ DOBRY" ...

A mi się wydawało że "NIECH BĘDZIE POCHWALONY"

AmyBird Napisał:
więc...kim jestem? Wiem, sobą!

SanguineVenari Napisał:

Jesteś tego pewna?...................Mhm.... Ja też !!! Ja też !!! Ja też jestem!!! Suuuuper, no nie???

WOW też mogę być sobą? Choć ja nie mam zamiaru tego wykrzykiwać.

AmyBird
Anciliae
AmyBird
Dolny Śląsk

2011-11-05 12:26:18
Do SanguineVenari
Widzę,że poczucie humoru jest ci zupełnie obce. Zdarza się.
Może ty masz bajzel w szafie, ja nie. A nie potrzebuję psa przewodnika, ponieważ nie mam aż tak powalającej ilości czarnych ciuchów abym potrzebowała pomocy w ich znalezieniu.
I owszem, słyszę ma ulicy "dzień dobry" ,ale "ave satan" jest dość częste, co zresztą wcale mnie nie wkurza, wręcz rozbawia.
Bawi cię czy może dziwi, stwierdzenie, że po prostu jestem sobą? Wg. mnie to dobrze. Czy wg. ciebie mam ulegać kanonom, bo tego się ode mnie wymaga? Bo to czy tamto mi nie pasuje? Bo jestem za stara na takie rzeczy? Może i mam nastoletnią córkę, może i mam już zbyt wiele siwych włosów, ale czyż nie mamy tyle lat na ile się czujemy?
Ten kto zna innych, jest mądry, ten kto zna siebie, jest światły.

SanguineVenari
Bicz
SanguineVenari
Agharta

2011-11-06 00:38:03
AmyBird Napisał:
Do SanguineVenari
Widzę,że poczucie humoru jest ci zupełnie obce. Zdarza się.

Dobry żart tynfa wart.

AmyBird Napisał:
Bawi cię czy może dziwi, stwierdzenie, że po prostu jestem sobą?

Nieee, nooo zawsze uważałam to za normalne. Jeszcze nie spotkałabym kogoś, kto identyfikowałby się jako swój sąsiad.
‎"Z tak krzywego kawałka drewna, z jakiego uczyniony jest człowiek, nie da się zrobić nic prostego."

Dyskusja na temat artykułu: Gotyk, Goth, Gothic - subkultura a kultura alternatywna. - strona 90
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Następna
Forum : Felietony