|
kingforaday
Fae Posty: 2 |
2011-03-17 17:14:22
z coverami DM jest ten "problem" że Dave ma tak niesamowity wokal, że trudno się to wybić ponad oryginał. To samo z resztą można powiedzieć o Bowie czy Skin |
||
|
beatha
Anciliae Posty: 123 TRZEBINIA |
2011-03-17 21:55:38
nie będę się rozwlekać na temat DM, bo do tego mam inne forum , ale wrzucę moje ukochane covery bez których nie umiem się obejść http://www.youtube.com/watch?v=dTw-l1pnads genialne są ! poza tym tak na marginesie dzisiaj jest 25 rocznica Black Celebration jednej z moich ukochanych płyt !!! jakby ktoś chciał przeczytać coś na ten temat : http://muzyka.interia.pl/alternatywa/news/depeche-mode-25-lat-black-celebration,1610731,45 I'm always wanting more Anything I haven't got Everything I want it all I just can't stop Planning all my days away But never finding ways to stay Or ever feel enough today Tomorrow must be more ... |
||
|
gothcure
Anciliae Posty: 1027 Szczecinek |
2011-03-17 21:57:35
Zgadzam sie w 100% Dla mnie pO tak fantastycznyn albumie SOFATD ,juz dla mnie sie skonczyli:) Chwytac chwile ? |
||
|
HardKill
Moderator Posty: 8018 Szczecin |
2011-03-17 22:10:31
A więc droga beatha, powiadasz, że dzisiaj mija 25 lat od premiery albumu > Black Celebration < a no faktycznie :) Depeche Mode - Black Celebration Youtube Rany, a wydaje się jak by to było wczoraj
W takim razie nie pozostaje nic innego jak posłuchać sobie, teraz ów cudeńki album > Black Celebration
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą... Ostatnio zmieniany: 2011-03-17 23:10:30 |
||
|
beatha
2011-03-17 22:33:06
można uczcić jednym z najpiękniejszych kawałków na tej płycie - którego nigdy nie dane mi było usłyszeć na żywo i chyba nie ma szans na takie cuda I'm always wanting more Anything I haven't got Everything I want it all I just can't stop Planning all my days away But never finding ways to stay Or ever feel enough today Tomorrow must be more ... |
||
|
Kocurowa
Bicz Posty: 31 Grünberg |
2011-03-17 22:40:15
Oj tam zaraz nie ma, ja kiedyś myślałam, że Faith nigdy na koncercie Cure'ów nie usłyszę, w Spodku się zdziwiłam
Dla mnie DM kończy się na Violator, ale w sumie Playing the Angel jest nawet nawet... |
||
|
beatha
2011-03-17 22:47:46
no tak, może mnie jeszcze zaskoczą :) chciałabym!!!! u mnie na Sofad ( i najwspanialszej trasie koncertowej z tego okresu- może dlatego ze moja pierwsza? a może dlatego, ze była spontaniczna i nie przewidywalna w reakcjach Dave'a? na publikę ?) i PTA tez bym dorzuciła z nowej płyty - patrząc z perspektywy czasu -jedynie ghost wydany w boxie cóż w końcu wychowałyśmy się na cure'ach i depeche'ach sentyment pozostanie na zawsze! I'm always wanting more Anything I haven't got Everything I want it all I just can't stop Planning all my days away But never finding ways to stay Or ever feel enough today Tomorrow must be more ... Ostatnio zmieniany: 2011-03-17 22:50:09 |
||
|
Kocurowa
2011-03-17 22:52:29
No tak. I mało kto dorówna
To jeszcze offtop o Cure'ach: w Łodzi na koncercie (który to był rok, do cholery?) stała za mną grupka takich ortodoksów jak ja... The Cure zagrali dłuższy set nowych (teraz już nie) piosenek (wszystko co po Wish ciężko trawię), a oni na to: ZAGRAJCIE COŚ Z THE CURE!!! Podobnie miałam na przykład rok temu w Łodzi na DM :D |
||
|
beatha
2011-03-17 22:59:33
w łodzi powiem tak - pierwszy koncert genialny pod względem publiczności !! drugi nawet się Martinek z Dave'usiem rozkręcili, za to publika bardzo niemrawa! I zbyt kolorowa jak dla mnie - ech dużo lepiej z tej trasy wspominam Berlin, gdzie chociaż Niemcy okropnie sztywni Koncert był genialny! A fani z Polski nadrabiali za wszystkich! Zdecydowanie wole gdzieś za nimi pojechać niż iść na koncert do Polski - no chyba, ze na trybuny :) I'm always wanting more Anything I haven't got Everything I want it all I just can't stop Planning all my days away But never finding ways to stay Or ever feel enough today Tomorrow must be more ... |
||
|
Kocurowa
2011-03-17 23:16:38
Berlin: wspominam (oczywiście!) The Cure w amfiteatrze w Berlinie w 2005, siedziałam na trybunach między Niemcami żrącymi wursty i Niemcami żrącymi chińszczyznę, never again |
||
|
beatha
2011-03-19 13:42:48
te kocur my tu o DM a nie cure'ach:P btw dzisiaj kolejna rocznica 21 lat od wydania najbardziej perfekcyjnej płyty jaka stworzył ten zespól najbardziej spójnej i najbardziej poruszającej Panie i Panowie 21 lat minęło od wydanie VIOLATOR to po prostu Sweetest Perfection w ich dorobku! pojedziemy singlowo : enjoy! I'm always wanting more Anything I haven't got Everything I want it all I just can't stop Planning all my days away But never finding ways to stay Or ever feel enough today Tomorrow must be more ... Ostatnio zmieniany: 2011-03-19 13:45:28 |
||