|
Mefistos_88
Anciliae Posty: 28 Świętochłow... |
2006-06-15 11:47:23 COMA
Darze tyn zespól wielkiom szacunkiem podoba mi sie to co robia i jak to robią. Jestem jaki jestm kto chce mnie poznać to musi mnie spotkać bo mnie sie nie da zdefiniować słowami ci co spotkali moga potwierdzić. |
||
|
dymek
Bicz Posty: 270 Ludomy (tudzież... |
2006-06-15 13:07:22
Coma niedawno wydała drugą płytę- "Zaprzepaszczone Siły Wielkiej Armii Świętych Znaków"- polecam ją KAŻDEMU!! Zespół się rozwija w bardzo dobrym kierunku. Oby tak dalej. (chciałbym przypomnieć o koncercie Comy w Puszczykowie, w sobotę 17.06. :D ) [img:c20ec57fc2]http://images21.fotosik.pl/277/bb0cde48e364092a.jpg[/img:c20ec57fc2] |
||
|
Weridia
Anciliae Posty: 216 Łazy |
2006-06-16 07:27:32
Coma ma grać w Zawierciu pod koniec sierpnia. Znajomi organizują koncert, więc na pewni będzie udany. Radykalna gospodyni domowa, magister geografi, praca(...), knajpy, koncerty, Lech, kolczyki, sukienki, czarna bielizna. |
||
|
minawi
Redaktor Posty: 6104 Poznań / Iław... |
2006-06-16 11:44:23
No na Come to jedziemy jutro :P Jeśli chodzi o ich drugą płytę, to nie wywarła na mnie takiego wrażenia jak "Pierwsze wyjście z mroku". Zabrakło chyba nowych pomysłów. Za genialne natomiast uważam 3 kawałki z nowej płyty - "Zaprzepaszczone siły wielkiej armii świętych znaków ", "Listopad" oraz "Ostrość nieskonczoności". Reszta utworów jest "taka se" Co nie znaczy, że zła :P
Byłam na koncercie Comy w zeszłym roku na Festiwalu w Węgorzewie - ich koncert był fantastyczny - zwłaszcza wykonanie kawałka "Spadam" - wzruszające do łez... Make Foch Not War |
||
|
SzmaragdowaNoc
Anciliae Posty: 357 Wielkopolska :) |
2006-06-16 13:49:03
Chłopaki z Comy sa świetni. Nic dodac nic ując. A jeżeli chodzi o płyty to "Pierwsze wyjście z mroku" wywarła na mnie wielkie wrażenie, każy kawałek inny, oryginalny. "Zaprzepaszczone Siły Wielkiej Armii Świętych Znaków" dopiero przy którymś wysłuchaniu przemówiła do mnie swoją odrębnością i oryginalnością. A na koncertach tez są świetni. Jednak wolę ich sluchac niż oglądać :D |
||
|
horseman
Bicz Posty: 357 Poznań |
2006-06-16 18:36:14
a moim zdaniem nowa płyta to muzycznie zupełnie nic nowego. zreszta jeżeli chodzi o muzyke to nigdy mnie nie zachwycili. oczywiscie grają dobrze ale cos takiego gra bardzo duzo zespołów. nic odkrywczego. powod dla ktorej ich słucham to tekty i wokal. to jest swietne jak na polskie realia. jest mocne przesłanie;]. to mi sie podoba w tym wszystkim najbardziej. I'm rolling like a stone... never creep. |
||
|
frija
Bicz Posty: 1154 WarSaw |
2006-06-16 18:39:29
mi też się strasznie podobają ich teksty... chociaż jednego chyba zaczynam nienawidzieć, bo przestaje być "mój" (nieważne... :wink: ) głos też jest imponująco...inny. podobno znaleźli go na harcerskich ogniskach :D ale i tak w Comie najbardziej podobały mi się ich miny w warszawskim empiku, gdy powiedziałam, że specjalnie po autograf znad morza przyjechałam :D mocno zdziwieni byli :wink: ...I forgot to remember to forget... /johnny cash |
||
|
mysz
Anciliae Posty: 20 Kąty wrocław... |
2006-06-19 14:48:55
Muzycznie strasznie ich lubię, ale gdy usłyszałam, że "herbata wzniosła krzyk" na nowej płycie, to stwierdziłam, że odczekam trochę, aż mi się wyobraźnia wyostrzy . My, psychiatrzy odkryliśmy, że ponad osiem procent ludzkości zawsze składała się z myszy. W każdym z nas jest coś z myszy... Monty Python |
||
|
zet
Primogen Posty: 1247 Poznań |
2006-08-11 00:43:22
Jak dla mnie są genialni i niepowtarzalni. Chyba pierwsza stosunkowo młoda polska kapela, którą warto słuchać od czasów Illusion. Teksty powalające, muza cudowna z niesamowitym kopem, a scenicznie są po prostu genialni, żywiołowość z nich bije na kilometr. Not everyone likes metal... FUCK THEM!!! |
||
|
Weridia
Anciliae Posty: 216 Łazy |
2006-08-11 07:26:41
Zet zgadzam się w 666%. Coma jest świetna. Mogę słuchać ich utworów na okrągło i nigdy mi sie nie nudzą. Radykalna gospodyni domowa, magister geografi, praca(...), knajpy, koncerty, Lech, kolczyki, sukienki, czarna bielizna. |
||
|
Harlequin
Redaktor Posty: 5795 Poznań |
2006-08-11 10:01:48
Zet napisał :
Mój dorgi Zecie, chyba zapomniałeś o Riverside .... Cycki, Flaki i Szatan !!! |
||
|
zet
Primogen Posty: 1247 Poznań |
2006-08-11 13:23:30
Ano tak, masz absolutną rację. Wyleciała mi z głowy jakoś ta kapela. Również są fantastyczni jednak bardziej chyba cenię sobie COMĘ, niczego oczywiście Riverside nie ujmując, bo są równie genialni i warci uwagi. Not everyone likes metal... FUCK THEM!!! |
||
|
KostucH
Moderator Posty: 6522 Wrocław... |
2007-05-23 01:10:02
Czuwaj 8) "God makes me a cannibal to fix problems like you." |
||
|
Vincent
Bicz Posty: 286 |
2007-05-23 01:13:55
Wszyscy szaleja za Coma.. Owszem, na koncertach plonie ogien a nowa plyta jest bardzo dobra. Mierzi mnie tylko ta fascynacja takim graniem (nie bije bezposrednio do uzytkownikow na DP, ale do ogolu), uznawaniem je za swieze, debiutanckie. Czy ktos pamieta Illusion? To od nich m.in. chlopaki z Comy czerpia takie pomysly. |
||
|
Samurai
Primogen Posty: 261 Dąbrowa Gór... |
2007-05-23 13:22:28
Coma ma tylko kilka fajnych kawalkow. Same teksty to jeden wielki przerost formy nad treścią. Ale brak ambicji wokalisty zwłaszcza na koncertach jest niewybaczalny. Raz byłem i więcej nie zamierzam :) aaa no przed Toolem jakoś przeboleje |
||