|
Death_Dealer
Bicz Posty: 246 Leslau |
2009-06-14 11:59:02
Cóż dla mnie początek nie jest zbytnio przyciągający .Mam ta ksiazkę w domu ale jakos sie nie prosi aby szybko ja przeczytać Schuld und Sühne |
||
|
Szmytu
Matuzalem Posty: 474 Wejherowo |
2012-01-30 15:07:40
Właśnie przeczytałem tą książkę i muszę przyznać, że cholernie mnie wciągnęła. Wywiad z wampirem także był świetny. Teraz biorę się za trzeci tom tych całych Kronik Wampirów
Chyba odświeżyłem coś starego hehe Życie - Pole bitwy z którego nikt nie wraca żywy. |
||
|
senga
Anciliae Posty: 98 |
2012-01-30 18:10:25
Ja dostałam rok temu na urodziny Wywiad z wampirem i do tej pory nie mogę się za to zabrać. Nudny początek mnie odrzuca. Do wszystkiego trzeba dorosnąć. |
||
|
Vindicta
Anciliae Posty: 161 Zachodniopomors... |
2012-01-30 18:42:53
Moja profesorka od polskiego zawsze powtarza, że jak początek książki jest nudny, męczący to dalsze rozdziały są wciągające :D Jedynie trzeba ten początek przetrwać :) Co innego jest dotrzymać słowa, co innego obiecać... Ostatnio zmieniany: 2012-01-30 18:43:53 |
||
|
Carmella
Anciliae Posty: 4 Sosnowiec |
2012-01-30 21:09:13
"Wampir Lestat" jest świetny. Bardzo ciekawa postać :D. Teraz czytam "Królową Potępionych", jest pisana podobnym językiem, jednak niektóre wątki mnie zdziwiły, np. "Krótki żywot małej Jenks" xd. Ale generalnie polecam ;d |
||
|
Narcissa
Matuzalem Posty: 52 Tychy |
2012-01-30 21:57:19
Moim zdaniem pierwsze trzy tomy były świetne, później już tylko gorzej. Skończyłam na "Wampirze Armandzie" i chyba nie będę czytać dalej... "Powiadam wam: trzeba mieć chaos w sobie by narodzić tańczącą gwiazdę" - Fryderyk Nietzsche |
||
|
Szmytu
2012-01-31 10:25:05
Ja również słyszałem, że te dalsze części nie są już tak dobre. Teraz jestem przy Królowej i nie chciałbym tego tak szybko zakończyć, ale czytając niektóre wypowiedzi to być może będzie nieuniknione Nie no może mi się spodobają..
Co do Wywiadu z wampirem to książka jest dużo krótsza od Wampira Lestata i na prawdę warto przebrnąć przez początek i przeczytać do końca. Życie - Pole bitwy z którego nikt nie wraca żywy. Ostatnio zmieniany: 2012-01-31 10:25:52 |
||
|
numendil
Anciliae Posty: 20 |
2012-01-31 14:04:43
Przeczytałem wszystko o wampirach co pani A. Rice miała do zaoferowania. Największe wrażenie zrobił na mnie "Wywiad z wampirem", "Lestat" i "Królowa potępionych" tworzą fajną opowieść, którą się rewelacyjnie czyta. Kolejne 2 tomy kompletnie mi się nie podobały. "Armand" był znośny. "Merrick" zaciekawiła mnie wyłącznie tym, że pojawiła się postać Claudii. Kolejne 2 tomy prezentują się o wiele ciekawiej, szczególnie "Krew i Złoto". "Krwawy kantyk" - nuda. Przeczytałem tylko dlatego by poznać zakończenie całej historii. Nowe opowieści o wampirach porównałbym do Armanda. "Na litość boską, królowo. Czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus" |
||
|
Narcissa
2012-01-31 23:20:37
Chyba się jeszcze nie spotkałam z pochlebną opinią na temat innych tomów kronik niż pierwsze trzy. No i jeszcze parę osób chwaliło Pandorę i Vittoria, ale skoro podobne do Armanda to ja dziękuję. "Powiadam wam: trzeba mieć chaos w sobie by narodzić tańczącą gwiazdę" - Fryderyk Nietzsche |
||
|
numendil
Anciliae Posty: 20 |
2012-02-01 07:29:57
Polecam cykl "Dzieje Czarownic z rodu Mayfair" z pominięciem ostatniego tomu. Po tym "Posiadłość Blackwood" z kronik wampirów. "Na litość boską, królowo. Czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus" |
||
|
Szmytu
2012-02-02 17:43:01
Ja chyba wezmę sobie do serca Wasze opinie, bo już Królowa Potępionych nie wchodzi mi tak dobrze jak dwa pierwsze tomy. Tak w ogóle to te wiersze mi tam średnio pasują. Wampira Armanda nie mam zamiaru ruszać, bo jego postać jakoś nie zachęca mnie do lektury. Ale co tam.. Byłem w księgarni i natrafiłem na wyprzedaż. Kupiłem trzy książki za niespełna 19zł i tak czy inaczej mam co czytać Życie - Pole bitwy z którego nikt nie wraca żywy. |
||
|
Narcissa
2012-02-02 19:49:39
Wybaczcie że robię reklamy, ale może chciałby ktoś odkupić pierwsze sześć tomów Kronik Wampirów? Lub któryś z nich? Cena do negocjacji :) "Powiadam wam: trzeba mieć chaos w sobie by narodzić tańczącą gwiazdę" - Fryderyk Nietzsche |
||