|
Remo
Primogen Posty: 56 Łódź |
2007-04-02 07:42:17 Sacriversum - Beckettia
Mnie jako współtwórcy tegoż krążka uwagi recenzenta wydają się trafione. Był to dość trudny czas dla kapeli. Kate podówczas debiutowała - wokale w krakowskim studio RMF-u na Kopcu wgrywała praktycznie z biegu, bez należytego doświadczenia, ośpiewania z zespołem... Realizacyjnie też można sporo tej płycie zarzucić: ekipa pracująca w studio wiedziała, że niemiecki wydawca spóźnia się z wypłatą kasy za nagrania. Wpłynęło to na zaangażowanie w działania pewnych osób... nieistotne, najbardziej (jak to często bywa) szkoda mi muzyki, która jest IMHO dobrze wymyślona i przy lepszej produkcji mogłaby zabrzmieć ciekawiej. Zgadzam się też co do growli - jest to chyba najgorzej "zaśpiewany" przeze mnie album, nie byłem w najwyższej formie. Tak czy owak, zachęcam autora do zapoznania się z "Sigmą Draconis", to ostatnia i chyba najlepsza dotąd płyta zespołu. :) Nie daj się kopać w ryj, chociaż kopią z każdej strony. |
|
Harlequin
Redaktor Posty: 5795 Poznań |
2007-04-04 07:56:49
Skoro sam autor muzyki poleca to zapewne zapoznam się :) Cycki, Flaki i Szatan !!! |
|
Paskievicz
Anciliae Posty: 3332 Aureus Mons |
2007-05-08 16:04:28
Co prawda nigdy nie słyszałem Becketii to chciałbym coś powiedzieć na temat Sigmy. Otóż uważam ją za najlepszą pod względem brzmieniowym i kompozycyjnym płyte Sacri ale ......... do dziś pobrzmiewa mi w głowie ten okropny błąd językowy popełniony przez Kate w refrenie Soth Galaxy ..... (chodzi o zaśpiewane przez nią słowa "meteors") gdyby nie ten bolesny dla mnie fragment i automat perkusyjny (który w sumie brzmi nawet nie najgorzej) płyta ta byłaby jak dla mnie idealna :idea: Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec. |
|
frija
Bicz Posty: 1154 WarSaw |
2007-05-08 16:39:02
Paskievicz, to lepiej nie słuchaj. zgadzam się z opiniami, że płyta nie wypadła najlepiej. w sumie ucieszyłam się, że dostałam ją pod siostrzyczki na urodziny, bo tak to pozostałby gorzkawy smak wydanych pieniędzy :wink: ...I forgot to remember to forget... /johnny cash |
|
Paskievicz
2007-05-08 18:29:40
czy ja wim, czemu miałbym nie posłuchiwać sobie, płytke bardzo lubie jak już wspomniałem, drażni mnie tylko ten mały fragmencik (w sumie 2 refreny), wydaje mi się jednak że jestem raczej jedną z nielicznych osób, które ów błąd zauważyły bo w naszym piknym kraju nie po angielsku, a po angielskiemu raczej sie mawia i takie błędy nie robią na nikim wrażenia Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec. |
|
frija
2007-05-08 18:40:37
Paskievicz, mówiłam o Becketi :wink: ...I forgot to remember to forget... /johnny cash |
|
Paskievicz
2007-05-08 18:46:46
aaa spox :-) nie zczaiłem bazuczki hehehe, z Becketii widziałem tylko bodajże jeden utwór na żywca na Dark Stars II, bodajże "Not Me" i był całkiem spoczko w ogóle koncertowe oblicze Sacri jest wyjebusiane w kosmosik, cikawe jak będzie to wyglądać teraz w czysto męskim składzie Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec. |
|
frija
2007-05-08 19:48:07
no na Dark Stars dali radę :D fantastycznie wspominam ten koncert :D ...I forgot to remember to forget... /johnny cash |
|
Paskievicz
2007-05-08 20:49:49
szczególnie ciekawa była fuzja Closterów i Sacri w utworze "Królowa" tych pierwszych 8) wręcz żałuję, że nigdy nie wyszła tego studyjna wersja, Remo z Kate świetnie się spisali, mam nawet gdzieś wideo zapis tego numeru Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec. |