Filmy o tematyce wojennej - strona 60

Help
Forum : Film
1 | 2 | 3 | 4 | 5 Następna
SzalonyKapelusznik
Primogen
SzalonyKapelusznik
Posen

2008-05-01 03:04:09
Paskievicz Napisał:
mnie wch00j sie podobał i dalej mnie jara "Enemy at the Gates" - o takim pewnym ruskim snajperku, bohaterku narodowym 8)

A wiesz, że ta cała historia (pokazana m.in.w filmie)z pojedynkiem 2 snajperów to wymysł radzieckiej propagandy. Jednak nie przeszkadza to w znakomitym konsumowaniu tego filmu. Jest to choć jeden film, w którym naprawdę pokazano jak wyglądał "front wschodni" od strony Armii Czerwonej. Specjalnie nań poszedłem do kina kiedy go puszczali.

Co najciekawsze (po kilku obejrzeniach), najbardziej polubiłem w nim grę aktorską. Np: Jud Law znany z ról bardziej wzniosłych tu grał prostego kolesia z Uralu, który przypadkowo stał się bohaterem.

Ale moim ulubieńcem jest Bob Hoskis, który prawie zawsze grał role komediowe a tu wali Nikię Chruszczowa i to za czasów gdy był faktycznie komisarzem politycznym armii. Początkowo gdy go zobaczyłem nie mogłem powstrzymać śmiechu ale po chwili poczułem do niego respekt podobnie jak czuli (co widać na filmie) jego podkomendni.

Oczywiście niemożna, nie wspomnieć o Edku Harrisie i jego prawdziwie niemieckiej postaci woooow :!: Idealny aktor do grania czrnych harakterów choć nie tylko jak wskazuje jego filmografia.

No i oczywiście muszę wspomnieć o Rachel Weisz, która zwróciła moją uwagę tym filmem. Bardzo urodziwa a jednocześnie utalentowana. Nie dziwię się dlaczego niedawno dostała Oskara.
Keep Talking...

Allanon23
Primogen
Allanon23
Zabrze

2008-05-01 16:50:00
....
Zielona najlepsza.
Ostatnio zmieniany: 2008-05-01 19:19:41

SzalonyKapelusznik
Primogen
SzalonyKapelusznik
Posen

2008-05-01 19:09:09
Chyba Ci się aktorki pomyliły. Ja mówiłem o Rachel Weisz a nie o Kate Winslet.

Rachel Weisz dostała w 2006 r. Oskara za drugoplanową rolę kobiecą w filmie "Wierny Ogrodnik" ("The Constant Gardener"). Za tą samą rolę dostała też Złoty Glob.

Sorka za offa, wracamy do tematu.
Keep Talking...

Allanon23
Primogen
Allanon23
Zabrze

2008-05-01 19:18:34
SzalonyKapelusznik Napisał:
Chyba Ci się aktorki pomyliły. Ja mówiłem o Rachel Weisz a nie o Kate Winslet.

Rachel Weisz dostała w 2006 r. Oskara za drugoplanową rolę kobiecą w filmie "Wierny Ogrodnik" ("The Constant Gardener"). Za tą samą rolę dostała też Złoty Glob.

Sorka za offa, wracamy do tematu.

Zwracam honor Kapeluszniku :D

Może pomyliły mi się aktorki z tegoż względu, iż - są bardzo podobne z urody :D
Zielona najlepsza.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 Następna
Forum : Film