Klan Half-Life

Help
Forum : Gry
amorphous
Redaktor

Miasto: Poznań
Muzyka: Diorama - Colder
2007-03-31 11:19:29 Klan Half-Life
Ogłaszamy nabór do klanu Half-Life 2. Swoje aplikacje należy kierować do Dravena.

Wymagane:

Dyspozycyjność
Umiejętość pracy w grupie.
Conajmniej roczne doświadczenie w graniu w HL
Znajomość podstawowych map w trybie deatch-match
Umiejętnośc posługiwania sie łomem, bronią krótka i długą, wyrzutnią rakiet.

Mile widziane.

Zaawansowane posługowane sie gravi-gunem (odrzucanie granatów przeciwnika, tworzenie barykad, blokowanie drzwi, chwytanie pocisków)
Umiejątnośc zakładania pułapek, ładunków wybuchowych
Znajomość nowych plansz

Oferujemy:
Prace w młodym rozwijającym sie klanie z perspektywami.
Miłe i przyjazne towarzystwo
Możliwość wyróżniania swojego nicka przez _[DP]

Life is complex. It has real and imaginary components

minawi
Redaktor

Miasto: Poznań / Iława
Muzyka: Fair To Midland - Kyla Cries Cologne
2007-03-31 12:06:36
Haha, Kuba - to zabrzmiało jak typowa oferta pracy :lol: :lol: :lol:

Tylko zarobków rzeczywistych brak :wink:

Aha - "co najmniej" pisze się oddzielnie :P

MAKE FOCH NOT WAR :-)

amorphous
Redaktor

2007-03-31 12:23:30
Możemy robić zakłady sportowe

Draven
Anciliae

2007-03-31 12:44:19
Mam nadzieje drogi synu, że nie jesteśmy na tym portalu jedyni Darkplanet to spory portal, więc chyba znajdzie się ktoś. Ojciec i syn "Darkplanet" - hehe. Tak na poważnie to szukamy ludzi z jako takim "skillem" i jak Amorphus wspomniał potrafiących działać w grupie.
No i jeszcze coś bardzo ważnego - żadnych cheaterów, szukamy ludzi poważnych
http://bazgrolowo.bloog.pl/?ticaid=6816c

HardKill
Moderator

Miasto: Szczecin

2008-08-09 12:11:56
dla mnie Half-Life to gra wszech czasów ,gram w to maniakalnie ,ostatnio zdobyłem orginała Half-Life 2 "Orange Box" i ostra jazda ponownie w końcu pogrywam sobie w dodatki"Episode One i Episode two" Gravi-Gun rewelka :D

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Elvis
Anciliae

2008-08-09 14:12:41
Hm swego czasu grałem sporo w HL2.
To było dawno ale wszystkie FPSy sa takie same :>
"Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego nie jestem w stanie zmienić. Daj mi siłę, bym zmienił to, co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego."

HardKill
Moderator

2008-08-09 18:33:38
Widać nie czujesz fenomenu Half-Life 2 i Half-Life wogóle :D Kurcze zainstalowałem w końcu wczoraj Half-Life 2 "Orange Box" w samego Half-Life 2 grałem już wcześniej ,w Episode One niedawno teraz ku moiej uciesze jadę Episode Two , normalnie radocha co nie miara hehe ekstra dodatek ,potem pojadę jeszcze raz Half-Life 2

Half-Life 2
Episode 3 Valve Test ver. 2

http://pl.youtube.com/watch?v=iWZsu7jyYlw

Half Life 2: Epizode Three nie będzie ostatnią z serii
źródło: PC Centre [podsumowanie dla źródła];

W drodze Half Life 2: Epizode Three i choć jeszcze nie wiadomo kiedy trafi na rynek gracze już się szykują. Tymczasem mamy już wiadomości, że wymieniony tytuł nie będzie ostatnim produktem z pod szyldu Half Life.
Nowe informacje o trzecim epizodzie zdradził Doug Lombardi, jedna z głównych twarzy studia Valve. Dzięki niemu wiemy, że prace nad Episode Three nabierają rozpędu, a za sprawą dodatku gracze niestety nie powrócą do znanego miasta City 17. Plotki mówią natomiast o wyprawie do arktycznej stacji badawczej. Potwierdzałyby to słowa jednego programistów o konieczności pracy nad stworzeniem nowej topografii i klimatu.

Pierwsza grafika z Half-Life 2: Episode Three

http://www.gamestar.pl/news/158643/Pierwsza.grafika.z.Half.Life.2..Episode.Three.html

HardKill
Moderator

2008-10-15 16:45:31
*** Half-Life 2: Episode Three dopiero w 2010 roku?! ***

*** Jeśli, podobnie jak ja, jesteście fanami przygód Gordona Freemana, to na pewno zastanawiacie się, kiedy wreszcie nadejdzie trzeci epizod drugiej części Half-Life. Co byście powiedzieli na 2010 rok?

Z wywiadu, którego dla serwisu Kikizo udzielił wicedyrektor ds. marketingu Valve, Doug Lombardi, dowiedzieć się możemy, jak wygląda sprawa z kolejną częścią. Niestety nie jest to wiadomość dobra dla oczekujących, o „recyzji” nie wspominając. Na pytanie o jakiś przybliżony termin ukazania się Episode Three, Lombardi odpowiedział enigmatycznie: „Na kolejne wcielenie się w Gordona poczekać będzie trzeba dłużej, niż miało to miejsce między Half-Life 2 i Episode One oraz Episode One i Episode Two”. Tym musimy się na dzień dzisiejszy zadowolić.

Niestety taka informacja nie nastraja optymistycznie. Przypomnijmy, że na kolejne dodatki zmuszeni byliśmy czekać odpowiednio 18 miesięcy (HL2 -> Ep1) oraz 16 miesięcy (Ep1 -> Ep2, przy czym kolejne 6 miesięcy na polską premierę). Jak łatwo policzyć, ciąg dalszy przygód doktora Freemana może ujrzeć światło dzienne jeśli nie z końcem 2009, to nawet dopiero w 2010 roku. O ile okres roku-półtora można jakoś znieść i ma to swoje plusy (wierni fani mają możliwość obcowania z tą świetną serią już od dziesięciu lat, nie czując przy tym przesytu ani „zmęczenia materiału”, o tyle 2 i więcej lat jest już dla mnie przesadą.

Lombardi w rozmowie wyjaśnił, dlaczego prace nad poszczególnymi dodatkami idą tak powoli. Jest to efektem doświadczeń z pracy nad podstawową wersją Half-Life 2, która trwała sześć lat, pochłonęła ogromne pieniądze (bagatela 40 milionów dolarów) oraz niemal sparaliżowała funkcjonowanie firmy, przed długi czas skupiając 80% załogi nad pracą tylko przy tej grze. Wolą teraz ostrożniej podchodzić do każdego projektu i nie ryzykować powtórki z rozrywki. Na pocieszenie dorzucił tylko, że może jeszcze w tym roku ujawnią jakieś bardziej szczegółowe dane (fragment fabuły, zrzuty ekranu, jakiś zwiastun – trudno powiedzieć) ***

Zatem nie mamy wyjścia trzeba poczekać na Half-Life 2 " episode Three " jak długo ? zobaczymy

Info:www.gry-online.pl

amorphous
Redaktor

2008-10-15 17:51:21
Też jestem maniakiem ale episody mi sie nie podobaja. Tak jak dwojke skoncyzlem kilkanascie conajmniej razy tak do epizodow nie wracalem nigdy. Sa krotkie i zabraklo pomyslow. Zwlaszcza po drugim obiecałem sobie ze kolejnego nie kupie.
Zamiast bawic sie w watpliwe rynkowo epizody Lombardii pownien skupic sie na HL3. Engine HL2 caly czas jest niezly ale nie wykorzystuje juz w pelni nowych kart a za dwa lata bedzie juz trącil starym chomikiem.
Valve wlozylo sporo pracy w HL ale wtopilo np w Team fortress ktory początkowo mial byc zupelnie czym innym a wszyslo jakies bleee. Obecnie ciagnie profity glownie ze Steam, ktory nie wymaga duzego zaangazowania programistycznego.

A ja z nudow przerzucam sie na World Of Wrcraft....

HardKill jakiego masz nicka na Steam moze jakis maly sparing kiedys?

HardKill
Moderator

2008-10-15 18:50:18
Nie mogę powiedzieć nic złego,o HL 2 - episode 1/2 uważam że obydwa dodatki są bardzo dobre ,nie lepsze niż gra podstawowa ale równie udane :wink:.Krótkie mówisz ,no jak to zwykle bywa w przypadku dodatków
Wiadomo że za jakiś czas rok dwa ,no trzy a niech i będzie za cztery ale wyjdzie HL 3 ,a do tego czasu muszę zadowolić się tym że wyjdzie dodatek HL 2 - episode Three czy wyjdzie w 2010 roku? mam taką nadzieję ,długi to okres ale jak na fana HL z nie cierpliwością będę czekał na episode 3 ! . Jestem zafascynowany klimatem tej gry i łykam wszystko co wychodzi z klanu HL jak świeże bułeczki hehe . Amorphousie w tej chili nie pamiętam swojego nicka na Steam mam to gdzieś zapisane muszę poszukać jak znajdę dam ci znak mały sparing ? hehe czemu nie pozdro

*** 10 lat Half-Life'a ***

http://www.gry-online.pl/s018.asp?ID=496

HardKill
Moderator

2009-03-19 18:49:10

*** Wirusowa kampania kolejnego Half-Life’a rozpoczęta? ***

W ciągu ostatnich kilku lat byliśmy świadkami kilku świetnie przeprowadzonych internetowych gier (ARG - alternate reality game) będących częścią kampanii marketingowej jakiegoś produktu – The Lost Experience (serial Zagubieni), I Love Bees (gra Halo 2) czy Year Zero (album grupy Nine Inch Nails). Czyżby właśnie zaczynała się kolejna warta uwagi kampania?

Youtube

Traktujmy wszystko to w kategoriach domysłów, ale informacji o kolejnych grach z uniwersum Half-Life jest na tyle mało, że warto pochylić się nad tymi ciekawszymi. Oto na serwisie YouTube pojawił się testowy, niespełna dziewięciominutowy filmik zatytułowany What’s in the box – podobno niedługo zniknie, więc spieszcie się. W tym profesjonalnie zrobionym filmie widzimy tajemniczą postać z jeszcze bardziej tajemniczym pudełkiem, o którego niezwykłości przekonujemy się już na samym początku. Postać wychodzi na opustoszałe ulice, na horyzoncie majaczy charakterystyczna chmura-portal, ścigający naszego bohatera ludzie (?) w uniformach mówią niczym kombinat z HL2, słychać też inne charakterystyczne dla HL odgłosy, a na ekranie pojawia się przez chwilę odniesienie do wydarzeń w Black Mesa. Co jest w pudełku?

Całości towarzyszy oczywiście enigmatyczna strona internetowa oraz obrazek z dziwnym równaniem ukryty tamże. Pora przystąpić do rozwiązywania zagadki? Internet lubi takie gry, mam nadzieję, że wy również. Oczywiście to wszystko może równie dobrze nie mieć nic wspólnego z grą lub być bardzo sprawnie przygotowanym primaaprilisowym żartem. A może to nasz żart? Tak czy siak, warto zerknąć i poczekać na rozwój wydarzeń.

Info:www.gry-online.pl

:D :D

Forum : Gry

Graphics by: Ninlil, webmastring: Amorphous & Minawi
(c) by Dark Planet. All rights reserved.
ISSN: 1899-4032