|
krax
Bicz Posty: 285 Poznań |
2007-05-10 11:04:54
LadyW a podziel się info, gdzie znalazłas - może ktoś jeszcze byłby zainteresowany. Co do Krepulca - kto był na koncercie Coph Nia w piwnicy21, ten miał okazję zobaczyć/spotkać Infamisa odpowiedzialnego za ten projekt. Najbardziej podobała mi się reakcja "O! Puszczają mnie", kiedy Jakup puścił jego kawalek... :D |
|
Industrial
Fae Posty: 11 |
2007-05-10 16:39:16
To było urocze ale nie Tylko Infamis to KREPULEC Grzegorz S. z aktualnie HOROLOGIUM tworzył trzon Krepulca ( należało by dodac że Grzegorz te tworzył projekt TOTENHAUS - eksremalny noise , obsukrny , mroczny ) a odnośnie GOB jeszcze wiem ze jacup_H jest w posiadaniu ghosts of breslau - gas ( wydany na cd-r zawierajacym 3 utwory). |
|
krax
2007-05-10 16:45:51
Tak wiem, że nie tylko Infamis - powinnam była napisać "współodpowiedzialnego" :) |
|
krax
2007-05-15 22:59:29
A tak dla przykładu usunęłam offtopowe posty, coby nie było, że tu jakąś prywte uprawiam... :D Do takich dyskusji służą PW :) |
|
ThomasOrthodox
Fae Posty: 2 |
2007-09-19 16:01:25
Witam! To mój pierwszy post na forum
Nie wiem w sumie jak ich zakwalifikować czy to bardziej industrial czy neofolk... Von Thronstahl --> co sądzicie na temat tej kapeli? Bardzo lubię klimacik w jakim obracają się owi muzycy... Z neofolku polecam Hagalaz runedance/Nebelhexe (bardzo neopogańśkie, takie troche wicca )
oraz Blood Axis (genialna kapela, polecam płytkę poświęconą Absyntowi) pozdrawiam i witam raz jeszcze |
|
Saimaa-Lake
Anciliae Posty: 3 Jastrzębie Zdró... |
2008-01-25 21:10:39
Ubóstwiany przeze mnie fiński zespół Korpiklaani (Shaman dawniej). |
|
Cabbot
Anciliae Posty: 2 Poznań |
2008-01-31 13:55:30
Witam. Jeśli chodzi o neofolk/martial to polecam Death In June , Der Blutharsch , Blood Axis , Sol Invictus , Fire+Ice , Current 93 , Forseti , świetna jest również płytka :Of The Wand & The Moon: - Midnight Will , polecam również Boyd Rice & Freinds - Wolf Pact (Boyd Rice, Douglas P. i Albin Julius) , Death In June & Boyd Rice - Alarm Agents (Douglas P. , Boyd Rice i John Murphy) , ciekawa jest również płytka Scorpion Wind - Heaven Sent (Douglas P. , Boyd Rice oraz John Murphy) |
|
gotham
Bicz Posty: 3 olsztyn-london |
2010-04-30 10:20:13 podobne do dead can dance
polecam irfan kapela z bulgarji i vas dwuosobowa kapela pani z iranu i perkusista z usa klimacik podobny do dead can dance |
|
bliesa
Redaktor Posty: 142 Poznań |
2010-04-30 19:17:06
Woah, temat odkopany po prawie dwóch latach. U mnie nieprzerwanie top3: Backworld, OTWATM, Current 93, a od roku wgryza się w me łaski Rome. "You need chaos in your soul to give birth to a dancing star." |