|
Kirie
Anciliae Posty: 510 |
2008-05-19 11:54:08
"Warte Nobla" to mimo wszystko dość subiektywne określenie Ja też się dołączam do proponujących M.L. Kossakowską. Co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Zbliżam się ku nieśmiertelności. |
||
|
Decadence
Primogen Posty: 766 Częstochowa |
2008-05-19 13:44:09
tez sie dopisuje:) Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning... |
||
|
Nenar
Primogen Posty: 626 Bielsko-Biała / G... |
2008-05-19 13:50:20
Właśnie dorwałam w swoje łapy Rudą Sforę Kossakowskiej ... zobaczymy co z tego wyjdzie, bo Zakon Krańca Świata to jedna z lepszych pozycji Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy |
||
|
Lilijka
Primogen Posty: 16 Strzałkowo |
2008-05-19 15:45:45 książki
a ja ostatnio czytam książkę autorstwa Jo¾o Ni¾nánsky`ego pt. "Pani na Czachticach" tylko czasu trochę brak i strasznie dłuży mi się to czytanie śmiertelne błogosławieństwo do ukrycia... |
||
|
Decadence
Primogen Posty: 766 Częstochowa |
2008-05-20 10:52:36
mnie się ta powiesc bardzo podobala. swiat przedstawiony, jest bardzo ciekawy i inny niz zwykle...:) mysle, ze sie nie zawiedziesz :D Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning... |
||
|
would
Bicz Posty: 66 |
2008-05-20 11:06:04
Jeśli chodzi o twórczość Kossakowskiej bardzo do gustu przypadły mi opowiadania o Cruxie, czyli Zwierciadło ze zbioru Więzy krwi i Requiem dla niewinnych z szóstych Wizji Alternatywnych :) Ruda Sfora jest świetna, niepowtarzalny klimat, ale z dłuższych form na razie jednak najbardziej podoba mi się Siewca wiatru. |
||
|
Wampgirl
Bicz Posty: 2020 Kraina Dreszczo... |
2008-05-20 21:25:15
Po przeczytaniu "Wallhali" myślałam, że Gtaham Masterton jest geniuszem. Później przeczytałam "Ciemnię" i nieco skurczyło się moje wyobrażenie o nim. Ponadto w książce doszukałam się kilku błędów ( nie mówię oczywiście o literówkach, tylko np. bohater nie miał prawa znać pewnych faktów, a jednak posiadał ową wiedzę). "I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi |
||
|
Vittorio
Anciliae Posty: 5 Zielona Góra |
2008-08-14 22:40:43
Polecam dzieło Tadeusza Micińskiego " W mrokach Złotego Pałacu, czyli Bazilissa Teofanu" pozdrawiam "lepiej w knajpie pobalować, niż w chałupie wykorkować" |
||
|
Wild_Child
Anciliae Posty: 1091 Wyobraźnia ;) |
2008-08-15 11:04:13
Ino świetna jest^^ A teraz jeszcze ukazały się "Żarna Niebios", czyli zbiorek opowiadań z anielsko-diabelskiego uniwersum Kossakowskiej, który też warto przeczytać :D Życie człowieka jest jak pieśń... sztuką jest się weń wsłuchać, miast zagłuszać... |
||
|
Erzsebeth
Bicz Posty: 338 Wrocław |
2008-11-03 20:53:15 Re: książki
dla mnie było stanowczo za mało krwawe :? "wybrednie w różach wymarzając kolor czarny" |
||