|
Gabriela
Bicz Posty: 328 |
2011-03-09 15:21:10
Ależ ja doskonale wiem, że panicznie nie chcesz mieć dzieci. Nawet je obrażasz. I dzieci i ich matki. To nie tak do końca, że instynkt biologiczny każe ci myśleć, bo to czas najwyższy. To nie zegar, raczej podświadoma naturalna potrzeba zajścia w ciążę. Trzeba rozdzielić naturę od poglądu na posiadanie dzieci. Ty możesz nie chcieć dziecka, możesz się przed nim bronić,twoje prawo, ale coś w samym organiźmie będzie się domagało ciąży. Dlatego nigdy się nie mówi, że się nigdy nie będzie miało dziecka. Po prostu nie chcę i tyle. Boooooo, nie wiadomo, czy się nie odwidzi za 5-10 lat. W kwestii czy "chcę mieć dziecko" jest się pewnym tylko na daną chwilę. Niestety. Jest jeszcze jedno wyjaśnienie snu o ciąży i dziecku. Możesz tak bardzo podświadomie (bo świadomie to się chojraczy i krzyczy, że się po prostu nie chce) bać się ciąży, że ona po prostu będzie się śniła i straszyła po nocach. |
||||||||
|
Aliss
Anciliae Posty: 184 Nîmes/Bydgosz... |
2011-03-09 15:55:41
Hmmm,ja bym raczej powiedzial ze kolezanka nie tyle obawia sie ciazy co raczej macziezynstwa i odpowiedzialnosci ktora sie z tym wiaze,zmiana zycia przystosowaniem sie do nowych problemow,kosztami itd. Żyć i kochać w biegu,umrzeć z mieczem w dłoni |
||||||||
|
sphinxia
Primogen Posty: 1823 Wyimaginowane |
2011-03-09 16:30:15
Dzięki za analizę mojej psychiki
Ciekawa teoria, że ciało domaga się ciąży
Owszem, słyszałam o zjawisku ciąży urojonej, ale moim zdaniem i tak wszystko zaczyna się w mózgu, w umyśle. Raczej więc nie wierze, że "ciało się domaga", to trochę nie tak działa. Zresztą nie wiem czy wiesz, jak organizm faktycznie reaguje na ciąże? Wysyła przeciwciała ku niemu traktując, jak ciało obce. Tak - i nic w tym romantycznego - płód jest niczym pasożyt. Właśnie dlatego w pierwszych miesiącach rzygasz i srasz dalej niż widzisz. Potem dopiero hormony wszystko normują. Sorry jeśli kogoś uraziłam tym czy innym stwierdzeniem, ale piszę tylko, jak jest. Obrażać się możecie, jeśli lubicie, za prawdę. A o sobie, uważam, że zwyczajnie nie jestem przystosowana psychicznie do macierzyństwa i tyle. "...Zamyślone, szlachetną przybierają postać długich sfinksów, by w głębi samotności zostać i drzemać, nieskończonym oddane marzeniom..." |
||||||||
|
Slaugter
Primogen Posty: 64 Suwałki |
2011-07-03 19:58:17
Jeden z dziwniejszych snów jakie miałem wyglądał następująco: byłem na koncercie Ozzy'ego i wszędzie byli ludzie ze strzykawami pełnymi heroiny. Patrzyłem tylko, żeby mnie nie ukłuli i podszedł jakiś typ w masce gazowej i mi wstrzyknął i wtedy się dziwnie poczułem, jakbym umierał i.. się obudziłem ^^ „Nie ma kobiet nie do zdobycia, są tylko mężczyźni do dupy” |
||||||||
|
Nuta
Primogen Posty: 645 Brzeg |
2011-07-04 11:29:31
Miałam głupi sen,ale tak na maxa :D Śniło mi się,że wydaję kasę na jakieś ciuchy,kupiłam sobie kilka fajnych fatałaszków,w tym szarą skórzaną kurtkę za 100 zł.Obliczyłam sobie,że w przeciągu 3 dni wydałam 300zł,co byłam na siebie zła,że nie potrafię oszczędzać.Wychodząc ze sklepu nagle 'przeniosłam się' na przystanek autobusu,i wsiadając rozglądałam się w progu za wolnym miejscem.I z tyłu jakiś stary oblech,wchodząc w tym samym momencie co ja,złapał mnie za dupę uśmiechając się do mnie i wyglądało na to,że nie zamierzał puścić rąk z mojego zadka.Pamiętam,że wściekła odwróciłam się do niego z zamiarem lutnięcia mu w ten obleśny pysk,i obudziłam się. Ktoś chce pobawić się w tłumacza tego bezsensownego snu? xD Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces. Ostatnio zmieniany: 2011-07-04 11:31:31 |
||||||||
|
DonVitteo
Matuzalem Posty: 539 Międzychód |
2011-07-04 13:04:19
Twoja podświadomość daje Ci subtelnie do zrozumienia, by strzec się wszelkiej maści pedryli, ekshibicjonistów i innych obszczymurów wymienionego formatu :) " Kto buduje na ludzkim zaufaniu, buduje na piasku" |
||||||||
|
Nuta
2011-07-04 14:21:01
Hm,ciekawe.Może mi się te ostrzeżenie przydać-ostatnio koło mnie faceci się kręcą,i powoli zaczyna mnie to irytować.Chyba wezmę sobie to do serducha :P Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces. |
||||||||
|
DonVitteo
Matuzalem Posty: 539 Międzychód |
2011-07-04 14:37:09
Bierz ze sobą paralizator bądź gaz łzawiący
" Kto buduje na ludzkim zaufaniu, buduje na piasku" |
||||||||
|
Nuta
2011-07-04 14:51:38
Dzięki,przyda mi się :DD Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces. |
||||||||