|
black_gothic
Anciliae Posty: 663 Lublin w pobliżu... |
2009-12-18 08:43:40
Ja mam taki gruby zeszyt.Oto krwawy przepis na schabowe . Weż kilogram schabu,naostrz nóż i schab niech na to patrzy , pocwiartój go na 8-10 części, rany posyp solą ,weż tłuczek do mięsa, metodycznie okładaj każdą część tłuczkiem z obu stron aż z 1.5 cm zrobi się 1 cm.Weż jajko, stłucz mu skorupkę, widelcem dżgnij żółtko niech się rozleje,wymieszaj , aż żółtka nie odróżnisz od białka. Nasyp bułkę/ wcześniej prażoną w piecu i zmieloną w maszynce / na talerz,maczaj szczątki najpierw w jajku, potem w ostrych okruchach bułki i wal na rozgrzany olej i traktuj gorącym olejem z obu stron. Podawać z gołymi ziemniakami lub po wojskowemu , w mundurkach, z naciętym krzyżem , w krórym masz przwdziwe masło. Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy |
||
|
soundasleep
Primogen Posty: 457 Sulęcin |
2009-12-18 09:28:56
oooo w końcu ktoś też lubi szpinak, jak ja
zato nie znoszę mięsa, pewno bedę się wzbraniać przez całe święta przed nim fffeee
noo i pizza tez dobra, byle by bez mięsa :) Szatan, Blasty i Benedykt XVI ! |
||
|
Harlequin
Redaktor Posty: 5795 Poznań |
2009-12-18 09:35:55
Nom - tagliatella ze szpinakiem, serem, czosnkiem i smietaną jest spoko :] Cycki, Flaki i Szatan !!! |
||
|
Typhon
Primogen Posty: 25 bagno Breslau |
2009-12-18 20:16:10
a ja wam powiem że na ostatniej imprezie, z kumplem wypiliśmy 1l absoluta i 0,5 żubrówki, co było dla mnie małym rekordzikiem, bo mój żołądek nie lubi się z wódeczką.... A Było tak pięknie ponieważ nic nie jedlismy przez cały dzień i nie zagryzaliśmy w trakcie
Wcześniej zawsze jak jadłem to impreza kończyła się dla mnie trzeżwieniem przez zimne kafelki w łazience :? Puste kieszenie, i torba pełna snów... |
||
|
janciovodnik
Primogen Posty: 403 Gniezno |
2009-12-19 00:47:56
chińszczyzna oraz wszelakie dania wegetariańskie i wegańskie :) Jam cłek wolny, lec ślebodny :) |
||
|
Diarmad
Primogen Posty: 338 Terriblis Locus |
2009-12-20 15:33:58
ser+kiełbasa+ogórek kiszony --- wszystko w kostkę i przebić wykałaczką... delicje xP a na ciepło to wszystko co dasz to i tak się zeżre xD Nauka uczyniła z nas Bogów, zanim jeszcze zasłużyliśmy na to by być Ludźmi... |
||
|
Dragoria
Bicz Posty: 71 LKJ |
2010-04-08 13:16:19
ryba plus soczewica ze szpinakiem :) "Staniesz sie skladem starych smierdzacych mysli, jesli ich nie wypowiesz..." |
||